Ojala ja Neuvonen ennätyksillään mestareiksi

Ojala ja Neuvonen ennätyksillään mestareiksi

Aleksi Ojala ja Elisa Neuvonen ovat vuoden 2017 Seinäjoen Kalevan kisojen ensimmäiset mestarit. Turun Weikkojen Ojala voitti miesten 20 kilometrin kävelyn ennätyksellään 1.23.16 ja Lappeenrannan Urheilu-Miesten Neuvonen naisten 10 kilometrin kävelyn niin ikään ennätyksellään 46.50.

Kolmannen peräkkäisen kultansa ottanut Ojala jätti hopealle kävelleen LUM:n Veli-Matti ”Aku” Partasen 45 sekunnin päähän. Partanen teki ennätyksensä 1.24.01.

Ojala karkasi muilta Seinäjoen keskustassa heti ensimmäisellä kilometrin kierroksella. Pronssille käveli Jalasjärven Jalaksen Jarkko Kinnunen ajalla 1.26.12.

Koko mitalikolmikko on valittu Lontoon MM-kilpailujen 50 kilometrille. Ojala nousi 20 kilometrin Suomen kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi ja Partanen kuudenneksi. Kumpikin kohensi ennätystään runsaat puolitoista minuuttia.

Partanen otti Ojalan kiinni viiden kilometrin paikkeilla, mutta Ojala karkasi häneltä uudestaan kuuden kilometrin tietämillä.

Partanen saavutti Ojalan taas kymmenen kilometrin kohdalla ja kaksikko taivalsi tasatahtia 14,5 kilometriin saakka. Sitten Ojala jätti Partasen lopullisesti.

Ojala on voittanut tänä kesänä myös 30 kilometrin SM-kullan. Keväällä hänen kaksi 50 kilometrin kisaansa päättyivät keskeytykseen ja hylkäykseen.

– Olen saanut lisää voimaa keskivartaloon ja tekniikan kuntoon. Ei tässä voi muuta kuin hymyillä. Aku kävi välillä kurkkaamassa, missä mennään, mutta putosi vauhdistani yllättävän helposti. Lontoossa tavoitteeni on parantaa ennätystäni (3.46.25), kertoi Jani Lehtisen, Antti Kempaksen ja Juha Kinnusen valmentama Ojala.

Partasella kulki vuoristoleirin jälkeen, mutta Kinnusella ei

Kisan jälkeen Partanen värisi vilusta ja joutui olemaan pitkään kyyryssä vatsakramppien takia.

– Pystyin pitämään tasaisen kovaa vauhtia 15 kilometriin asti, mutta sitten tuli seinä vastaan. En pystynyt haastamaan Aleksia lopussa. Olen kuitenkin tyytyväinen, että pystyin kävelemään näin lujaa heti vuoristoleirin jälkeen. Myös teknisesti meni hyvin: Sain vain yhden huomautuksen, Partanen sanoi.

Myös Kinnunen tuli suoraan samalta vuoristoleiriltä. Hän saavutti kotimaakuntansa Etelä-Pohjanmaan kaikkien aikojen 900. yleisurheilun ulkoratojen SM-mitalin. Kinnunen tipahti Partasen kyydistä kolmen kilometrin vaiheilla.

– En ollut palautunut kunnolla leiristä, Kinnunen totesi.

Viidenneksi sijoittunut Turun Weikkojen Timo Viljanen, 39, osallistui Kalevan kisoihin jo 21:ttä kertaa.

Takareisivaiva ei estänyt Neuvosta matkalla kultaan

Myös viime vuoden Kalevan kisoissa voittanut Neuvonen karkasi muilta heti ensimmäisellä kilometrin kierroksella. Hopealle tullut LUM:n Tiia Kuikka hävisi ajalla 49.59 Neuvoselle yli kolme minuuttia. Laitilan Jyskeen Venla Laiho nappasi pronssin ennätyksellään 50.31. Neuvonen kohosi ennätyksellään 46.50 Suomen kaikkien aikojen tilastossa seitsemänneksi.

– Takareisi on tuntunut viime aikoina kireältä, mutta päätin osallistua, kun fysioterapeutti katsoi, että kilpailu ei vaaranna jalan kuntoa. Yllättäen muut eivät lähteneet mukaan vauhtiini, mutta oli mukava kävellä yksin kärjessä, Neuvonen kertoi.

Neuvonen on voittanut tänä kesänä myös 20 kilometrin SM-kullan ja kävellyt keväällä Tshekissä mainiot ajat 1.35.09 (ennätys) ja 1.35.48.

– Tämän kesän pääkilpailuni on Universiadit (Taiwanissa 19.-30.8.). Ensi vuonna tavoitteeni on päästä Berliinin EM-kisoihin ja 2020 Tokion olympiakisoihin, kertoi.Marko Kivimäen valmentama Neuvonen.  

(Jyrki Repola.)   

Kalevan kisat torstaina laji lajilta + LIVE-tulokset:

 

 

 

 

 


elisa_neuvonen.jpg

jarkko_kinnunen.jpg

,