Ollikainen ja Wecksten karsinnan ykköset

Ollikainen ja Wecksten karsinnan ykköset

Helsingin Kisa-Veikkojen Roni Ollikainen hyppäsi Kalevan kisojen miesten pituuden karsinnan parhaan tuloksen 764. Tulos syntyi 2,7 sekuntimetrin myötätuulessa.

Karsintarajan 735 ylittivät myös Vasa IS:n Kristian Bäck (743), Kaipolan Vireen Kristian Pulli (742) ja Viipurin Urheilijoiden Arttu Pajulahti (741). Ollikainen puolustaa mestaruutta. Pulli oli viime vuonna kakkonen, Bäck kolmonen ja Pajulahti nelonen.

Seitsemän vuoden takainen EM-kisaedustaja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Otto Kilpi hyppäsi 726. Kymmenen hyppääjään finaaliin pääsyyn riitti 712.

Seiväshypyn viisinkertainen Kalevan kisojen mestari Someron Esan Eemeli Salomäki ponkaisi 698 eikä selviytynyt loppukilpailuun. Hänen ennätyksensä on peräti 757.

Kauden tilastoykkösenä tuloksella 810 keikkuva Pajulahti oli tyytyväinen.

-Meni juuri niin kuin pitikin eli karsintarajan yli rennosti ensimmäisellä hypyllä, Pajulahti sanoi.

Miesten seiväshypyssä karsintaraja oli 510, mutta rimaa ei tarvinnut edes nostaa niin ylös. Loppukilpailuun pääsi niinkin vaatimattomalla tuloksella kuin 455.

Kalevan kisojen mestaruutta puolustava Karhulan Urheilijoiden Tomas Wecksten hyppäsi 485 ja hallitseva hallimestari Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää 470. Myös Eemeli Salomäki pääsi finaaliin ylitettyään 455.

Pituuden ja seipään finaalit hypätään lauantaina.

(Jyrki Repola.)