Ojala kaipasi kirittäjää, Kivimäki kuorrutti mestaruuden ennätyksellään

Urjalan Urheilijoiden Aleksi Ojala harmitteli, että Kalevan kisojen 20 000 metrin ratakävelyyn ei löytynyt kunnon kirittäjää. Mestariksi Ojala viiletti ajalla 1.23.49.7, joka vie hänet ratamatkan kaikkien aikojen kotimaan tilastossa kolmanneksi.

– Sitä kilpakaveria jäin vähän kaipaamaan, Ojala viittasi Veli-Matti ”Aku” Partaseen, joka joutui jäämään kilpailusta pois takareisivaivan takia.

Ojala on kävellyt 20 kilometriä maantiereitillä 1.23.16. Nyt hän oli radalla likimain samassa vauhdissa.

– Sellaisia 1.40:n kierroksia kävelin alusta loppuun ja seurasin valmentaja Veli-Matti Rannan ohjeita. Sain lopussa vielä hyvin kiristettyä vauhtia, Ojala sanoi.

Ojalalle 20 kilometrin mestaruus oli uran neljäs. Kolme edellistä hän käveli vuosien 2015-2017 Kalevan kisoista. Silloin kisat käveltiin maantiellä.

– Tämä oli minulle uran ensimmäinen maaliin asti kävelty 20 000 metrin ratakilpailu. Starttasin joskus juniorina matkalle kerran, mutta se jäi kesken kahden kierroksen jälkeen. Tykkään kyllä kävellä mieluimmin maantiellä, Ojala sanoi.

Lapualla osviittaa kunnosta

Seuraavaksi Ojalan ohjelmassa on maantiekävelyn SM-kisojen 30 kilometriä Lapualla syyskuun lopulla. Sitä seuraa Dudincen 50 kilometrin kilpailu lokakuussa.

– Lapuan 30 kilometriä antaa paljon osviittaa kunnosta Dudincea varten, Ojala sanoi.

Kuluvan kauden kisoissa Ojala on ollut erinomaisessa kunnossa. Hän on parantanut ennätyksiään 3000, 5000 ja 10 000 metrillä.

SM-hopealle Turussa käveli Espoon Tapioiden Joni Hava ajalla 1.28.57,5 ja SM-pronssin vei Matias Korpela ajalla 1.31.55,7.

Kivimäki kuorrutti voiton ennätyksellään

Lapuan Virkiän Anniina Kivimäki kuorrutti naisten 10 000 metrin mestaruuden ennätyksellään 47.11,84, jolla hän meni Suomen kaikkien aikojen tilastossa kuudenneksi.

– Se oli hyvä kiihtyvävauhtinen kilpailu. Jos tämä ei olisi ollut taistelu mestaruudesta, olisin pystynyt parantamaan viimeistä paria kilometriä, Kivimäki sanoi.

Kivimäen edellinen 10 000 metrin ratakävelyn ennätys oli toissa vuoden 49.27,78. Kuluvan kesän mittaan hän on parannellut ennätyksiään 3000 ja 5000 metrillä. Seuraava haaste ovat nuorten SM-kisat ja sitten maantiekävelyn SM-kisojen 20 kilometriä Lapualla.

– Se on sitten kokonaan uusi haaste, kun olen tänä kesänä kävellyt näitä lyhyempiä matkoja, Kivimäki tuumi.

Neuvonen: Olin tyytyväinen mitaliin

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Elisa Neuvonen oli toinen ennätyksellään 47.17,84, jolla hän meni Suomen kaikkien aikojen tilastossa seitsemänneksi. Neuvosen seuratoveri Tiia Kuikka oli kolmas niinikään ennätyksellään 47.26,17, joka vei hänet kaikkien aikojen tilastossa kahdeksanneksi.

– Olen tyytyväinen mitaliin, tuumi Neuvonen, jolla oli matkalla pieniä ongelmia jalan hermotuksen kanssa.

Tyytyväinen oli Kuikkakin, joka on kesän mittaan päässyt kilpailemaan toivuttuaan vakavasta liikenneonnettomuudesta.

– Se, että olen päässyt kisaamaan tänä kesänä on ollut positiivinen yllätys. Nyt pystyin vielä melko tasaiseen vauhdinpitoon, vaikka vatsan kanssa oli ongelmia, Kuikka sanoi.