Olympiavoittaja-Nool opastaa nuorten valmentajia Tanhuvaarassa

Olympiavoittaja-Nool opastaa nuorten valmentajia Tanhuvaarassa

Kymmenottelun olympiavoittaja Erki Nool valottaa virolaisen nuorisovalmennuksen linjaa ja Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen (Kihu) johtaja Sami Kalaja pureutuu taidon merkitykseen kansainvälisessä nuorisovalmennusseminaarissa 1.-2. huhtikuuta Tanhuvaaran urheiluopistolla.

Nool voitti olympiakullan ohella Euroopan mestaruuden ja MM-hopeaa. Hänen luentojensa teemat ovat juokseminen kaiken pohjana ja miten toimii nuorisovalmennusjärjestelmä Virossa.

– Noolin näkemykset ovat kiinnostavia, sillä Virosta on 2000-luvulla noussut kiekonheittäjä Gerd Kanterin, aituri Rasmus Mägin ja kymmenottelija Mikk Pahapillin tapaisia yleisurheilun huippunimiä, sanoo seminaaria organisoiva Jarmo Hirvonen Tanhuvaaran urheiluopistolta.

Pulli ja Nokelainen urheilijavieraina

Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU:n johtaja Sami Kalaja ja projektitutkija Ville Kallinen sekä LIKES-tutkimuskeskuksen johtaja Eino Havas puhuvat Tanhuvaarassa taitotekijöiden merkityksestä, lasten ja nuorten harjoittelun laatu- ja menestystekijöistä sekä mikä koukuttaa lapset urheiluun?

Pituushyppääjä Kristian Pulli ja keihäänheittäjä Heidi Nokelainen esittelevät seminaarissa omaa polkuaan huippu-urheilijaksi.

 
Lisätietoja:
Jarmo Hirvonen
040 7661782