Nuorten SM-hallit venyivät kolmipäiväisiksi, kiekonheiton SM-hallikisa maaliskuulle

Yleisurheilun nuorten SM-hallit kilpaillaan kolmepäiväisinä helmikuussa Tampereella. Kilpailu piti järjestää kaksipäiväisenä 27.-28. helmikuuta, mutta Suomen Urheiluliiton (SUL) kilpailuvaliokunnan aluevastaavien kokouksessa päätettiin, että kilpailut alkavat jo perjantaina 26. helmikuuta.

– Lisäpäivä antaa mahdollisuuden porrastaa kilpailun aikataulua niin, että ruuhkautuminen vältetään. Se taas on välttämätöntä, että pystytään korona-aikana huolehtimaan kilpailijoiden ja toimitsijoiden turvallisuudesta, sanoo SUL:n kilpailupäällikkö Mika Muukka.

Yleisen sarjan SM-hallit kilpaillaan Jyväskylässä alkuperäisen aikataulun mukaan 20.-21. helmikuuta. Sen sijaan kiekonheiton talvimestaruuskilpailut järjestetään Porissa 20. maaliskuuta. Kilpailujen piti olla alun perin Porissa 6. helmikuuta.

Koronatalvelle kutsukilpailuja ja seuran sisäisiä kilpailuja

Hallikaudella voidaan Muukan mukaan järjestää seuran sisäisiä kilpailuja ja kutsukilpailuja, jos kilpailut on haettu kilpailukalenteri.fi -palvelun kautta ja kilpailussa on pätevät toimitsijat.

Aluevastaavien kokous, johon osallistuivat myös SUL:n valmennuksen ja koulutuksen johtaja Jarkko Finni ja huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen, kannusti kilpailun järjestäjiä noudattamaan tarkasti kaikkia aluehallintoviranomaisten määräyksiä kisoja järjestettäessä.

– Viime kesän kisoista meidän tietoomme ei ole tullut koronatartuntoja, joten pyritään samaan myös hallikaudella, eli noudatetaan kokoontumisrajoituksia, hyvää hygieniaa ja käytetään kisoissa maskeja pois lukien kilpailevat urheilijat, Muukka sanoo.

Salonen: Kansainvälisesti lupaava näkymä

Tuomo Salosen mukaan hallikauden näkymä kansainvälisen kilpailutoiminnan osalta on sikäli lupaava, että maaliskuisia Torunin EM-halleja rakennetaan kovalla vauhdilla.

– Hallikausi kokonaisuutena riippuu tietysti paljon eri maiden koronatilanteen kehityksestä, mutta EM-halleja ollaan meidän tietojen mukaan järjestämässä, ja se tuo valoa tunneliin. EM-kisojen järjestäjillä on koronatilanteen varalle erilaisia skenarioita, joissa on vaihtelevat rajoitukset, Salonen sanoo.

– Viimeiset tiedot hyvien kansainvälisten kisojen osalta kertovat, että myös Tallinnan perinteinen kansainvälinen moniottelukisa helmikuussa järjestetään.