Oila ja Pakarinen SUL:n varapuheenjohtajiksi, Itani: Strategiatyön loppuun saattaminen hallituskauden keskeinen tavoite

Kimmo Oila ja Riikka Pakarinen valittiin Suomen Urheiluliiton (SUL) varapuheenjohtajaksi liiton hallituksen vuoden ensimmäisessä kokouksessa Helsingissä. Oila jatkaa varapuheenjohtajana, Pakarinen nousi varapuheenjohtajaksi Maarit Ovaskan tilalle, jolla tuli viime vuonna kolmas kaksivuotiskausi täyteen, joten hän ei sääntöjen mukaan voinut enää asettua ehdolle.

Liiton puheenjohtaja Sami Itani linjasi alkaneen hallituskauden keskeiseksi tavoitteeksi käynnissä olevan yleisurheilun 2021-2024 strategiatyön loppuun saattamisen ja siitä viestimisen.

– Koen tärkeänä myös, että olemme proaktiivisia, osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun ja vaikutamme rohkeasti yleisurheilun ja SUL:n imagoon. Myös huippu-urheilun valmennustrategian tuonti 2020-luvun vaatimustasolle on ehdottoman tärkeä, etenkin kun syksyllä valmennusorganisaation paikat tulevat avoimeen hakuun, Itani sanoi.

– Ylipäätänsä odotan, että jokainen Urheiluliiton luottamuselimiin tai operatiiviseen organisaatioon valittava henkilö valitaan pitkäjänteisen ja tulevaan strategiaan sidotun pohdinnan kautta. Myös hallitusvalinnoissa, liittovaltuuston uusissa henkilöissä, sekä puheenjohtajistoa valitessa meidän täytyy olla rohkeita, eteenpäin katsovia ja poikkeuksetta avoimia perusteluiden ja prosessien suhteen.

Yleisurheilun 2021-2024 strategian pohjaksi kerättiin näkemyksiä syksyn seurafoorumeilta. Seuraavaksi strategiasta valmistuu versio, joka avataan kommentoitavaksi helmikuussa.

Aalto: Taloustilanne on hallinnassa

Toimitusjohtaja Harri Aallon ja talouspäällikkö Mikko Kiven katsausten mukaan viime vuoden tilinpäätösennuste ennakoi positiivista tulosta.

– Taloustilanne on hallinnassa ja yritysmyynti hyvässä vauhdissa.  Myyntityötä on toki vielä paljon edessä, jotta alkaneen vuoden koviin budjettitavoitteisiin päästään, Aalto totesi.

– Positiivista on sekin, että yleisurheilun lisenssikertymä on tuoreen laskelman mukaan reilusti edellä viime vuoden vastaavaa aikaa. Tampereen syyskuisen Ruotsi-ottelun lipunmyynti käynnistyi ennen joulua ja Helsinki City Running Day -tapahtuma rakentuu hyvää vauhtia. Myös juoksutapahtumiemme ilmoittautumismäärät ovat selkeästi edellä viime vuoden vastaavaa ajankohtaa.

Valiokuntiin ja työryhmiin pieniä muutoksia

Liiton valiokunnat ja työryhmät valittiin vuosi sitten kahdeksi kaudeksi. Hallitus kävi ne läpi ja vahvisti, että ne jatkavat kuluvan vuoden pienin muutoksin. Masters-valiokunta lakkautettiin, koska yhteistyö Suomen Aikuisurheiluliiton (SAUL) toteutuu nyt yhteistyösopimuksen pohjalta. SUL:n aluepäällikkö Yrjö Kelhä nimettiin järjestövaliokuntaan esittelijäksi ja sihteeriksi liitosta eläkkeelle jääneen toimistopäällikkö Pirjo Puskalan tilalle.

SUL:n hallituksen jäsen Kirsi-Marja Koskela nimettiin seurapalveluvaliokuntaan ja Naisten johtajuus -projektityöryhmän vetäjäksi tulee Tanja Taipale liiton toimistosta.

Maaliskuun 6. päivä Islannin Reykjavikissa pidettävään Pohjoismaiseen kongressiin SUL:n edustajiksi nimettiin toimitusjohtaja Harri Aalto ja kilpailupäällikkö Mika Muukka.

Seuraava Urheiluliiton johdon järjestämä Facebook-live -lähetys ajankohtaisista uutisista järjestetään maanantaina 2. maaliskuuta.