Nurmijärven Yleisurheilun ja HKV:n Junior GP – kahden kilpailun huippusarja 17- ja 19-vuotiaille

Nurmijärven Yleisurheilu ja Helsingin Kisa-Veikot järjestävät kesäkuun ensimmäisellä viikolla 17- ja 19-vuotiaiden Junior GP -kilpailut. 17-vuotiaiden sarjaan osallistuvien pitää täyttää tänä vuonna vähintään 14 vuotta.  

Kyseessä on kaksiosainen kilpailusarja, jonka ensimmäinen osa järjestetään maanantaina 3.6. Klaukkalan kentällä ja toinen osa torstaina 6.6. Eläintarhan kentällä. 

Uusi kilpailusarja pyrkii palauttamaan kentille Nuorten Eliittikisojen henkeä. Nuorten Eliittikisoja järjestettiin 1980-luvulta lähtien ja viimeksi vuonna 2018. 

Urheilijoiden tulokset pisteytetään ja kussakin sarjassa kahdesta lajista eniten pisteitä saanut urheilija palkitaan Sportmixerin 100 euron lahjakortilla. Junior GP kuuluu Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) F-luokkaan.

– Uskon, että Klaukkalan ja Eltsun kisat houkuttelevat osanottajia, kun ne ovat WA:n luokkakilpailuja, Suomen Urheiluliiton kilpailupäällikkö Mika Muukka sanoo. 

Edelman: Ainakin pika-ja aitajuoksuihin sekä 800 metrille tasokkaat kisat

Klaukkalassa ja Eläintarhassa on WA-luokituksen ansiosta myös mahdollisuudet rikkoa alle 18-vuotiaiden EM-kilpailujen ja alle 20-vuotiaiden MM-kilpailujen tulosrajoja. EM-kilpailut pidetään heinäkuun kolmannella viikolla Slovakiassa ja MM-kilpailut elokuun lopussa Perussa. 

Nurmijärven Yleisurheilulla on rutiinia. Seura järjesti Klaukkalassa kaksi vuotta sitten 15- ja 14-vuotiaiden SM-kilpailut ja viime vuonna kolmen muun seuran kanssa massiivisen Youth Athletics Games-tapahtuman. 

– Pyrimme järjestämään nyt nuorten eliittikisojen kaltaiset kilpailut. Kilpailukalenterissa on vain vähän kilpailuja, joissa on sarjat pelkästään 17- ja 19-vuotiaille, sanoo Nurmijärven Yleisurheilun kilpailutoimikunnan jäsen Janne Edelman.

– Toivomme paljon kilpailijoita ja sitä, että ikäluokkien parhaat ovat mukana. Varmasti ainakin pika-ja aitajuoksuihin sekä 800 metrille saadaan hyvätasoiset kamppailut, Edelman uskoo. 

Eri lajit Klaukkalassa ja Helsingissä

Klaukkalan Junior GP:n avaajaksi on lupautunut SUL:n puheenjohtaja Riikka Pakarinen. 

Nurmijärven Yleisurheilu ja Helsingin Kisa-Veikot ovat sopineet keskenään Junior GP:n lajiohjelman siten, että Klaukkalassa on kussakin sarjassa eri lajit kuin Eläintarhassa. Suomen Urheiluliitto on ohjeistanut vain, että kilpailut pitää järjestää kesäkuussa ennen Tampereella 13.6. pidettävää 17-vuotiaiden Youth Athletics Games GP:tä.

Moukarinheitot piti järjestettämän Eläintarhassa, mutta ne joudutaan valitettavasti perumaan, koska Eltsun moukaripörssi on juhannukseen saakka remontissa. 

Pulkkanen: Yritämme saada Suomen parhaat 17- ja 19-vuotiaat mukaan

Eltsun GP:tä järjestävän HKV:n valmennuspäällikkö Olli Pulkkanen on luottavainen. 

– Kesäkuun alussa kilpailukalenteri on ruuhkainen, mutta yritämme saada Suomen parhaat 17- ja 19-vuotiaat mukaan. Tavoitteena on, että tätä kilpailusarjaa järjestetään myös tulevina vuosina. Nämä ovat hyvät kisat siinäkin mielessä, että nuoret pääsevät kilpailemaan omien sarjojensa välineillä, Pulkkanen painottaa. 

Eläintarhassa 19-vuotiaiden miesten 800 metrillä tähdätään lujiin aikoihin. Kisaa vauhdittaa jänis, jonka tarkoituksena on juosta ensimmäinen kierros 53,5 sekuntiin. Kisaan on ilmoittautunut muiden muassa HKV:n Oliver Asikainen, jonka ennätys on 1.50,09. 

– Myös 19-vuotiaiden naisten 800 metrille on mahdollisuus saada kovatasoinen kilpailu, Pulkkanen kertoo. 

Klaukkalan osakilpailuun ennakkoilmoittautuminen päättyy perjantaina 31.5. ja Eltsun osakilpailuun sunnuntaina 2.6.

(Jyrki Repola.)


Klaukkalan Junior GP:n osanottajat ja aikataulu: 

https://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=34195


Eltsun Junior GP:n osanottajat ja aikataulu

https://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=34102