Ojala janoaa ennätystä, Partanen sivuun SM-kävelyistä, naisilla luvassa tasainen kärkitaisto

Aleksi Ojala tavoittelee omaa ennätystä lauantaina Lapualla käytävissä maantiekävelyn SM-kisoissa, jossa miesten matka on 30 kilometriä.  Naisten 20 kilometrillä Anniina Kivimäki, Elisa Neuvonen, Tiia Kuikka ja Enni Nurmi ottavat mittaa toisistaan, vaikka Kivimäki ja Nurmi kilpailevatkin 22-vuotiaiden sarjassa.

Ojala lähtee miesten kilpailuun ylivoimaisena suosikkina, kun mestaruutta puolustava Aku Partanen joutuu jättämään kilpailun väliin flunssaoireiden takia.

– Sitten kävellään kelloa vastaan. Se onkin tuttua puuhaa tältä kaudelta, Ojala veistelee.

Urjalan Urheilijoita edustava Ojala on kauden mittaan kävellyt ennätyksensä 3000, 5000, 10 000 ja 20 000 metrin ratamatkoilla. Nyt edessä on kesän kilpailukauden ensimmäinen maantiekisa, jonka jälkeen Ojalan toiveissa on kilpailla 50 kilometrin kilpailu Dudincessa lokakuussa.

– Tätä olen odottanut, että pääsisi maantielle kisaamaan. Minulle tämä on kauden pääkilpailu kotimaassa ja siinä haetaan maksimisuoritusta. Uskon, että ennätys on ihan mahdollinen, jos vaan maltan lähteä liikkeelle riittävän rauhallisesti, Ojala viittaa helmasyntiinsä ylikovaan alkuvauhtiin.

Ojalan, 27, ennätys on viime vuonna kävelty 2.12.07. Lapualta hän hakee uransa toista 30 kilometrin mestaruutta vuoden 2017 voiton jatkeeksi.

Kivimäki ennätysjahtiin, Neuvonen povaa tasaista kilpailua

Lapuan Virkiää edustava Anniina Kivimäki on kesän mittaan kohentanut ratakävelyssä 3000, 5000 ja 10 000 metrin ennätyksiään. Nyt tavoitteena on kävellä uusiksi 20 kilometrin ennätys, joka on viime vuonna syntynyt 1.42.52.

– Tunti ja 40 minuuttia on ollut tavoitteena jo viime vuodesta ja sen alle, Kivimäki linjaa aikatavoitettaan.

Kivimäki on tällä kaudella voittanut jo Kalevan kisojen 10 000 metrin kävelyn. Se oli hänelle kauden pääkilpailu, mutta nälkää ja halua on onnistua myös 20 kilometrillä, kun kilpailu käydään kotikaupungin kaduilla.

– Onhan tämä kuitenkin spesiaalia, kun on kotikisa, Kivimäki tunnustaa.

Kolmesti naisten 20 kilometrin mestariksi kävellyt Lappeenrannan Urheilu-Miesten Elisa Neuvonen odottaa tasaista kärkitaistoa ja hyvää suoritusta itseltään. Ratamatkoilla on kesän mittaan syntynyt omia ennätyksiä.

– Veikkaan, että voi olla aika tasaista. Anniinan ja minun lisäksi myös Tiia Kuikka ja Enni Nurmi voivat olla hyvin samoissa. Vaikea sanoa, kun kukaan ei ole tänä vuonna kävellyt 20 kilometriä, Neuvonen sanoo.

– Itselleni 20 kilometriä on aina ollut se suhteellisesti paras matka. Nyt odotan pääseväni lähemmäksi omaa ennätystä. Sinne tunnin ja 37:n minuutin haarukkaan voisi olla realistista päästä, kun lyhyemmillä matkoilla on tullut ennätyksiä.

Neuvosen ennätys on kolme vuotta sitten kävelty 1.35.09.

Maantiekävelyn SM-kilpailut alkavat Lapualla lauantaina 26.9. klo 10.00. Kilpailusta on tarjolla livestream. Linkki siihen täydentyy tänne viimeistään lauantaina aamulla.

Live stream

Livetulokset

Aikataulu

Osallistujat