Ojala testaa tekniikkaa, Kinnunen kirittäjänä Urjalassa

Ojala testaa tekniikkaa

Elokuisten Berliinin EM-kisojen 50 kilometrille valmistautuvat kävelijät Aleksi Ojala ja Jarkko Kinnunen kilpailevat lauantaina Urjalassa heille vähän harvinaisemman 5000 metrin ratakilpailun.

Ojalan ja Kinnusen ohella kilpailussa on mukana myös Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Jaakko Määttänen ja Espoon Tapioiden Enni Nurmi avaa kautensa naisten 5000 metrillä.

Ojalan 5000 metrin ennätys on 20.16, 17 ja tehty kaksi vuotta sitten. Kinnunen on parhaimmillaan selvittänyt matkan ajassa 19.32,78.

– Toiveissa on tietysti, että pystyisin tekemään ennätyksen, mutta vitoselle ei ole mitenkään valmistauduttu. Keskiviikkona kävelin kovan 40 kilometrin treenin, Ojala sanoo.

– Kilpailussa ehkä jännitän enemmän näiden Urjalan nuorten kävelijöiden puolesta, joita olen valmentanut. Heitä on mukana 9-14-vuotiaiden sarjoissa 15 urheilijaa. Löin heidän kanssaan vetoa, että jos ryhmä nappaa kahdeksan mitalia, minut saa kentällä kastella.

Ojala kiinnostaa myös, miten tuomarit reagoivat hänen kävelyynsä rivakkarytmisessä kilpailussa. Se kertoo, onko edellisessä kisassa Kiinassa kiusannut tekniikkaongelma ratkaistu.

– Jos tekniikassa ei tule häiriöitä, kun mennään minulle lyhyellä matkalla niin sanotusti ylivauhdilla, silloin tekniikka toimii hitaammallakin vauhdilla, Ojala sanoo.

Lisätietoja