Ojala murskasi ennätyksensä: Se vaan lähti kulkemaan

Olympiatrio hakee vauhtia Rooman MM-kisoista

Turun Weikkojen Aleksi Ojala murskasi aiemman ennätyksensä ja Rio de Janeiron olympiakisojen tulosrajan Dudincen 50 kilometrillä. Hän oli toinen loistoajalla 3.46.25.

Ojala on ottanut kehityksessä vuodessa todellisen kukonaskeleen, sillä Reima Salosen valmentaman kävelijän aiempi ennätys oli Dudincessa vuosi sitten kävelty 3.57.14.

– En oikein tiedä mitä tapahtui. Se vaan lähti kulkemaan ja kaikki palaset napsahtivat kohdalleen. Jos pitäisi sanoa, että joku on elämäni paras kisa, niin nyt tuntui, että kaikki onnistui, Ojala sanoi.

Ojalan tulos nostaa hänet kotimaan kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi samalla ajalla Jarkko Kinnusen kanssa. Edellä ovat vain arvokisavoittajat Valentin Kononen ja Reima Salonen.

Itse Ojala sanoi tajunneensa vasta maalissa, kuinka kovaa käveli.

– En edes tajunnut, että olen toinen ennen kuin vikalla kierroksella kaikki karjuivat minulle, että olet toisena. Keskityin koko matkan omaan tekemiseen ja tekniikkaan, Ojala kertaili.

Myös Kinnunen alitti Rion rajan

Ojala oli omaan ennätykseensä nähden huippuvauhdissa jo puolimatkassa (1.53.30). Tuolloin hän oli yhdeksäs.

– Siinä kilpailun puolenvälin jälkeen tuli yksi vaikea kilometri, se 25-26 kilometrin väli. Siinä meinasi palapeli hajota, mutta jotenkin sain itseni kasattua, Ojala kertaili.

Myös 10:nneksi kävellyt Jarkko Kinnunen alitti olympiakisojen tulosrajan 3.57.00 ajalla 3.50.40.

Omasta kilpailusta Kinnuselle jäi kaksijakoiset tunnelmat.

– Olympiaraja meni, joka oli tärkeintä, mutta jalan ja vatsan kanssa oli ongelmia. Se on tietysti hyvin, jos vähän kikkailen menee 3.50.00, mutta nyt pitää hoitaa asiat kuntoon, Kinnunen totesi.

Kinnusella on jalan hermotuksen kanssa ollut tavan takaa pieniä ongelmia kisoissa. Nyt radan tiukat kaarteet lisäsivät sitä.

Aku Partanen oli 17:s (3.54.02).

– Alkuun oli vähän tahmeaa, sitten alkoi kulkea, ja menin ehkä liiankin kovaa. Loppua kohden tuntui aika vaikealta. Ei ollut isku päällä. Silti kohtalainen aika, mutta ei sitä mitä lähdin hakemaan. Nyt jatketaan harjoittelua ja Riossa sitten kävellään kovempaa, Partanen totesi.

Kilpailun voitti Puolan Rafal Augustyn ajalla 3.43.22.

Tuloksia