Ojalan taustalle valmennustiimi, MM-näyttö SM-kisoissa

Ojalan taustalle valmennustiimi

Turun Weikkojen Aleksi Ojalan ura jatkuu kolmen valmentajan muodostaman valmennustiimin johdolla. Ojala ja kilpakävelijää yhdeksän vuotta valmentanut Reima Salonen sopivat yhdessä, että valmennusyhteistyö päättyy.

– Reima pysyy hyvänä ystävänä ja on varmasti aina mukana ajatuksia vaihtamassa. Kalastajana hänellä on kuitenkin keväisin niin paljon työkiireitä, että päädyttiin tällaiseen ratkaisuun. Taustana on minun epävarma tekniikka. Se vaatii juuri keväisin valmentajaa mukaan harjoituksiin, Ojala sanoo.

Salonen näkee asian samoin.

– Talvella, kun minulla on ollut aikaa ja on oltu leireillä, tekniikka on saatu hyvään malliin. Keväällä, kun minulla on neljän kuukauden kalastusjakso, on tehty viikoittain yksi treeni yhdessä. Aleksin tekniikka on kuitenkin niin haavoittuvainen, että se ei riitä. Se vaatii enemmän valvontaa ja se ei minulta tässä elämäntilanteessa onnistu, Salonen viittaa kalastajan töihin.

Ojalan valmennustiimin muodostavat Suomen urheiluliiton (SUL) kilpakävelyvalmentaja Jani Lehtinen sekä Antti Kempas ja Juha Kinnunen.

– Karkeasti ottaen työnjakona on, että me Antin kanssa vastaamme harjoittelun suunnittelusta ja ohjelmoinnista, Kinnusen työmaana on päivittäisen harjoittelun seuranta ja tuki, Lehtinen sanoo.

Laitilan SM-kävelyissä MM-näyttö

Ojala kilpailee seuraavaksi 11. kesäkuuta Laitilassa maantiekävelyn SM-kisoissa. Jos hän kävelee 30 kilometrin kilpailun kahteen tuntiin ja 17 minuutin tai paremmin, hän varmistaa valinnan elokuussa Lontoossa kilpailtavien MM-kisojen 50 kilometrille.

– Tuo aika vastaa kolme tunnin ja 57 minuutin rajaa, joka Suomen Urheiluliitolla on 50 kilometrillä MM-kisoihin, Lehtinen sanoo.

Ojalalla on 50 kilometrin MM-tulosraja rikottuna viime vuodelta. Hän käveli silloin Dudincessa ennätyksensä 3.46.50. Sittemmin 50 kilometrin kilpailut eivät ole jatkuneet maaliin asti. Rion olympialaisissa ja kevään Euroopan cupissa Tshekin Prodebradyssä tuli hylkäys ja keväällä Dudincessa kisa jäi kesken pyörtymisen takia.

– Vasen jalka tahtoo olla vähän hidas hämäläinen ja oikenee pikkuisen liian hitaasti. Edellisessä harjoituksessa, jonka kävelin Lehtisen ja Kempaksen silmien alla, kaikki näytti kuitenkin hyvältä, Ojala setvii tekniikkaongelmaansa.

Ex-huippukävelijä Salosen johdolla Ojala, 24, on noussut kansainvälisen tason kävelijäksi. Hän on fyysisesti hyvässä kunnossa ja saa Laitilan 30 kilometrille hyvät kirittäjät, kun Aku Partanen ja Jarkko Kinnunen ovat kilpailussa mukana.