Nuorten SM-hallit Kuortaneella: Hämäläinen ennätysjahtiin kotiradalla

Nuorten SM-hallit Kuortaneella: Hämäläinen ennätysjahtiin kotiradalla

Kesällä koetan juosta mahdollisimman lujaa, syksyllä katsotaan, alanko urheilla ammattimaisesti, vai ryhdynkö opiskelemaan, sanoo Artur Hämäläinen.

Lujaa Kuortaneen Kunnon lahjakas juoksija ja moniottelija aikoo liikkua myös kotihallissaan perjantaina alkavissa nuorten SM-halleissa. Hän juoksee 22-vuotiaiden sarjassa 200 ja 400 metriä. 

Vajaa viikko sitten Helsingin SM-halleissa Hämäläinen voitti 400 metrin Suomen mestaruuden kauden kotimaisella kärkiajalla ja omalla halliennätyksellään 48,85. Kuortane-hallin kiperissä kaarteissa hän aikoo pistää paremmaksi.

– Nyt ei tarvitse matkustaa niin kuin viime viikonloppuna Helsinkiin. Olin silloin väsynyt. Uskon, että ennätykset ovat mahdollisia molemmilla matkoilla. Nappijuoksulla pitäisi 400 metrillä tulla sellainen 48,5, Hämäläinen sanoo.

200 metrin aikaa Hämäläinen ei veikkaile. Oma halliennätys on Helsingin SM-halleissa juostu 22,08. 

– Katsotaan miten pahasti jalat hapottavat 400 metrin jälkeen.

670 nuorta SM-halleissa

Viikonvaihteen 17-, -19- ja 22-vuotiaiden SM-halleissa Kuortaneella kilpailee noin 670 urheilijaa. Kilpailunjohtajan Raimo Kallioniemen mukaan erityisen ilahduttavaa ovat olleet osanottajamäärät 19-vuotiaiden sarjassa.

– 19-vuotiaiden sarjan osanottajamäärät olivat meille yllätys, Kallioniemi sanoo.

Hämäläinen uskoo, että hänelle kilpaileminen tuikitutussa kotihallissa on iso etu.

– Jotkut pitävät Kuortane-hallin kaarteita vaikeina. Minulle ne ovat tuttuja ja osaan juosta ne, Hämäläinen sanoo.

Juniorivuosinaan Hämäläinen on väläyttänyt lahjojaan niin juoksijana kuin moniottelijana. Viime kesän hän oli kuitenkin tyystin sivussa kilpakentiltä.

– Kuortaneen Eliittikisojen verryttelyssä meni yksi askel huonosti ja loukkasin akillesjännettä, Hämäläinen kertoo.

Akillesvammasta asepalveluksen alkuun oli vajaa kuukausi, joten Hämäläinen antoi jalan kuntoutua rauhassa, ja jätti kilpailukauden väliin.

400 metrin aidat kiinnostaa

Hämäläisen mukaan asepalvelus Kajaanissa teki hyvää peruskunnolle ja aikaa riitti myös lajiharjoittelulle. Vuodenvaihteesta lähtien hän on jatkanut harjoittelua normaalisti äitinsä Olga Hämäläisen johdolla.

Isänsä Eduard Hämäläisen kanssa Artur on valmistellut myös mahdollista visiittiä SM-hallimoniotteluihin viikon päästä. Hämäläinen näkee, että tuleva kesä antaa askelmerkit urheilu-uralle, joka jatkuu ainakin toistaiseksi juoksujen parissa.  

– Fysiikka ja peruskunto eivät vielä riitä painamaan kymmenottelua kunnolla läpi. Aion juosta 400 ja 200 metriä, mutta voisin kokeilla myös 400 metrin aitoja. Olen juossut aitoja paljon lapsesta lähtien.

Nuorten SM-hallien aikataulut ja taustatietoja

Ilmoittautuneet