Olympiatrio hakee vauhtia Rooman MM-kisoista, Nummi ja Nurmi menestysjahtiin

Olympiatrio hakee vauhtia Rooman MM-kisoista

Turun Weikkojen Aleksi Ojala, Jalasjärven Jalaksen Jarkko Kinnunen ja Lappeenrannan Urheilu-Miesten Aku Partanen testaavat kevään kuntoaan 20 kilometrin kilpailussa lauantaina Roomassa käytävässä kävelyn MM-joukkuekilpailussa.

Suomen joukkueessa miesten 20 kilometriä kävelee myös Turun Urheiluliiton Matias Korpela.

Naisten 19-vuotiaiden sarjaan Suomesta osallistuvat Espoon Tapioiden Taika Nummi ja Enni Nurmi. Miesten joukkuekilpailuun lasketaan kolmen parhaan ja junioreiden kilpailun kahden parhaan tulos.

– Olympiakisoihin jo valituille Ojalalle, Kinnuselle ja Partaselle Rooman kilpailu on osa valmistautumista Rio de Janeiron kisoihin. Junioreiden 10 kilometrillä Nummi ja Nurmi kuuluvat etukäteen kisan viiden tai kuuden parhaan joukkueen ryhmään, sanoo joukkueenjohtajana Roomassa toimiva kävelyvalmentaja Marko Kivimäki.

– Kiina on suosikki naisten junioreiden kilpailussa, mutta seuraavista kisoista taistelevat ainakin Meksiko, Suomi, Japani ehkä myös Italia.

Sunnuntaina Roomassa on ohjelmassa 50 kilometrin kilpailu, jolle Suomesta osallistuu Esbo IF:n Eemeli Kiiski. Tuo kilpailu on sikäli historiallinen, että myös naiset voivat osallistua siihen.

Suomen joukkue

Suomen joukkue kävelyn MM-joukkuekilpailussa Roomassa (7.-8.5.):

Miehet:

50 km: Eemeli Kiiski Esbo Idrottsförening.

20 km: Matias Korpela Turun Urheiluliitto, Jarkko Kinnunen Jalasjärven Jalas, Aleksi Ojala Turun Weikot, Veli-Matti ”Aku” Partanen Lappeenrannan Urheilu-Miehet

Naiset:

19-v. 10 km: Taika Nummi Espoon Tapiot, Enni Nurmi Espoon Tapiot.

50 kilometrin kilpailu kävellään sunnuntaina 8.5. ja muut matkat lauantaina 7.5.

Joukkueen johtaja: Marko Kivimäki

Valmentajat: Kari Ahonen, Jani Lehtinen

Lääkäri: Timo Kuusisto

Fysioterapeutti: Jari Malinen

Lisätietoja