Nuorten hallimestaruuskilpailut Kupittaalla

Nuorten hallimestaruuskilpailut Kupittaalla

Kilpailuraportit ja tulokset tällä sivulla.

LIVE-Tulospalvelu:

Perjantai 27.2.

Lauantai 28.2.

Sunnuntai laji lajilta:

Wilma Murto yritti tyttöjen maailmanennätystä!

Salon Vilppaan Wilma Murto voitti 17-vuotiaiden tyttöjen seiväshypyn hallimestaruuden loistavalla tuloksella 433 senttiä. Kukaan muu kuin suomalaiset Murto ja Elina Lampela ei ole tässä ikäluokassa tänä vuonna hypännyt korkeammalta kuin 415.

Murto paransi Minna Nikkasen kymmenen vuotta vanhaa kisaennätystä valtavasti 37 senttiä ja yritti jopa kolmesti 17-vuotiaiden maailmanennätystä 447, jota pitää hallussaan Ruotsin Angelica Bengtsson. Maailman halliennätys on 446 ja sitä pitää hallussaan kiinalainen Zhang Yingning.

Murron ensimmäinen yritys maailmanennätyskorkeudesta jäi limboksi, mutta toinen oli erittäin hyvä. Myös kolmas yritys nousi melko korkealle. Murto hyppäsi kilpailunsa 14 askelen juoksuvauhdilla.

Oulun Pyrinnön Elina Lampela ylitti hänkin Minna Nikkasen aiemman kisaennätyksen, mutta hävisi huippukuntoiselle Murrolle jo 30 senttiä. Lampela on 17-vuotiaiden maailmantilastossa toisena Murron jälkeen aiemmalla ennätyksellään 432.

Erinomaisesti hyppäsi myös pienestä Luodon saaristokunnasta kotoisin oleva Larsmo IF:n Alina Strömberg, joka uudella ennätyksellään 383 kohoaa 16-vuotiaiden kautta aikain tilastossa kolmanneksi Murron ja Lampelan jälkeen Minna Nikkasen edelle. Strömberg on Murtoa ja Lampelaa vuoden nuorempi.

Kalevan kisojen tulosrajan ylittivät roimasti myös kolme seuraaviksi sijoittunutta kilpailijaa Varkauden Kenttä-Veikkojen Laura Ollikainen, Lauttakylän Lujan Pinja Koivumäki ja Lappeenrannan Urheilu-Miesten Elina Peltola.

 

Uusi viiden metrin mies

22-vuotiaiden nuorukaisten seiväshypyn voitti ylivoimaisesti Noormarkun Nopsan pienikokoinen 172-senttinen Einari Välimäki, joka teknisesti taidokkaasti paransi ennätystään 11 senttiä ja ylitti ensi kerran viisi metriä tuloksella 501.

Hopea- ja pronssimitalin jakoivat Oriveden Ponnistuksen kymmenottelija Juuso Hassi ja Noormarkun Nopsan Artturi Välimäki, joiden kummankin tulos oli 464. Kilpailijoita tässä lajissa oli vain viisi.

 

Elmo Lakka ylivoimainen alkuerissä

Sunnuntaina kilpailut aloitettiin 60 metrin aitajuoksujen alku- ja välierin. Tuore miesten mestari Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Elmo Lakka voitti oman 22-vuotiaiden alkueränsä aivan ylivoimaisesti ajalla 7,96. Oriveden Ponnistuksen Juuso Hassi ja Pyhäselän Urheilijoiden Niko Tahvanainen aitoivat 8,45 ja 8,50.

19-vuotiaiden alkuerissä kolme tuumaa matalammin aidoin Liedon Parman Valtteri Kalliokulju paransi ennätyksensä 8,13:een lyöden Porvoon Akilleen Viktor Kantelen 0,33 sekunnin erolla. Muut erät voittivat Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Ilari Manninen ja Espoon Tapioiden Lauri Arpiainen ajoin 8,30 ja 8,35.

17-vuotiaille aitakorkeutta laskettiin vielä kolme tuumaa lisää. Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Vertti Viitala oli nopein ajalla 8,14 ja toiseksi nopein samassa erässä juossut vuoden nuorempi Lahden Ahkeran Joska Tommola ajalla 8,30. Viitala myöhästyi lähdössä aika tavalla, sillä hänen reaktioaikansa oli 0,24 sekuntia.

Toisessa 17-vuotiaiden välierässä aitoivat Kuopion Reippaan Joona Välipakka, Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Miska Sundberg ja Lempäälän Kisan Santeri Kuusiniemi 8,38, 8,39 ja 8,41. Espoon Tapioiden Márk Szücs Bártfai ja 15-vuotias Kankaanpään seudun Leiskun Pyry Santahuhta karsiutuivat tasa-ajalla 8,52.

Unkarin ja Suomen kaksoiskansalainen Szücs Bártfai paransi alku- ja välierissä ennätystään valtavasti 0,69 sekuntia. Aiemmin tänä talvena 8,21 juossut Sibbo-Vargarnan Elias Ylöstalo hylättiin vilppilähdön takia.

 

Reetta Hurske ylivoimainen naisten alkuerissä

22-vuotiaiden neitosten 60 metrin aitajuoksun alkuerissä Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske voitti oman eränsä ylivoimaisesti ajalla 8,47. Kahden muun alkuerän voittajat olivat Joensuun Katajan kaksoissisarukset Hertta ja Jutta Heikkinen ajoin 8,68 ja 8,84. Viiden juoksijan finaaliin selviytyi neljä moniottelijaa.

19-vuotiaiden alkuerät voittivat Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Emma Koistinen sekä Tampereen Pyrinnön Maria Huntington ja Jessi Landström ajoin 8,86, 8,88 ja 8,98. Huntington paransi ennätystään. Myös Esbo IF:n Jessica Rautelin alitti yhdeksän sekuntia. Kaikkien neljän reaktioajat olivat verkkaisia 0,20-0,25 sekuntia.

