Opiskeletko pääkaupunkiseudulla, hae asuntoa Urhea-kodista, tarjolla huippuolot harjoitteluun

Pääkaupunkiseudulla opiskelevilla yleisurheilijoilla on nyt mahdollisuus hakea asuntoa huippupaikalta Urhean kampukselta Helsingistä. Kampuksen yhteyteen rakentuu Urhea-koti -asuintalo opiskeleville urheilijoille.

Urhea-hallista ja Mäkelänrinteen lukiosta on suora yhteys opiskelijoiden asuintaloon, joten treenimatkoihin ei kulu aikaa. Urhea-kodin rakennuttaja on HOAS. Asuintalon vuokraamisesta sekä operatiivisesta toiminnasta vastaa Urhea eli Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia.

Haku on avoinna jatkuvasti. Asuntoa voi hakea osoitteesta https://urheakoti.fi. Ensimmäiset valinnat tehdään 15.4. mennessä.

”Ensiluokkalaiset valmentautumisolosuhteet”

Elokuussa aukeava Urhea-koti tarjoaa mahdollisuuden asua Mäkelänkadulla keskellä Urhean kampusta ja upouusia harjoittelutiloja. Asuintalossa on opiskelijoille 166 asuinhuonetta ja lisäksi 10 vuodepaikkaa, jotka on varustettu mahdollisuudella asua korkeassa ilmanalassa. Näitä vuodepaikkoja vuokrataan lyhyempään asumiseen.

– Urhea-kampuksen yleisurheilutilassa on ensiluokkaiset valmentautumisolosuhteet pikajuoksulle, horisontaalihypyille ja osalle heittolajeista. Tarjolla on myös ensiluokkainen voimaharjoittelutila, sanoo Suomen Urheiluliiton valmennuspäällikkö Eeva Kantomäki.

– Myös Urhean asiantuntijatoiminta kuten fysioterapia, psyykkinen valmennus ja lihashuolto keskittyy kampukselle, eli valmennus, opiskelu, asuminen ja ruokailu hoituvat kaikki saman katon alla.

Mäkelänrinteen lukion laajennusosassa on ravintola, joka tarjoilee koulu- ja opiskelijaruokailun lisäksi urheilijoille aamupalaa, päivällisen ja terveellisiä välipaloja.

Asuinrakennus opiskeleville urheilijoille

Urhea-kodit on tarkoitettu urheilussa huipulle tähtääville ja samanaikaisesti toisen tai korkea-asteen tutkintoa HOAS:n toiminta-alueen oppilaitoksissa suorittaville urheilijoille. Tutkinnon tulee olla opintotukikelpoinen.

Asukasvalinnassa huomioidaan ARA-säännökset ja painotetaan urheilullista tasoa sekä valmentautumista Urhea-kampuksella. Talossa ei sallita lemmikkieläimiä eikä tupakointia. Alaikäiset hakijat sijoitetaan soluasuntoihin. 

Etkö vielä tiedä opiskelupaikastasi?

Onko suunnitelmissasi opiskella ja valmentautua pääkaupunkiseudulla? Ei hätää! Asunnoista on varattu kiintiö myös kesällä opiskelupaikkansa varmistaville urheilijoille, joten haku tulee olemaan auki myös silloin.

Haku Urhea-kodin asuntoihin on nyt auki! Haku nettisivulta www.urheakoti.fi