Nygård ponkaisi komean ennätyksen 632 Jämsässä, Lehtiö 621

Nygård ponkaisi komean ennätyksen 632 Jämsässä

Vasa IS:n kolmiloikkaaja ja pituushyppääjä Sanna Nygård ponkaisi kaksi pitkää yliastuttua maajoukkueiden EM-kisojen Superliigassa Tsheboksarissa. Jämsässä pituushyppykarnevaalien kilpailussa Nygårdin askel osui viimeisessä hypyssä hyvin lankulle, joka toi ennätyksen 632.

Tulos on kaksitoista senttiä parempi kuin hyppääjän edellinen ennätys ja kauden kotimainen kärkitulos. Myötätuulta hypyssä oli 1,2 metriä sekunnissa.

– Nopeuspuoli on hyvässä kunnossa, kun hyppääjän polvi -vaivan takia en ole nyt keväällä kolmiloikannut ja olen juossut aika paljon, Nygård totesi.

Vaasalaisen rahkeissa olisi ollut eväitä pidempäänkin hyppyyn, mutta askel ei heti lähtenyt osumaan ponnistuksessa.

– Ensimmäinen meni yli ja toisessa ponnistin tosi kaukaa. Kolmannella (601) piti sitten varmistaa tulos. Se vähän sotki kilpailun alkua. Kolmannen jälkeen pääsin hyppäämään rennosti, Nygård totesi.

Nygårdin viides hyppy oli sekin yli entisen ennätyksen 620, mutta painui hieman yliastutuksi. Ennätyshyppyyn jäi hieman toivomisen varaa.

 –  Se tuli alas vähän vinoon, kuntoaan yleisurheilun osalta 8. heinäkuuta Etelä-Koressa alkaviin universiadeihin virittelevä hyppääjä sanoi.

Roimasti kohensi ennätystään myös Vantaan Kenttäurheilijat -58:n Anne-Mari Lehtiö. Hän ponkaisi ensin 608, joka ylitti entisen ennätyksen kahdella sentillä ja viimeisellään 621, joka toi kilpailussa toisen sijan. Tuossa hypyssä oli myötätuulta 1,9 metriä sekunnissa.

– Askelmerkki osui nyt paremmin kuin aikaisemmin ja juoksun loppu on parantanut,  Lehtiö kertasi.

Esbo IF:n Iida Kalliomäki oli kolmas niinikään ennätyksellään 616.

Tulokset: http://live.time4results.com/yu/2015/jamsa/