17-vuotiaiden välierissä kolme tuumaa matalammin aidoin viisi tyttöä alitti yhdeksän sekuntia. Nopeimmat olivat Savonlinnan Riennon Ellinoora Karvinen ja Espoon Tapioiden Iiris Petérzens ajoin 8,74 ja 8,81. Finaaliin selviytyi lisäksi Helsingin Kisa-Veikkojen trio Veera Miettinen, Anni Siirtola ja Kira Kruuti.

 

Panu Tirkkonen pyörähteli mestariksi

19-vuotiaiden miesjunioreiden kuulantyönnön voitti pyörähdystekniikkaa käyttävä Keiteleen Kunnon Panu Tirkkonen tuloksella 17,48. Hänen tasaisen sarjansa kaikki mitatut työnnöt olisivat oikeuttaneet mestaruuteen. Koko mitalitrio ylitti 17 metriä ja he kaikki voivat kilpailla ensi vuonnakin tässä ikäluokassa.

Samuli Kyrönviita Ikaalisten Urheilijoista ja Aleksi Jaakkola Nokian Urheilijoista työnsivät kuusikiloista kuulaa 17,11 ja 17,04. Jaakkola paransi ennätystään roimasti 90 senttiä. Uuden ennätyksensä 15,52 työnsi myös viidenneksi sijoittunut tuore kiekonheiton talvimestari Keuruun Kisailijoiden Veikko Laitinen.

17-vuotiaiden mestaruudesta viisikiloisella kuulalla käytiin tasaväkinen kamppailu, joka päättyi Vantaan Kenttäurheilijat -58:n Ville Välimäen voittoon tuloksella 16,19. Uuden ennätyksensä työntänyt Kalajoen Junkkareiden Arttu Untinen hävisi vain 8 senttiä ja Siilinjärven Ponnistuksen Lauri Lindqvist 10 senttiä.

 

Milja Thureson 200 metrin alkuerien nopein

22-vuotiaiden neitosten 200 metrin alkuerien ylivoimaisesti nopein oli 60 metrin mestari Turun Tovereiden Milja Thureson ajalla 25,14. Neljän juoksijan finaaliin selviytyivät lisäksi IF Nykarlebynejdenin Anna Julin, Turun Weikkojen Jutta Luhtala ja 400 metrin mestari Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Eveliina Määttänen.

Kuuden alkuerän erävoittajista Helsingin IFK:n Henna Nevala ja Maarian Mahdin Anna Mäkelä karsiutuivat ajoin 26,27 ja 26,31. Kaksi nopeinta karsiutujaa olivat Noormarkun Nopsan Anna Kohtamäki ja kaksi tuntia myöhemmin 800 metrin mestariksi juossut Kuopion Riennon Kirsi Pekkanen ajoin 26,08 ja 26,16.

19-vuotiaiden alkuerissä nopeimmin 25,50 juoksi Vantaan Kenttäurheilijat-58:n Hilla Uusimäki. Lähes yhtä nopeita olivat 60 metrin aitajuoksun mestari Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Emma Koistinen, 60 metrin mestari Iisalmen Visan Milla Heiskanen ja ennätyksensä 25,75 juossut Tampereen Pyrinnön Sara Jokinen.

Kuuden alkuerän erävoittajista Savonlinna Riennon Netta Myllynen ja Esbo IF:n Aurora Troberg karsiutuivat ajoin 25,90 ja 26,19. Muita karsiutujia olivat mm. Tampereen Pyrinnön Eliisa Räsänen, Turun Urheiluliiton Emma Hyvärinen ja Sibbo-Vargarnan Aino Tapio jyrkkäkaarteiselle radalle kelpo ajoin 25,95, 26,22 ja 26,23.

 

Oskari Lehtonen ylivoimainen miesten alkuerissä

22-vuotiaiden nuorukaisten 200 metrillä juostiin vain kolme alkuerää, jotka voittivat Laitilan Jyskeen Joni Vainio-Kaila, Oravisalon Urheilijoiden Teemu Keronen ja Janakkalan Janan Heikki Nieminen. Vainio-Kaila oli ainoa, joka Kupittaan kirnun jyrkissä kaarteissa juoksi heistä alle 23 sekunnin saaden ajakseen 22,71.

19-vuotiaiden miesjunioreiden 200 metrillä alkueriä oli kahdeksan ja vain puolet alkuerien voittajista selviytyi aikavertailun perusteella finaaliin. Nurmijärven Yleisurheilun Oskari Lehtonen oli ylivoimaisesti nopein ajalla 22,42. Noormarkun Nopsan Eemeli Välimäki paransi ennätyksensä alle 23 sekunnin 22,92:een.

Närpiön Kraftin Kristian Bäck ja Sibbo-Vargarnan Eljas Aalto pääsivät aikavertailusta finaaliin ajalla 23,11. Erävoittajista karsiutuivat Helsingin Kisa-Veikkojen Niklas Bryggare, Lahden Ahkeran Mikko Tuominen, Gamlakarleby IF:n Filiph Johansson ja 60 metrin mestari Kouvolan Urheilijoiden Markus Kiuru.

 

Saara Hakanen hyppäsi kolmoismestariksi

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Saara Hakanen voitti hyppylajeissa kolmoismestaruuden. Lauantaina hän oli paras korkeushypyssä ja kolmiloikassa sekä sunnuntaina myös pituushypyssä tuloksella 580. Hakanen kilpailee vielä ensi vuonnakin samassa ikäluokassa.

Hopeamitalilla palkittiin tällä hallikaudella jo naisten maajoukkueeseen noussut Helsingin IFK:n Tilda Lipasti ja pronssimitalilla lauantaina jo 60 metrin juoksun voittanut Kokkolan Veikkojen Henriikka Parpala. Molemmat ponnistivat 570, mutta Lipastin toiseksi paras hyppy oli yhden sentin pidempi kuin Parpalalla.

