Oliver aitoi 13,15, Schwanitz työnsi 20,77, Bracy pyrähti 9,95

Oliver aitoi 13

Hallitseva 110 metrin aitojen maailmanmestari Yhdysvaltain David Oliver piti kuubalaisen Orlando Ortegan takanaan IAAF-Haastajakiertueen (World Challenge) Pekingin osakilpailussa. Olivier vei voiton kauden kärkiajalla 13,15.

Ortega haastoi Oliverin jo edellisessä viikonvaihteessa Shanghaissa, missä Oliver vei täpärän voiton ajalla 13,17. Ortega oli nytkin toinen ajalla 13,37 sekuntia.

Miesten 100 metrillä Yhdysvaltain Marvin Bracy paransi ennätyksensä aikaan 9,95. Tulos syntyi liki tuulettomassa säässä (+0,2 m/s). Vasta 21-vuotias juoksija oli toissa talvena maailman hallimestaruuskilpailuiden 60 metrillä toinen. Hänen aiempi 100 metrin ennätyksensä oli viime vuonna juostu 10,08.

Naisten 400 metrin aitajuoksussa eteläafrikkalainen Wenda Nel juoksi voiton ennätyksellään 54,37, joka on kauden kärkiaika. Voitto heltisi varsin ylivoimaisesti. Yhdysvaltain Tiffany Williams oli toinen ajalla 55,22. Nel pinkoi aiemmin tänä vuonna ennätyksensä myös 400 metrillä (52,09).

Kauden kärkitulos syntyi naisten moukarinheitossakin. Puolalainen ME-nainen Anita Włodarczyk vei voiton heitettyään 77,73. Hänen ykköshaastajakseen kesän kisoissa povattu Kiinan Wang Zheng oli toinen, mutta jäi 73,99:ään.

Naisten kuularingissä saksalainen hallitseva Euroopan mestari Christina Schwanitz, 24, komisteli ennätystään tulokseen 20,77. Se on kauden kärkitulos maailmassa ja kohensi Schwanitzin ennätystä 36 senttiä.

Gatlin: Rauha maassa

Myös kilpailuja edeltänyt kahnaus Justin Gatlinin ja kisajärjestäjien välillä saatiin päätökseen.

–  Kaikki on nyt hyvin ja minun ja Pekingin kisajärjestäjien välillä, Gatlin twiittasi.

Kahnaus syntyi, kun kisajärjestäjät passittivat Gatlinin kotiin kilpailun aattopäivänä. Gatlinin managerin Renaldo Nehemiahin mukaan syynä oli, että Gatlin kertoi kisajärjestäjille hänellä olleen jalassa kramppi Timanttiliigan Dohan osakilpailun jälkeen. Vaikka Nehemiah varmisti myöhemmin, että Gatlin pystyy juoksemaan kilpailun, kisajärjestäjät passittivat Dohassa 100 metriä 9,74 juosseen amerikkalaisen kotimatkalle.

Kiinan uutistoimiston mukaan kisajärjestäjiä kismitti se, että Gatlin jäi pois kisoja edeltävästä lehdistötilaisuudesta eikä Nehemiah ilmoittanut poisjäännistä etukäteen.

– Me emme koskaan päässeet keskustelemaan asiasta Gatlinin kanssa, Pekingin kisajärjestelyitä johtava Liu Jie kertasi hässäkkää.