Ojalalla onnistunut kuntotesti MM-kilpailujen 20 km:llä: ”Kisa jätti hyvät fiilikset”

Aleksi Ojala avasi kahden kilpailun MM-urakan kävelemällä Eugenessa 20 kilometrillä 20:nneksi yhdellä uransa parhaita ajoista 1.23.40. Ojala oli kilpailussa kuudenneksi paras eurooppalainen.

Helteisessä liki 30 plusasteen säässä kävelty kilpailu kertoi Ojalalle, että MM-kunto on hyvä, tekniikka toimii ja ensi viikon 35 kilometrin kilpailua varten on nyt kaikki testattu.

– Kisa jätti hyvät fiilikset. Se oli yksi urani kovimmista 20 kilometrin kisoista ja vielä tällaisessa helteessä, Ojala sanoi.

Ojala rauhoitti vauhdin kahden ensimmäisen kilometrin jälkeen. Hän käveli 4.15 minuutin molemmin puolin sujuneita kilometrejä ja kiristi suunnitellun taktiikan mukaisesti kaksi viimeistä kilometriä 4.09 ja 4.03.

– Ensimmäiset pari kilsaa olivat vähän liian rajuja. Onneksi tajusin siinä kohtaa löysätä vauhtia ja pystyin sitten lopussa taas kiristämään, Ojala sanoi.

Ojalan tekniikka toimi ongelmitta.

– Yksi punainen lappu tuli kilpailun aikana. Se tuli heti siinä alussa, kun mentiin vähän liian lujaa. Sain sen jälkeen tekniikan kasattua ja se toimi lopussa koko ajan paremmin ja paremmin.

Ojala oli tyytyväinen myös siihen, että jäähdytys ennen kilpailua ja sen aikana toimi.

– Kaikki mitä nyt opittiin, otetaan talteen 35 kilometrin kilpailua varten. Viilennys ja juominen kisan aikana näyttivät toimivan, Ojala tuumi.

Japanin Toshikazu Yamanishi uusi vuoden 2019 maailmanmestaruutensa olosuhteet huomioon ottaen huippuajalla 1.19.07. Yamanishi käveli ensimmäisen kympin 40.33 ja jälkimmäisen lähes kaksi minuuttia nopeammin 38.34.

Olympiakisojen hopeamitalisti Japanin Koki Ikeda oli tälläkin kerralla toinen ajalla 1.19.14. Perseus Karlström käveli Ruotsille pronssimitalin ajalla 1.19.18.