Olympiakomitea nimesi yleisurheilijoita Tokion joukkueeseen – kolmas mieskeihäänheittäjä valitaan 14.7.

Suomen Olympiakomitea on nimennyt yleisurheilijoista Tokion olympialaisiin lähtevään joukkueeseen Sara Kuiviston (800 m ja 1500 m), Nooralotta Nezirin (100 m aidat), Viivi Lehikoisen (400 m aidat) Camilla Richardssonin (3000 m esteet), Wilma Murron (seiväs), Elina Lampela (seiväs), Kristiina Mäkelän (kolmiloikka), Krista Tervon (moukari), Silja Kososen (moukari), Lassi Etelätalon (keihäs), Toni Kuuselan (keihäs) ja Maria Huntington (seitsenottelu).

Miesten keihäänheitossa valintakelpoisia oli neljä, mutta nyt valittiin vain Kuusela ja Etelätalo. Kolmas edustaja ratkaistaan Joensuun Motonet GP:n jälkeen 14. heinäkuuta.

– Meillä oli mahdollisuus ilmoittaa viimeisenä ilmoittautumispäivänä neljä keihäänheittäjää Tokioon, koska yleisurheilussa on mahdollista asettaa lajeihin kolmen kilpailevan urheilijan lisäksi myös varaedustaja. Näin ollen ilmoitimme myös valintakelpoiset Antti Ruuskasen ja Oliver Helanderin kisoihin. Viimeinen paikka ratkaistaan heidän välillään 14.7 Joensuun GP:n jälkeen. Heittäjillä on tiedossa yhteisesti SUL:n kanssa sovitut valintakriteerit ja he ovat niihin sitoutuneet, totesi Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki.

Olympiajoukkueeseen yleisurheilijoista on jo aiemmin valittu Elmo Lakka (110 m aj), Topi Raitanen (3000 m ej), Kristian Pulli (pituushyppy), Jarkko Kinnunen (50 km kävely), Aleksi Ojala (50 km kävely), Veli-Matti ”Aku” Partanen (50 km kävely), Reetta Hurske (100 m aj), Annimari Korte (100 m aj), Ella Junnila (korkeushyppy) ja Senni Salminen (kolmiloikka).

Joukkueen koko nyt 47 urheilijaa

Yleisurheilijoiden lisäksi olympiajoukkueeseen nimettiin uimari Mimosa Jallow (100 m selkäuinti). Suomen joukkueen koko Tokiossa on nyt 47 urheilijaa 12 urheilumuodossa. Joukkuetta täydennetään vielä kolmannella keihäänheittäjällä ja mahdollisen villin kortin saaneilla urheilijoilla.

– Alkuperäinen arviomme ja tavoitteemme oli saada karsintasysteemin kautta kokoon 50 valintakelpoista urheilijaa Tokioon. Nyt joukkueeseen on nimetty 47 urheilijaa ja valintakelpoisia olisivat olleet myös kisoista poisjääneet Emil Ruusuvuori (oma päätös), Lotta Kemppinen (loukkaantunut) ja Airi Mikkelä (lopettanut), joten tavoiteltuun urheilijamäärään yllettiin. Lisäksi jännitämme vielä ainakin Anni Vuohijoen kohtaloa painonnoston villien korttien osalta, Lehtimäki sanoo.

– Kansainvälinen kilpailu on erittäin kovaa kaikissa kesäolympialajeissa, joten olympiaedustus on jokaiselle urheilijalle hieno saavutus. Joukkueessa huomionarvoista on myös se, että kaksi kolmasosaa joukkueen urheilijoista on ensikertalaisia olympialaisissa. Tämä korostaa sitä, että meillä on uusi urheilijasukupolvi nousemassa kansainväliselle tasolle.

Tokion olympialaisten kisasivut

Suomen joukkueen esittely Olympiakomitean sivuilla