Ollikainen ponkaisi kauden avauksessaan 779

Ollikainen ponkaisi kauden avauksessaan 779

HKV:n Roni Ollikainen avasi kilpailukautensa Saksan Oberteuringenissä. Hän ponkaisi miesten kilpailussa 779 koko lailla tuulettomassa säässä.

– Ihan hyvä mieli jäi ekasta kilpailusta tällä hyppypohjalla. Kropassakin on hyvä fiilis. Tästä on hyvä jatkaa. Uskon, että kilpailujen myötä tuloskin lähtee paranemaan, Ollikainen tuumi.

Hyppypohjalla Ollikainen viittasi siihen, että hän oli koko viime kauden sivussa. Hän kilpaili tauon jälkeen talven hallikaudella kolmesti.

– Voi sanoa, että juoksun osalta kilpailu meni hyvin, mutta itse hyppytekniikka ei ollut vielä paketissa. Siinä on parannettavaa, Ollikaisen valmentaja Harri Laiho arvioi Oberteuringenin kilpailua.

Ollikaisella on takanaan onnistunut leiri Italian Formiassa.

– Maaliskuun alusta asti on mennyt oikein hyvin. Ainoa miinus oli se, ettei löydetty toukokuun viimeiselle viikolle Italiasta kilpailua, joten ensimmäinen kilpailu siksi vasta nyt, Laiho totesi.

– Nyt lepäillään, palautellaan ja yritetään löytää viikonvaihteeksi kilpailu.

EM-kisat kiinnostavat

Ollikainen sanoo, että paikka EM-joukkueessa Amsterdamissa kiinnostaa.

– Tuloksen kautta mennään. Koetaan parantaa seuraavaan kisaa. EM-rajaan on 16 senttiä. En näe sitä mahdottomana, mutta se vaatii, että on pilvetön taivas, eli lämmintä eikä vastatuulta, eli normaalit hyvät olot.

– Lisäksi tekniikka pitää saada kuntoon, ja lankulta lähtö sellaiseksi, että pystyy tekemää alastulon paremmin.

Oberteuringenin kilpailun voitti Sveitsin Benjamin Gföhler. Hän kohensi ennätystään 20 sentillä lukemiin 813, mutta jäi harmikseen kaksi senttiä Rio olympiarajasta.