Joona Forsgren Maarian Mahdista voitti kotihallissaan 17-vuotiaiden poikien pituushypyn tuloksella 674. Toinen oli uuden ennätyksensä 659 ponkaissut Kuopion Reippaan Joona Välipakka. Julius Toivola Jyväskylän Kenttäurheilijoista palkittiin pronssimitalilla tasatuloksella 653 Janakkalan Janan Valtteri Välläriä vastaan.

Julius Toivola kilpaili kolmessa lajissa, joissa hän saavutti mestaruuden kolmiloikassa sekä pronssimitalit 60 metrin juoksussa ja pituushypyssä. Kahdessa viimemainitussa lajissa hänen tuloksensa oli täsmälleen sama kuin neljänneksi jääneellä kilpailijalla. Jokaisessa kolmessa lajissa Toivola paransi omaa ennätystään.

 

Jiri Karjalainen kiri kaksoismestariksi

Joensuun Katajan Jiri Karjalainen kiri lauantaina 19-vuotiaiden 3000 metrin mestariksi ja irtosi sunnuntaina 800 metrin juoksussa hitaan alkuvauhdin jälkeen terävään 300 metrin kiriin voittaen toisen mestaruutensa ajalla 1.59,39. Turun Urheiluliiton Kennedy Charicha uupui loppusuoralla toiselta tilalta neljänneksi.

Hopeamitalilla palkittu Kuopion Reippaan Sami Hänninen hävisi Karjalaiselle vain 0,26 sekuntia ja Lapin Lukon Mikko Rahkola 0,41 sekuntia. Lauantaina 400 metriä voittanut Kuopion Reippaan Juho Pirskanen oli viides.

22-vuotiaiden 800 metriä johti lähtölaukauksesta viime metreille 1500 metrin mestari Otto Loukkalahti Länsi-Uudenmaan Urheilijoista, mutta 400 metrin juoksijana tunnettu Pedersören Falkenin Simon Haglund löi hänet 0,30 sekunnin erolla ajan ollessa 1.58,48. 3000 metrin mestari Sjundeå IF:n Eero Saleva oli kolmas.

 

Kirsi Pekkanen yllätti Oona Kettusen

22-vuotiaiden naisten 3000 metriä lauantaina uudella ennätyksellään voittanut Oona Kettunen johti sunnuntaina 800 metrin juoksua lähes koko matkan, mutta Kuopion Reippaan 400 metrin juoksija Kirsi Pekkanen seurasi sisukkaasti, paransi ennätystään 4,28 sekuntia 2.14,19:ään ja kiri mestariksi.

Kettunen hävisi Pekkaselle ankarassa loppukirikamppailussa vain 0,17 sekuntia. Pronssimitalilla palkittiin Helsingin Kisa-Veikkojen Rauha Buchwald, joka hänkin Kettusen vetotyön avulla paransi ennätystään lähes kolme sekuntia tulokseen 2.16,04.

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Noora Wallenius voitti kaksoismestaruuden. Lauantaina hän oli paras 19-vuotiaiden 1500 metrillä ja sunnuntaina myös 800 metrillä ajalla 2.17,13. Moniottelija Jessica Rautelin Esbo IF:stä hävisi vain 0,16 sekuntia ja Turun Urheiluliiton Laura Nakolinna 0,70 sekuntia.

 

Tomi Lehto johti lähdöstä maaliin

Viime talvena 1500 metrillä 15-vuotiaiden poikien halliennätyksen 4.11,17 juossut Espoon Tapioiden Tomi Lehto johti 17-vuotiaiden 1500 metriä lähdöstä maaliin irroten muista juoksijoista jo ennen puoltamatkaa. Lehdon voittoaika oli 4.13,08.

Toiseksi juossut Mynämäen Iskun Pyry Nieminen paransi ennätystään 8,16 sekuntia 4.15,96:een. Turun Urheiluliiton 15-vuotias Niklas Lainto jätti Raision Kuulan samanikäisen Christian Vänttisen mitalitta 0,01 sekunnin erolla. Lainto paransi ennätystään 7,73 sekuntia ja Vänttinen peräti 11,21 sekuntia.

Turun Weikkojen 15-vuotias pitkänhuiskea Marika Aarnio kiri täydestä tuntemattomuudesta 17-vuotiaiden tyttöjen kaksoismestariksi. Hän voitti lauantaina 800 metriä ja sunnuntaina 1500 metriä, millä matkalla hän kaukaa noin 20 metriä kärjen takaa nousi loppusuoralla voittajaksi ajalla 4.57,22.

3000 metrin kävelyn lauantaina voittanut Espoon Tapioiden Enni Nurmi johti lähes koko matkan, mutta hävisi lopulta Aarniolle 0,37 sekuntia. B-erän voittaja Lahden Ahkeran Laura Haara hävisi hänkin Aarniolle vain 0,76 ja palkittiin pronssimitalilla. Voittoaika oli hitain koko hallimestaruuskilpailuiden historiassa.

 

Kaukolahti loikki halliennätyksensä

Vantaan Kenttäurheilijat -58:n Tuomas Kaukolahti voitti Kupittaan hankalalla hyppypaikalla 22-vuotiaiden kolmiloikan uudella halliennätyksellään 15,74. Kaukolahtea paremmalla tuloksella mestaruuden on aiemmin voittanut vain Janne Harju, joka vuonna 2001 Kuopiossa loikki 15,86.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Simo Lipsanen tarjosi Kaukolahdelle hyvän vastuksen tuloksella 15,57. Pronssimitalilla palkittu Helsingin Kisa-Veikkojen 191-senttinen Elias Mäkelä hävisi kärkikaksikolle jo toista metriä. Vammalan seudun Voiman Niko Simola kohensi myös halliennätyksensä yli 14 metrin.

Miesten Suomen mestari Aleksi Tammentie kokeili myös kuntoaan nuorten mestaruuskilpailun ulkopuolella, mutta kuumeesta viime viikon kärsittyään jäi kovin kehnoon tulokseen 14,84. Hyppäämistä hankaloitti myös Kupittaan liian lyhyt vauhtirata, minkä vuoksi vauhdinotto piti aloittaa kaarrejuoksuna.

