OKM:n valmennus- ja harjoitteluapurahat haettava lokakuun aikana

Oletko jo ilmoittautunut seurakokoukseen

Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) urheilijoille myöntämien valmennus- ja harjoitteluapurahojen haku on meneillään. Kesälajien urheilijoiden on toimitettava apurahahakemukset Opetus- ja kulttuuriministeriölle lokakuun loppuun (30.10.2015) mennessä.

Apurahat on OKM:n mukaan tarkoitettu urheilijoille, jotka sitoutuvat pitkäjänteiseen ammattimaiseen valmentautumiseen, ja joilla arvioidaan olevan menestymismahdollisuuksia tulevissa urheilun kansainvälisissä arvokilpailuissa. 

Apuraha edellyttää myös se, että urheilijalla on valmentaja tai valmennustiimi ja lajilla on kansainvälisiin arvokilpailuihin valittu maajoukkue. Lähtökohtaisesti apurahan saanti edellyttää myös urheilijan kuulumista lajiliiton maajoukkue- ja valmennusjärjestelmän piiriin.

Haettavana on 20 000, 10 000 ja 5000 euron apurahat. Apurahoista 20 000 euron suuruiset valmennus- ja harjoitteluapurahat on tarkoitettu ensisijaisesti ehdottomalla kansainvälisellä huipulla oleville yksilölajien urheilijoille.

10 000 euron valmennus- ja harjoitteluapuraha voidaan myöntää urheilijoille, jotka ovat menestyneet kansainvälisissä arvokilpailuissa tai tasoltaan vastaavissa muissa kilpailuissa sekä urheilijoille, jotka arvioidaan tulevaisuuden arvokilpailujen mitaliehdokkaiksi.

5000 euron suuruinen valmennus- ja harjoitteluapuraha on tarkoitettu nuorille urheilijoille, jotka myös muiden kuin edellä mainittujen kansainvälisten näyttöjen sekä urheilu-uran kehityksen perusteella arvioidaan tulevaisuuden arvokilpailumenestyjiksi.

Hakulomakkeet sekä laajemmat kuvaukset siitä millaisin edellytyksin apurahoja myönnetään, löytyvät OKM:n nettisivuilta