Olympiapaikkoja jaossa MM-viesteissä, Kipsiron paljastus tuo syytteen?

Tuhdisti palkintorahaa ja Rion paikat jaossa MM-viesteissä

Toukokuun alussa Nassaussa kilpailtavissa viestinjuoksun MM-kisoissa on jaossa paikkoja Rio de Janeiron olympiakisoihin. Kahdeksan parasta miesten ja naisten 4 x 100 metrin ja 4 x 400 metrin viestistä lunastaa kisoista paikan olympialaisiin. MM-viestit juostaan 2.-3. toukokuuta.

Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) kilpailutoiminnan johtajan Paul Hardyn mukaan olympiapaikkojen jakamisella varmistetaan, että parhaat joukkueet ovat mukana MM-viesteissä.

MM-viestit juostaan tänä vuonna toista kertaa. IAAF:n uusin MM-kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran viime keväänä. Silloin 4 x 100 metrin ja 4 x 400 metrin viestien kahdeksan parasta varmistavat paikkansa kuluvan vuoden elokuussa Pekingissä käytäviin MM-kisoihin.

Pekingin MM-kisojen viestimatkoille pääsee kullekin 16 joukkuetta. Loput kahdeksan valittiin aikojen perusteella. Sama järjestelmä on käytössä Rion olympiakisojen yleisurheilussa ensi kesänä.

Kuluvan vuoden MM-viestikisojen 4 x 100 ja 4 x 400 metrille tulossa huippujoukkueet. Myös Usain Bolt on ottanut kisat ohjelmaansa.

 

Seksuaalisesta häirinnästä epäilty ugandalaisvalmentaja saamassa syytteen

 

Ugandalaisen huippukestävyysjuoksija Moses Kipsiron julkisuuteen tuomat väitteet juoksuvalmentajan naisjuoksijoihin kohdistamasta seksuaalisesta häirinnästä ovat johtamassa toimenpiteisiin. Daily Monitor -lehden mukaan Ugandan poliisi on kuullut naisia ja on ryhtymässä toimenpiteisiin.

– Hän on kuten tahansa kansalainen. Jos hän on syyllistynyt raiskaukseen ja näiden naisten häirintään, kuten tytöt sanovat, me pidätämme hänet ja asetamme syytteeseen, James Ruhweza Ugandan poliisista totesi valmentajasta, johon epäilyt kohdistuvat.

Kipsiro kertoi hiljattain, että hänen henkeään on uhattu sen jälkeen, kun hän kertoi julkisuuteen, että kolme nuorta ugandalaista naisjuoksijaa väittää heidän valmentajansa syyllistyneen seksuaaliseen häirintään ja raiskaukseen kuukauden mittaisella harjoitusleirillä. Nuorin juoksijoista on 15-vuotias. Valmentaja on kiistänyt väitteet.

Juoksijat ovat arvostelleet Ugandan poliisia valmentajan suojelemisesta, sillä tämä on poliisivoimien palkkalistoilla yleisurheiluvalmentajana.