Kangasalan Urheilijoiden Topias Koukkula loikki 19-vuotiaiden kilpailun neljä parasta tulosta. Voittotulos 14,99 jäi vain 20 senttiä Kristian Pullin kisaennätyksestä. Matti Monosen kanssa harjoitteleva Imatran Urheilijoiden Arttu Tyystjärvi oli toinen uudella ennätyksellään 14,65. Muut eivät yltäneet 14 metriin.

22-vuotiaiden naisten mestaruuden voitti Helsingin IFK:n Heini Vainionpää uudella ennätyksellään 12,32 ja Esbo IF:n Kira Kytölä nousi viimeisellä kierroksella neljänneltä tilalta toiseksi uudella ennätyksellään 12,30. Mestaruutta puolustanut Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Salli Kokkinen oli kolmas.

Hopeamitalilla palkitun Kira Kytölän äiti Ragne Kytölä voitti pitkällä urallaan useita Suomen mestaruuksia pituushypyssä, kolmiloikassa ja moniotteluissa sekä edusti Suomea mm. Söulin olympiakisoissa.

 

Vertti Viitala aitoi alle kahdeksan sekunnin

Eila Kelon valmentama Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Vertti Viitala voitti 17-vuotiaiden poikien 60 metrin aitajuoksun paremmalla ajalla 7,95, kuin Liedon Parman Valtteri Kalliokulju 19-vuotiaiden mestaruuden ajalla 8,13 ja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Elmo Lakka 22-vuotiaiden mestaruuden ajalla 8,04.

17-vuotiaat ylittivät jaardin (91,4 cm) korkuiset aidat loistavasti. Viitalan lisäksi kaikki muutkin finaalissa juoksivat ennätyksensä seuraavasti: Miska Sundberg Jyväskylän Kenttäurheilijat 8,12, Joska Tommola Lahden Ahkera 8,22, Joona Välipakka Kuopion Reipas 8,28 ja Santeri Kuusiniemi Lempäälän Kisa 8.35.

Vertti Viitalaa joitakin sekunnin sadasosia nopeammin ovat 17-vuotiaana aitoneet vain Ville Vakkuri vuonna 1998, Tommi Siekkinen vuonna 2006 ja Jussi Kanervo vuonna 2010.

19-vuotiaiden mestaruudesta kolme tuumaa korkeammin aidoin Liedon Parman Valtteri Kalliokulju löi Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Ilari Mannisen niukasti ajoin 8,03 ja 8,04. Kumpikin paransi ennätystään. Kelpo ajan 8,10 juoksi myös Espoon Tapioiden Lauri Arpiainen. Neljäs oli Porvoon Akilleen Viktor Kantele.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Elmo Lakka uusi 22-vuotiaiden mestaruutensa ajalla 8,04. Lakan lähtökiihdytys ei oikein onnistunut, mutta toiseksi uudella ennätyksellään juossut Pyhäselän Urheilijoiden Niko Tahvanainen hävisi silti 0,29 sekuntia. Oriveden Ponnistuksen kymmenottelija Juuso Hassi oli kolmas.

 

Reetta Hurske aitoi ylivoimaiseen voittoon

Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske oli 22-vuotiaiden neitosten 60 metrin aitajuoksussa omaa luokkaansa mainiolla ajalla 8,37. Muilla mitaleilla palkittiin Joensuun Katajan kaksoset Hertta ja Jutta Heikkinen ajoin 8,69 ja 8,87. Hertta sivusi alkuerissä ennätystään 8,68.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Emma Koistinen voitti 19-vuotiaiden mestaruuden ajalla 8,59. Tampereen Pyrinnön Jessi Landström hävisi hänelle 0,16 sekuntia. Kolmas ja neljäs olivat seitsenottelijat Jessica Rautelin Esbo IF:stä ja Maria Huntington Tampereen Pyrinnöstä uusilla ennätyksillään 8,81 ja 8,86.

Rautelinin palautumiskyky on erinomainen. Hän saavutti aitajuoksussa pronssimitalin uudella ennätyksellään vain 70 minuuttia sen jälkeen, kun oli kamppaillut hopeamitalin 800 metrin finaalissa.

Espoon Tapioiden Iiris Peterzéns uusi viimevuotisen 17-vuotiaiden mestaruutensa uudella ennätyksellään 8,53. Savonlinnan Riennon Ellinoora Karvinen hävisi 0,13 sekuntia. Lisäksi finaalissa juoksi kolme Helsingin Kisa-Veikkojen edustajaa, joista Veera Miettinen paransi ennätyksensä 8,78:aan ja palkittiin pronssimitalilla.

 

Milja Thureson voitti ylivoimaisen kaksoismestaruuden

Turun Tovereiden Milja Thureson juoksi kotihallissaan 22-vuotiaiden kaksoismestariksi. Lauantaina hän otti revanssin kovasta kilpakumppanistaan Hangö IK:n Jonna Berghemistä 60 metrin juoksussa. Sunnuntaina Thureson voitti 200 metriä ajalla 24,86 ja ylivoimaisella 0,77 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen.

Isänsä Vesa Thuresonin valmentama lahjakkuus sijoittui toissakesänä viidenneksi 19-vuotiaiden EM-kilpailuiden 100 metrin juoksun finaalissa. Tänä vuonna päätavoite on asetettu 22-vuotiaiden EM-kilpailuihin, jotka järjestetään Tallinnassa 9.-12. heinäkuuta.

Viikko sitten naisten kaksoismestariksi 300 metrin aitajuoksussa ja 400 metrillä juossut Vantaan Kenttäurheilijat -58:n Hilla Uusimäki voitti Turussa 19-vuotiaiden 200 metriä ylivoimaisesti ajalla 25,20.

Toiseksi sijoittunut 60 metrin aitajuoksun mestari Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Emma Koistinen hävisi Uusimäelle 0,64 sekuntia, mutta onnistui niukasti kukistamaan kovasti kehittyneen Tampereen Pyrinnön Sara Jokisen. 60 metrin mestari Iisalmen Visan Milla Heiskanen ei osallistunut 200 metrin finaaliin.

