Ojala, Partanen ja Neuvonen Suomen valtit eurocupissa

Ojala

Kuusi suomalaista kilpailee sunnuntaina Tshekin Podebradyssa kilpakävelyn Euroopan cupissa. Turun Weikkojen Aleksi Ojala kävelee 50 kilometriä ja Lappeenrannan Urheilu-Miesten Aku Partanen 20 kilometriä.

Ojala keskeytti 50 kilometrin kilpailun maaliskuussa Dudincessa, mutta on sittemmin päässyt jatkamaan harjoittelua ongelmitta.

– Aleksi hakee Euroopan cupista ehjää suoritusta ja hyvää sijoitusta, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennuspäällikkö Jani Lehtinen.

Jos Ojalan kävely luistaa ilman takaiskuja, hän alittaa Tshekissä Lontoon MM-kisojen tulosrajan 3.57.00. Tosin Lehtinen muistuttaa, että Ojalalla on valintaan kelpuuttava rajatulos jo viime kaudelta.

Partanen tavoittelee 20 kilometrillä ennätysparannusta. Partasen ennätys on viisi vuotta sitten kävelty 1.25.55. Kirittäjiä Tshekissä riittää, sillä osanottajajoukko on varsin tasokas. Mukana on muiden muassa Slovakian Matej Toth, joka on hallitseva 50 kilometrin MM- ja olympiavoittaja.

Suomalaiskävelijöistä 20 kilometrille osallistuu myös Esbo IF:n Elmo Koivunen.

Naisten 20 kilometrillä kilpailee Lappeenrannan Urheilu-Miesten Elisa Neuvonen. Hän kiiti aiemmin tänä vuonna samassa paikassa ennätyksensä 1.35.09. SUL:n raja Lontoon MM-kisoihin on 1.34.00.

– Tuo edellinen Podebradyn kilpailu oli Elisalta hieno nousu kansainväliselle tasolle. MM-rajaan on noin minuutti. Elisa on hyvässä kunnossa, joten ei MM-rajan rikkominen mahdotonta ole, Lehtinen sanoo.

Podebradyn 19-vuotiaiden 10 kilometrin kilpailuissa Suomea edustavat KU-58:n Joni Hava ja Espoon Tapioiden Enni Nurmi.

Suomen joukkue kilpakävelyn Euroopan cupissa Tshekin Podebradyssa 21.5. 2017:

Miehet, 50 km: Aleksi Ojala Turun Weikot

Miehet 20 km: Veli-Matti ”Aku” Partanen Lappeenrannan Urheilu-Miehet, Elmo Koivunen Esbo IF

19-v. 10 km: Joni Hava KU-58

Naiset, 20 km Elisa Neuvonen Lappeenrannan Urheilu-Miehet

19-v. 10 km: Enni Nurmi Espoon Tapiot

Joukkueen johtaja: Jani Lehtinen

Valmentaja: Antti Kempas