Onko Bolt kunnossa, perjantai kertoo

Bolt valmis Lontoon 200 m:lle: "Takareisi on kunnossa"

Pikaruoka on jäänyt ja elämäntavat ovat entistä terveellisemmät, mutta vammat kiusaavat Usain Boltia jo toista perättäistä kautta.

Perjantainen 100 metrin startti Lontoossa Timanttiliigan kilpailussa on pikajuoksutähden ensimmäinen kilpailu puoleentoista kuukauteen. Se antaa viitteitä siitä, onko hän Pekingin MM-kisoissa mestariehdokas.

– Tajusin viime vuonna, kun loukkaannuin, että ikää alkaa pikku hiljaa kertyä. Paluu loukkaantumisen jälkeen oli paljon vaikeampaa kuin nuorena. Nyt tarvitsen vielä kisoja, että pääsen vauhtiin, Bolt sanoo IAAF:n haastattelussa. 

Bolt, 28, tänä vuonna tuskaillut lonkan seudun vaivan kanssa. Tuttuun tapaan hän on hakenut apua saksalaisen huippulääkäriltä Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrtilta, joka tunnetaan muun muassa vasikan verestä tehtävästä aminohappovalmisteesta. 

Lontoon kilpailussa nähdään, onko Boltin vauhti eri luokka kuin vaisuissa kevätkesän starteissa. Hän palaa kilparadoille tasokkaassa sprinttiseurassa, josta kuitenkin puuttuvat 9,74 tänä vuonna juossut Justin Gatlin ja hiljattain Sveitsissä 9,87 pinkonut Asafa Powell, joka alitti 10 sekuntia jo 90. kertaa urallaan.

Torstaisessa tiedotustilaisuudessa Lontoossa Bolt totesi, että hän ei osaa sanoa miten hyvässä kunnossa hän on, ennen kuin juoksee perjantaina. Pekingin MM-kisoihin osallistumista hän ei kuitenkaan emmi.

– Jokainen joka minua tuntee, tietää, että olen paikalla, kun arvokisat alkavat, Bolt totesi AP:lle

Hän vahvisti myös, että Pekingissä ohjelmassa on kaksi matkaa.

– Olen luottavainen. Harjoituksissa on mennyt hyvin.

Lontoossa juostaan perjantaina alkuerät ja finaali. Juoksussa ovat mukana muun muassa Jamaikan Nesta Carter ja Kemar Bailey-Cole, kokenut amerikkalainen Mike Rodgers, Euroopan mestari britti James Dasaolu ja hiljattain EE-vauhtia kiitänyt ranskalainen Jimmy Vicaut.

Pitkä viesti makupalaksi 2017?

Vaikka kausi on ollut takkuinen ja MM-kisanäkymätkin sumeahkot, Boltin tavoite menestyksestä ensi vuoden olympiakisoissa Rio de Janeirossa on pysynyt kirkkaana.

Mitään uusia lajeja, kuten 400 metriä hän ei kuitenkaan ryhdy kokeilemaan.

– Enköhän minä juokse urani loppuun 100 ja 200 metriä, Bolt sanoo IAAF:lle ja vihjaa, että osuus 4 x 400 metrin viestissä voisi joskus kiinnostaa.

– Olen sanonut meidän viestijoukkueen miehille, että voisin juosta vuonna 2017 (MM-kisoissa) 4 x 400 metriä ja 100 metriä. 

Aikataulut, tulokset: http://london.diamondleague.com/lists_results_2015/


Mo Farah

,

Olympiasankarit framilla Lontoossa

Perjantaina ja lauantaina Lontoossa käytävässä Timanttiliigan kilpailussa kolmen vuoden takaiset olympialaiset ovat vahvasti esillä. Kisojen kolmoismestari Usain Boltin ohella kisayleisöä lämmittävät seiväshypyn ME-mies Renaud Lavillenie ja 800 metrin ME-mies David Rudisha, joka kohtaa olympiakisojen hopeamitalisti Botswanan Nigel Amosin.

Kisojen brittitähdistä radalla ovat muun muassa 5000 ja 10000 metriä voittanut Mo Farah ja seitsenottelun mestari Jessica Ennis-Hill.

Farah käy Lontoossa Dave Moorcroftin 33 vuotta vanhan 3000 metrin Britannian ennätyksen 7.32,79 kimppuun. Jopa Belgian Mohammed Mourhitin 15-vuotias Euroopan ennätys 7.26,62 voi olla vaarassa.

Farahin valmentajan Alberto Salazarin valmennusmetodien ympärillä kiehuva keskustelu ei näytä purreen lontoolaisen juoksuvireeseen.  Farah pinkoi hiljattain Monacossa 1500 metriä huippuaikaan 3.28,93 ja voitti viikkoa aiemmin Lausannessa 5000 metriä ajalla 13.11,77. 

Ennis-Hill urakoi Lontoossa 100 metrin aidat perjantaina ja pituuden ja 200 metriä lauantaina.

Aikataulut, tulokset: http://london.diamondleague.com/lists_results_2015/