 

Oskari Lehtonen nopein miesten 200 metrillä

Nurmijärven Yleisurheilun Oskari Lehtonen voitti 19-vuotiaiden miesjunioreiden 200 metriä paremmalla ajalla 22,52, kuin 22-vuotiaiden mestari Laitilan Jyskeen Joni Vainio-Kaila. Alkuerissä Lehtonen juoksi hieman nopeamminkin 22,42. Lehtosen jäljessä toiseksi pinkoi Sibbo-Vargarnan Eljas Aalto ajalla 22,82.

Viikko sitten miesten 300 metrin aitajuoksun mestaruuden voittaneen Vainio-Kailan voittoaika Kupittaalla 22-vuotiaiden finaalissa oli 22,70. Toiseksi sijoittui Teemu Keronen uudella ennätyksellään 23,08. Keronen juoksi seuralleen Oravisalon Urheilijoille Kupittaalta kaksi hopeamitalia.

Molempiin finaaleihin osallistui vain kolme juoksijaa eikä tulostaso kovin korkeaksi kohonnut. Vainio-Kailan voittoaika oli puolitoista sekuntia hitaampi, kuin Eetu Rantalalla viime vuonna. Keskustelua juuri 200 metrin juoksun asemasta kansallisten hallimestaruuskilpailuiden ohjelmassa käydäänkin parhaillaan eri maissa.

 

Vanessa Varjolampi hyppäsi korkeimmalle

Naisten korkeushyppy oli tasoltaan aivan mainio. Neljä urheilijaa ylitti EM-kilpailuiden tulosrajan ja viikontakainen naisten mestari Vilppulan Veikkojen Laura Rautanen kärsi mestaruuskilpailun ulkopuolella tappion yhteensä kuudelle 22- tai 19-vuotiaiden ikäluokan hyppääjälle.

Pikkutyttönä 11-13-vuotiaiden ikäkausiennätyksiä hypännyt Turun Urheiluliiton Vanessa Varjolampi palasi viime kesänä korkeushyppypaikalle kolmen vuoden loukkaantumistauon jälkeen ja sivusi ennätystään. Kuluvalla hallikaudella Varjolampi on edelleen kohentanut ennätystään roimasti.

Turun Urheiluliitto vei 22-vuotiaiden korkeushypyssä kaksoisvoiton, kun Varjolampi ylitti 183 senttiä ja Viivi Voutilainen sijoittui Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Heidi Erkinheimon kanssa jaetulle toiselle tilalle uudella ennätyksellään 181.

Vaikka viime talven mestari Oriveden Ponnistuksen Sini Lällä ja toissatalven mestari Karhulan Urheilijoiden Senni Ronkainen hyppäsivät korkeammalta kuin mestaruusvuotenaan, jäivät he tällä kertaa mitalitta tuloksella 179. Kuudes oli Tampereen Pyrinnön moniottelija Miia Sillman halliennätyksellään 175.

Ennätykset eivät loppuneet tähänkään, vaan 7-9:nneksi sijoittuneet seitsenottelun Suomen mestari Joensuun Katajan Jutta Heikkinen, Kruunupyyn Åsarnan Elin Pajunen ja Tampereen Pyrinnön Gabriela Kosonen hyppäsivät halliennätyksensä 172.

Hienosti hyppäsivät 19-vuotiaatkin omassa kilpailussaan. Perttelin Peikkojen Elina Kakko ylitti tulosrajan 180 Eskilstunan EM-kilpailuihin, Tampereen Pyrinnön moniottelija Maria Huntington paransi ennätystään kuusi senttiä 175:een ja Karhulan Katajaisten Ilona Ayräväinen hyppäsi uuden halliennätyksensä 172.

 

Aino Pulkkinen paras tyttöjen 300 metrillä

Tyttöjen 300 metrillä mestariksi juoksi B-erän voittaja Aino Pulkkinen Äänekosken Urheilijoista uudella ennätyksellään 40,83. Kilpailu oli varsin hyvätasoinen. Ilpo Vesterisen valmennuksessa harjoittelevan Pulkkisen jälkeen kymmenen seuraavaksi nopeinta juoksivat tasaisen kovaa välille 41,25 – 42,29.

Kilpailijoita oli 40 ja se juostiin 10 erässä. Rankingin perusteella kaikkein heikoimmassa ensimmäisessä erässä Lahden Ahkeran 15-vuotias Tara Vaittinen paransi viimevuotista ennätystään uskomattomasti 5,22 sekuntia 41,25:een ja palkittiin hopeamitalilla.

A-erän kaksi parasta olivat Helsingin IFK:n Lotta Kemppinen ja Lappeenrannan Urheilu-Miesten 15-vuotias Aleksandra Niiranen ajoin 41,36 ja 41,72 sijoittuen 3-4:nneksi. Helsingin Kisa-Veikkojen Kira Kruuti hävisi Niiraselle yhden sekunnin sadasosan.

42 sekuntia alittivat edellämainittujen lisäksi Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Ada Koistinen ja Turun Weikkojen Amanda Kylén, jotka Vaittisen ja Niirasen tavoin voivat kilpailla tässä ikäluokassa vielä ensi vuonnakin.

 

Tuomas Lehtonen tykitti poikien 300 metrin mestariksi

17-vuotiaiden poikien 300 metriä oli hyvätasoinen 38 juoksijan kilpailu, jossa kuitenkin varsin moni, yhteensä seitsemän kilpailijaa, ratarikon tai vilppilähdön takia hylättiin. Mestaruuden voitti ajalla 36,19 Liedon Parman vain 173-senttinen Tuomas Lehtonen, jota valmentaa Mikko Mattila.

Hopeamitalilla palkittiin pituushypyn mestari Joona Forsgren Maarian Mahdista, joka hävisi Lehtoselle 0,22 sekuntia. Pronssimitalilla palkittiin niin kuin 800 metrilläkin Helsingin IFK:n Pekka Sinkkonen. 800 metrin mestari Naantalin Löylyn Markus Teijula oli tällä kertaa neljäs.

