Oila ja Ovaska SUL:n varapuheenjohtajiksi

Oila ja Ovaska SUL:n varapuheenjohtajiksi

Kimmo Oila ja Maarit Ovaska valittiin Suomen Urheiluliiton varapuheenjohtajiksi liiton hallituksen kuluvan vuoden ensimmäisessä kokouksessa Helsingissä.  Oila nousee varapuheenjohtajaksi hallityöskentelyn viime vuoteen päättäneen Ahti Arokallion tilalle. Ovaska jatkaa varapuheenjohtajan tehtävässä. 

Kokous vahvisti, että Oilan vastuualueena hallituksessa ovat talousasiat, Ovaska vetää naisjohtajuusprojektia ja Jens Wallin poikaprojektia. Sami Itani valittiin kokoamaan ja johtamaan myyntityön tueksi perustettavaa Advisory Boardia. 

Liiton puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi ja varapuheenjohtajat muodostavat työvaliokunnan, jonka sihteerinä on liiton toimitusjohtaja. 

Valiokuntien puheenjohtajaksi nimettiin seuraavat henkilöt: Ringa Ropo (Eettinen), Ari Pietarinen (järjestö), Antti Pihlakoski (kansainvälinen), Rami Urho (kilpailu), Timo Kuusisto (lääketieteellinen), Reijo Häyrinen (Masters-valiokunta), Kalle Husso (seurapalvelu), Asko Härkönen (valmennus) ja Aila Ahonen (viestintä- ja markkinointi). Sovittelulautakunnan puheenjohtajana jatkaa Antti Aine. Valiokuntien jäsenet nimetään 6. helmikuuta.

Katsauksessaan hallitukselle liiton puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi kuvasi viime vuotta suurten muutosten vuodeksi.

– Liiton valmennusjärjestelmä uusiutui, perustettiin ja käynnistettiin liiketoimintayksikkö, koottiin juoksutapahtumat Helsinki City Running Day –kokonaisuudeksi ja valittiin liitolle uusi toimitusjohtaja. Järjestöpuolella liiton entisen varapuheenjohtajan Ahti Arokallion erittäin merkittävä ja pitkä ura tuli päätökseen, Harmaakorpi kertasi.

Muutosten jälkeen kuluva vuosi on Harmaakorven mukaan alkanut myönteisissä merkeissä.

– Tunnelma ei ole negatiivinen. Hallikauden ensimmäisissä kisoista on tullut hyviä viestiä. Tässä on hyvää pientä hytinää EM-kisavuoden alussa.

Märsky-halli, Yhdessä enemmän –hanke esillä

Toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä raportoi hallitukselle urheiluliitoille tehdystä tarjouksesta liittyä pienosakkaaksi Mäkelänrinteen urheilucampus –hankkeen Märsky-hallia koskevaan osaan. Halliin tulee tiloja myös yleisurheilulle. Hallitus kävi asiasta lähetekeskustelun ja päätti viedä asian jatkovalmisteluun.

Mäkelä esitteli hallitukselle myös Olympiakomitean ja liikunnan aluejärjestöjen rakenteilla olevaa liikunnan ja yhteisen tekemisen mallia, joka kulkee työnimellä Yhdessä enemmän.

– Mallin sisällöt keskittyvät seuratoimintaan ja liikunnan harrastamiseen koulupäivän yhteydessä sekä viestintään. Hankkeen tavoitteena on seuratoiminnan laadukas valtakunnallinen palvelujärjestelmä, Mäkelä kertoi.

Toimitusjohtajan katsauksessa käytiin läpi myös Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK ry:n uusi ILMO-palvelu. Sen kautta kuka tahansa voi ilmoittaa, jos epäilee doping-, kilpailumanipulaatio- tai katsomoturvallisuusrikkomusta.

SUL:n edustajiksi Pohjoismaiseen kongressiin (9.-10.3.) valittiin Vesa Harmaakorpi, Jarmo Mäkelä ja liiton kilpailupäällikkö Mika Muukka.