Olympiastadion Helsinki City Running Dayn keskuspaikka 2021

Suomen Urheiluliitto (SUL) ja Stadion-säätiö ovat tänään allekirjoittaneet sopimuksen, jonka myötä Helsinki City Running Dayn (HCRD) keskuspaikka keväällä 2021 on Helsingin Olympiastadion.

Helsinki City Running Day koostuu useista juoksutapahtumista. Päivän aikana juostaan Helsinki City Marathon, Helsinki City Run -puolimaraton, Helsinki City 5 -tiejuoksu, Marathonviesti ja lasten MiniMarathon.

– Hienoa, että Suomen suurimmat juoksutapahtumat palaavat Olympiastadionille. Hienompaa elämystä juoksijoille ei Suomessa voi olla kuin päästä juoksemaan uudistetulle Olympiastadionille, sanoo SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto.

– Uudistettu Olympiastadion tarjoaa Suomen Urheiluliitolle tapahtumajärjestäjänä ja erityisesti juoksutapahtumien osallistujille upeat puitteet keväällä 2021. Toivotamme osaltamme juoksutapahtuman osallistujat tervetulleeksi Olympiastadionille vuonna 2021, toteaa Olympiastadionin johtaja Ari Kuokkanen.

Vuonna 2020 HCRD kokonaisuus kilpaillaan 16. toukokuuta ja sen odotetaan houkuttelevan Helsingin kaduille noin 15 000 juoksijaa. Suomen suurimman juoksutapahtumakokonaisuuden keskus on vielä tulevana keväänä Telia 5G Areena, eli Töölön jalkapallostadion.

Samalla kun SUL ja Stadion-säätiö sopivat Helsinki City Running Dayn siirrosta Olympiastadionille, käynnistettiin neuvottelut vuoden 2022 Ruotsi-ottelun järjestämisestä Olympiastadionilla. Osapuolten yhteinen tavoite on tuoda uudistunut Ruotsi-ottelu Olympiastadionille Helsingin olympialaisten 70-vuotisjuhlavuonna.

Lisätietoja:

Harri Aalto

Toimitusjohtaja

Suomen Urheiluliitto

040 8234200

harri.aalto@sul.fi

Marju Paju

Markkinointi- ja viestintäjohtaja

Olympiastadion

040-5138452

marju.paju@stadion.fi