Viidenneksi sijoittui neljää parasta vuoden nuorempi Helsingin IFK:n Daniel Lång ajalla 36,96 ja vielä kuudentena juoksijana 37 sekuntia alitti 60 metrin mestari Lahden Ahkeran Leevi Lyytinen. Kärkikuusikko juoksi neljässä eri erässä. Mestari Tuomas Lehtonen voitti C-erän lähes kahden sekunnin erolla muihin.

(Mikko Nieminen.)

 

TURKU 1.3.2015 XXVIII Nuorten hallimestaruuskilpailut, 3. päivä

M22,

200 m: 1) Joni Vainio-Kaila LaitJy 22,70, 2) Teemu Keronen OravisU 23,08, 3) Markus Karlstedt TuUL 23,45 (ae. 23,37), Heikki Nieminen JanJa ei osallistunut (ae. 23,20).

Alkuerät (erien voittajat & 1 aikavertailusta finaaliin):

1. alkuerä: 1) Heikki Nieminen JanJa 23,20, 2) Ville Keskinen KuopRe 23,65, 3) Markku Haavisto KosKa 24,58. – 2. alkuerä: 1) Joni Vainio-Kaila LaitJy 22,71, 2) Emil Thölix JomalaIK (Åland) 23,57, 3) Eerikki Pekkola TKT 23,65. – 3. alkuerä: 1) Teemu Keronen OravisU 23,13, 2) Markus Karlstedt TuUL 23,37, 3) Kalle Raitala KosKa 23,93, 4) Viljami Kaasalainen MiKV 24,10.

800 m: 1) Simon Haglund PedersFa 1.58,48, 2) Otto Loukkalahti IFRaseb 1.58,78, 3) Eero Saleva SjuIF 2.00,39, 4) Marko Vendelin IFRaseb 2.03,06, 5) Eemeli Laaksonen KosKa 2.04,85, 6) Joni Virkkala GamlakarlIF 2.06,00, 7) Jere Sipponen TuUL 2.12,39.

60 m aj: 1) Elmo Lakka JKU 8,04 (ae. 7,96), 2) Niko Tahvanainen PyhäselU 8,33, 3) Juuso Hassi OrivPo 8,43, 4) Joonas Mäkinen LaitJy 9,10, 5) Sebastian Aaltonen KU-58 10,76 (ae. 9,30).

Alkuerät (erien voittajat & 3 aikavertailusta finaaliin):

1. alkuerä: 1) Juuso Hassi OrivPo 8,45, 2) Joonas Mäkinen LaitJy 9,20, Valtteri Toimela TP hylättiin. – 2. alkuerä: 1) Elmo Lakka JKU 7,96, 2) Niko Tahvanainen PyhäselU 8,50, 3) Sebastian Aaltonen KU-58 9,30.

Seiväs: 1) Einari Välimäki NoormNo 501, 2) Juuso Hassi OrivPo 464, 2) Artturi Välimäki NoormNo 464, 4) Ville-Veikko Hanninen JanJa 426, 5) Sebastian Aaltonen KU-58 411. – Välimäki (456-xo, 472-xo, 501-xo, 520-xxx).

3-loikka: 1) Tuomas Kaukolahti KU-58 15,74 (22-v. kautta aikain 10:s), 2) Simo Lipsanen LUM 15,57, Elias Mäkelä HKV 14,36, 5) Niko Simola VammSV 14,10, 6) Riku Valtonen HKV 12,66, Dmitry Reznikov KuopRe ei osallistunut, Tuomas Rouvali KuopRe ei osallistunut. – SM-kilp. ulkop. Aleksi Tammentie TU-38 14,84. – Kaukolahti (15,18, 15,27, 15,19, 15,02, 15,74, x). Lipsanen (14,58, 14,98, x, 15,12, 15,46, 15,57).

M19,

200 m: 1) Oskari Lehtonen NurmijYU 22,52, 2) Eljas Aalto SibVa 22,82, 3) Eemeli Välimäki NoormNo 23,08, Kristian Bäck VasaIS ei osallistunut.

Alkuerät (4 aikavertailusta finaaliin):

1. erä: 1) Eemeli Välimäki NoormNo 22,92, 2) Antti Ruuti JKU 23,65, 3) Vikke Elfving MiKV 24,36. – 2. erä: 1) Niklas Bryggare HKV 23,15, 2) Antti Lempinen NoormNo 24,27, 3) Lauri Eneh TU-38 24,74. – 3. erä: 1) Filiph Johansson GamlakarlIF 23,22, 2) Santeri Tanner LUU 24,31, 3) Eetu Simola TuWe 28,14. – 4. erä: 1) Kristian Bäck VasaIS 23,11, 2) Jyri Kangasharju OP 23,82, 3) Rasmus Vidjeskog IFRaseb 24,25, 4) Edward Lindberg SibVa 24,80. – 5. erä: 1) Eljas Aalto SibVa 23,11, 2) Verneri Huovinen TuWe 23,78, 3) Aapo Alenius KU-58 24,08, 4) Elmo Rantala HKV 25,22. – 6. erä: 1) Oskari Lehtonen NurmijYU 22,42, 2) Markus Palmroth TP 24,40, 3) Matias Mustonen LempKi 24,49, 4) Elias Saarinen TP 24,75. – 7. erä: 1) Mikko Tuominen LA 23,15, 2) Aleksi Heimonen TU-38 23,83, 3) Valtteri Sarasmaa EspTa 23,95, Niko Vainionpää TeuvRi ei osallistunut. – 8. erä: 1) Markus Kiuru KouvU 23,28, 2) Ilari Ryyppö TU-38 23,67, 3) Aaro Pekkola TU-38 24,42, Jon Forss TU-38 ei osallistunut.

