Nygård Teneriffan leiriltä Portlandin MM-halleihin

Nygård Teneriffan leiriltä Portlandin MM-halleihin

Suomen joukkue yleisurheilun MM-halleissa täydentyy kolmiloikkaaja Sanna Nygårdilla. Hän nousi joukkueeseen rankingin perusteella. MM-kilpailut käydään Yhdysvaltain Portlandissa 17.-20. maaliskuuta.

Vasa Idrottssällskapia edustava Nygård loikki viime kesänä ennätyksensä 13,73, joka riitti MM-valintaan. MM-kisojen tulosraja oli 14,30, mutta mukaan otettiin urheilijoita rankingin perusteella, kun rajan rikkoneita ei ollut tulossa kisoihin haluttua määrää.

Tieto MM-kisapaikasta tavoitti Nygårdin juuri, kun hän oli matkustanut aloittelemaan pitkää treenileiriä Teneriffalle.

– Aivan superhuikea juttu. Katselin kyllä tilastoja ja arvelin, että joku 13,80 voisi riittää kisoihin, kun moni jää pois, Nygård totesi.

Kuluvan talven kisoissa Jens Wallinin valmentama Nygård, 27, on hypännyt halliennätyksensä 13,63. Hän uskoo, että Portlandissa on mahdollista pistää tuo ennätys uusiksi.

– Olen levännyt ja palautunut hyvin hallikisojen jälkeen. Uskon, että MM-kisoissa on kaikki mahdollisuudet tehdä oma ennätys, Nygård sanoo.

Suomen toinen edustaja MM-hallien naisten kolmiloikassa on jo aiemmin kisoihin valittu Kristiina Mäkelä. Naisten kolmiloikka kilpaillaan Portlandissa 19. maaliskuuta.