Ojala MM-joukkueeseen, uusia urheilijoita EM-valmennusryhmään

Ojala käveli kärkiajan

Suomen Urheiluliitto on valinnut Turun Weikkojen Aleksi Ojalan yleisurheilun MM-kilpailuihin Pekingissä 22.-30. elokuuta. Ojala on joukkueen kolmas kävelijä. Hän osallistuu 50 kilometrin kävelyyn. Kävelijöistä on joukkueeseen aiemmin nimetty Jalasjärven Jalaksen Jarkko Kinnunen ja Lappeenrannan Urheilu-Miesten Aku Partanen.

Vuoden 1978 Euroopan mestarin Reima Salosen valmentama Ojala, 22, alitti 50 kilometrin MM-rajan maaliskuussa Dudincessa ennätyksellään 3.57.14. Ojala oli hyvässä vauhdissa myös viime viikonvaihteessa Euroopan cupissa Murciassa. Hän käveli 20 kilometriä ankarassa helteessä aikaan 1.27.13.

MM-joukkueeseen on aiemmin valittu Jyväskylän Kenttäurheilijoiden maratoonari Henri Manninen, keihäänheittäjät Antti Ruuskanen Pielaveden Sammosta ja Tero Pitkämäki Seinäjoen Seudun Urheilijoista, Helsingin Jyryn maratoonari Anne-Mari Hyryläinen, Orimattilan Jymyn kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ja Lapinlahden Vedon kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen.

Valmennusjohtaja Jorma Kemppainen odottaa lopullisessa joukkueessa olevan noin 13-15 urheilijaa.

– Porin Kalevan kisat (30.7.-2.8.) ratkaisevat aika pitkälle joukkueen koon, Kemppainen arvioi.

MM-kilpailujen tulosraja on tehtävä viimeistään 10. elokuuta.

 

Ollikainen, Haapala ja Räsänen EM-valmennusryhmään

Suomen Urheiluliitto on nostanut EM-valmennusryhmäänsä kuusi uutta urheilijaa.

Pituushyppääjät Roni Ollikainen (Helsingin Kisa-Veikot) ja Eero Haapala (Ikaalisten Urheilijat) sekä pikajuoksija Ella Räsänen (Esbo IF) nousivat ryhmään Olympiakomiteaan valittua heidät apurahaurheilijoiksi. Lisäksi ryhmään nostettiin MM-rajan saavuttaneet Anne-Mari Hyryläinen ja Aleksi Ojala sekä hallikaudella ns. takautuvan valmennustuen tulosrajan rikkonut seiväshyppääjä Wilma Murto (Salon Vilpas). Myös Ojalan tulokset laukaisivat takautuvan valmennustuen.

 

Lisätietoja:

Jorma Kemppainen
Valmennusjohtaja
Suomen Urheiluliitto
0400 – 616 609