800 m: 1) Jiri Karjalainen JoKa 1.59,39, 2) Sami Hänninen KuopRe 1.59,65, 3) Mikko Rahkola LapLu 1.59,80, 4) Tuomas Puputti IFRaseb 2.00,59, 5) Kennedy Charicha TuUL (SSD) 2.00,62, 6) Arttu Liipo OP 2.01,29, 7) Juho Pirskanen KuopRe 2.01,47, 8) Jere Vilenius KUYU 2.01,67, 9) Samuel Vorselman HKV 2.01,77, 10) Alex Rauhala VasaIS 2.02,39, 11) Pekka Antikainen TuTo 2.02,61, 12) Samuli Raikunen LiePa 2.02,75, 13) Eero Heinonen FoSa 2.05,76, 14) Lasse Minkkinen IFRaseb 2.06,09, 15) Aleksi Härkönen PudasjU 2.06,42, 16) Juuso Jeskanen KarhKa 2.06,87, 17) Okko Kettunen KarhKa 2.08,54, 18) Anton Salmenkylä HKV 2.08,65, 19) Alexi Ruokamo PosPy 2.09,94, 20) Janne Alanenpää AavasU 2.16,31, 21) Joonas Pyykönen ValtimVa 2.16,71.

C-erä: 1) Eero Heinonen FoSa 2.05,76, 2) Aleksi Härkönen PudasjU 2.06,42, 3) Juuso Jeskanen KarhKa 2.06,87, 4) Anton Salmenkylä HKV 2.08,65, 5) Alexi Ruokamo PosPy 2.09,94, 6) Janne Alanenpää AavasU 2.16,31, 7) Joonas Pyykönen ValtimVa 2.16,71. – B-erä: 1) Tuomas Puputti IFRaseb 2.00,59, 2) Arttu Liipo OP 2.01,29, 3) Jere Vilenius KUYU 2.01,67, 4) Pekka Antikainen TuTo 2.02,61, 5) Samuli Raikunen LiePa 2.02,75, 6) Lasse Minkkinen IFRaseb 2.06,09, 7) Okko Kettunen KarhKa 2.08,54. – A-erä: 1) Jiri Karjalainen JoKa 1.59,39, 2) Sami Hänninen KuopRe 1.59,65, 3) Mikko Rahkola LapLu 1.59,80, 4) Kennedy Charicha TuUL (SSD) 2.00,62, 5) Juho Pirskanen KuopRe 2.01,47, 6) Samuel Vorselman HKV 2.01,77, 7) Alex Rauhala VasaIS 2.02,39.

60 m aj: 1) Valtteri Kalliokulju LiePa 8,03, 2) Ilari Manninen JKU 8,04, 3) Lauri Arpiainen EspTa 8,10, 4) Viktor Kantele BorgåAk 8,32, Urho Kujanpää TP ei osallistunut.

Alkuerät (erien voittajat & 2 aikavertailusta finaaliin):

1. alkuerä: 1) Valtteri Kalliokulju LiePa 8,13, 2) Viktor Kantele BorgåAk 8,46, 3) Aleksi Nieminen PorinTa 9,14, 4) Matias Mustonen LempKi 9,15. – 2. alkuerä: 1) Lauri Arpiainen EspTa 8,35, 2) Urho Kujanpää TP 8,88, 3) Edward Lindberg SibVa 9,02. – 3. alkuerä: 1) Ilari Manninen JKU 8,30, 2) Henri Kangasniemi IkaalU 8,96, 3) Niklas Kivipuro TU-38 9,87, Tuomas Määttä OP ei osallistunut. – 3-loikka: 1) Topias Koukkula KangU 14,99, 2) Arttu Tyystjärvi ImatrU 14,65, 3) Aleksi Pelto TU-38 13,81, 4) Daniel Ofosu TuWe 13,80, 5) Artturi Tiipiö TeuvRi 13,58, 6) Tuukka Heinonen HeTa 13,36, 7) Pyry Keränen KarkkPo 12,90, 8) Aatu Savolainen ÄänekU 12,87.

Kuula (6kg): 1) Panu Tirkkonen KeitKu 17,48, 2) Samuli Kyrönviita IkaalU 17,11, 3) Aleksi Jaakkola NokU 17,04, 4) Matti Kahilainen PihtipTui 16,33, 5) Veikko Laitinen KeurKi 15,52, 6) Tuomas Valle HKV 14,19, 7) Lauri Lindroos TuUL 13,80, 8) Lassi-Pekka Korhonen KaavKa 12,89, 9) Tuukka Heinonen HeTa 12,82, 10) Jonas Solvin PedersFa 12,39, 11) Henri Kangasniemi IkaalU 12,16. – Tirkkonen (17,05, 17,19, 17,48, x, 17,16, x).

M17,

300 m: 1) Tuomas Lehtonen LiePa 36,19, 2) Joona Forsgren MaarMa 36,41, 3) Pekka Sinkkonen HIFK 36,64, 4) Markus Teijula NaantLö 36,85, 5) Daniel Lång HIFK 36,96, 6) Leevi Lyytinen LA 36,99, 7) Daniel Savolainen JKU 37,51, 8) Nico Agard VantSa 37,58, 9) Alex Vääränen HeTa 37,71, 10) Santeri Hurula RaisKu 37,90, 11) Jesse Lehtimäki HIFK 38,13, 12) Daniel Lundmark HIFK 38,26, 13) Joonas Kokko LapuanVi 38,28, 14) Eliel Pohjolainen KuopRe 38,39, 15) Anton Tallbacka HIFK 38,47, 16) Martin Kidron EspTa 38,53, 17) Kalle Kompuinen SäkylU 38,63, 18) Miska Sundberg JKU 38,80, 19) Ahmed Ibrahim HIFK 38,80, 20) Iiro Isokääntä SalVil 38,88, 21) Juha-Matti Broström OP 39,08, 22) Ahmed Ahmed HIFK 39,80, 23) Otto Öhman TuUL 39,93, 24) Henry Ojala VeikkVe 40,04, 25) Hiski Jatkola EspTa 40,79, 26) Oskari Huukkala VehmKi 40,89, 27) Olli-Matti Laaksonen FoSa 41,37, 28) Lauri Moisio TuUL 42,16, 29) Roope Kariniemi OP 42,71, 30) Amos Häikiö HeTa 45,08, 31) Arsi Leinonen HeTa 47,32, Tatu Tyrväinen LUU & Samuel Kouri BorgåAk & Iiro Surkka JKU & Toni Mäki IkaalU & Juho Rönkä JanJa & Juho Rinne HIFK & Kaapo Kangas JKU hylättiin.

