Olli-Pekka Mykkänen aloitti parayleisurheilun nuorten lajivalmentajana

Olli-Pekka Mykkänen aloitti kesäkuun alussa parayleisurheilun nuorten lajivalmentajana. Tehtävä on rakennettu Suomen Urheiluliiton, Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhean, Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön, Liikuntakeskus Pajulahden ja Paralympiakomitean yhteistyönä. Mykkäsen toimipiste on Urhean tiloissa.

Mykkänen, 35, on liikuntatieteiden maisteri ja osteopaatti. Hän on työskennellyt aiemmin Vantaan Salamien nuoriso- ja valmennuspäällikkönä sekä Jyväskylän Kenttäurheilijoiden seurakehittäjänä ja nuorisopäällikkönä, mutta mieli on palanut jo pidempään paraurheilun pariin.

– Paraurheilu on aina kiinnostanut minua. Mietin sen pariin lähtemistä jo opiskeluaikoina, ja nyt siihen tuli tilaisuus, Mykkänen sanoo.

Mykkäsen työnkuva on moninainen. Siihen kuuluvat nuorten parayleisurheilijoiden ja heidän valmentajiensa valmennuksen tuki Urheassa sekä toiminta valtakunnallisena nuorten parayleisurheilijoiden vastuuhenkilönä.

– Ne isommat asiat, joihin pystyn vaikuttamaan, ovat juuri päivittäisvalmennuksen tuki valmentajille ja urheilijoille sekä tietysti nuorten urheilijoiden valmentaminen, Mykkänen sanoo.

– Tärkeää on myös nuorten rekrytointi paraurheilun pariin ja innostaminen niin, että he tunnistaisivat polun huippu-urheilun pariin omassa lajissaan.

”Innolla lähden mukaan”

Mykkänen on menestynyt pikajuoksijoiden muun muassa Riku Illukan valmentajana ja toiminut myös Mäkelänrinteen urheilulukion yleisurheiluvalmentajana. Uudessa pestissään hän vastaa myös SUL:n parayleisurheilun valmentajakoulutuksen kehittämisestä yhteistyössä parayleisurheilun lajivalmentaja Mikko Peltosen kanssa.

Työmaata riittää myös uusien parayleisurheilijoiden rekrytoinnissa SUL-seurayhteistyön ja Paralympiakomitean nuorten leirien kautta.

– Tunnen SUL:n seurakentän aika hyvin. Uskon, että yhteistyö sujuu, Mykkänen sanoo.

Mykkänen on työnsä puitteissa mukana myös Pajulahti Paralympic Training Centerin kansallisissa ja kansainvälisissä paraurheilun tapahtumissa.

– Innolla lähden mukaan. Paraurheilun parissa on hyvä yhteisö, jossa tehdään täysillä töitä, Mykkänen sanoo.

Olli-Pekka Mykkänen

Parayleisurheilun nuorten lajivalmentaja

olli.mykkanen@urhea.fi

044 493 1630