1. erä: 1) Ahmed Ibrahim HIFK 38,80, 2) Arsi Leinonen HeTa 47,32, Juho Rinne HIFK hylättiin. – 2. erä: 1) Santeri Hurula RaisKu 37,90, 2) Joonas Kokko LapuanVi 38,28, 3) Amos Häikiö HeTa 45,08. – 3. erä: 1) Miska Sundberg JKU 38,80, 2) Otto Öhman TuUL 39,93, 3) Olli-Matti Laaksonen FoSa 41,37, Samuel Kouri BorgåAk hylättiin. – 4. erä: 1) Daniel Lundmark HIFK 38,26, 2) Anton Tallbacka HIFK 38,47, 3) Lauri Moisio TuUL 42,16, 4) Roope Kariniemi OP 42,71. – 5. erä: 1) Alex Vääränen HeTa 37,71, 2) Hiski Jatkola EspTa 40,79, 3) Oskari Huukkala VehmKi 40,89, Toni Mäki IkaalU hylättiin. – 6. erä: 1) Nico Agard VantSa 37,58, 2) Juha-Matti Broström OP 39,08, Iiro Surkka JKU hylättiin, Juho Rönkä JanJa hylättiin. – 7. erä: 1) Markus Teijula NaantLö 36,85, 2) Daniel Savolainen JKU 37,51, 3) Ahmed Ahmed HIFK 39,80, Kaapo Kangas JKU hylättiin. – 8. erä: 1) Tuomas Lehtonen LiePa 36,19, 2) Jesse Lehtimäki HIFK 38,13, 3) Kalle Kompuinen SäkylU 38,63, 4) Henry Ojala VeikkVe 40,04. – 9. erä: 1) Joona Forsgren MaarMa 36,41, 2) Daniel Lång HIFK 36,96, 3) Eliel Pohjolainen KuopRe 38,39, 4) Iiro Isokääntä SalVil 38,88. – 10. erä: 1) Pekka Sinkkonen HIFK 36,64, 2) Leevi Lyytinen LA 36,99, 3) Martin Kidron EspTa 38,53, Tatu Tyrväinen LUU hylättiin.

1500 m: 1) Tomi Lehto EspTa 4.13,08, 2) Pyry Nieminen MynämIs 4.15,96, 3) Niklas Lainto TuUL 4.16,87, 4) Christian Vänttinen RaisKu 4.16,88, 5) Elmo Kekkonen TuUL 4.25,55, 6) Max Mandelin EspTa 4.30,81, 7) Arttu Laaksonen SalVil 4.32,63, 8) Nico Dahlbacka ÅIFK 4.34,98, 9) Vesa Lahtinen LUU 4.37,51, 10) Samu Heikkonen LUM 4.39,99, 11) Joni Hava KU-58 4.43,29, 12) Matias Lehtiaho TuUL 4.45,61, 13) Otto Kahilainen KU-58 5.00,62, 14) Severi Parikka LA 5.04,50.

B-erä: 1) Arttu Laaksonen SalVil 4.32,63, 2) Nico Dahlbacka ÅIFK 4.34,98, 3) Vesa Lahtinen LUU 4.37,51, 4) Samu Heikkonen LUM 4.39,99, 5) Matias Lehtiaho TuUL 4.45,61, 6) Otto Kahilainen KU-58 5.00,62, 7) Severi Parikka LA 5.04,50. – A-erä: 1) Tomi Lehto EspTa 4.13,08, 2) Pyry Nieminen MynämIs 4.15,96, 3) Niklas Lainto TuUL 4.16,87, 4) Christian Vänttinen RaisKu 4.16,88, 5) Elmo Kekkonen TuUL 4.25,55, 6) Max Mandelin EspTa 4.30,81, 7) Joni Hava KU-58 4.43,29. – 60 m aj: 1) Vertti Viitala KUYU 7,95, 2) Miska Sundberg JKU 8,12, 3) Joska Tommola LA 8,22, 4) Joona Välipakka KuopRe 8,28, 5) Santeri Kuusiniemi LempKi 8,35.

60 m aj (91,4cm): 1) Vertti Viitala KUYU 7,95 (17-v. kautta aikain 4:s), 2) Miska Sundberg JKU 8,12, 3) Joska Tommola LA 8,22, 4) Joona Välipakka KuopRe 8,28, 5) Santeri Kuusiniemi LempKi 8,35.

Välierät (erien 2 parasta & 1 aikavertailusta finaaliin):

1. välierä: 1) Vertti Viitala KUYU 8,14, 2) Joska Tommola LA 8,30, 3) Eelis Hirvinen KankaanpSL 8,56, 4) Kaapo Kangas JKU 8,73, Elias Ylöstalo SibVa hylättiin. – 2. välierä: 1) Joona Välipakka KuopRe 8,38, 2) Miska Sundberg JKU 8,39, 3) Santeri Kuusiniemi LempKi 8,41, 4) Márk Szücs Bártfai EspTa 8,52, 5) Pyry Santahuhta KankaanpSL 8,52.

Pituus: 1) Joona Forsgren MaarMa 674, 2) Joona Välipakka KuopRe 659, 3) Julius Toivola JKU 653, 4) Valtteri Välläri JanJa 653, 5) Pyry Santahuhta KankaanpSL 644, 6) Joska Tommola LA 642, 7) Tuukka Huuskola EsboIF 631, 8) Antti Tiekso TuWe 623, 9) Jere Keskinen VaasTo 613, 10) Tatu Rundelin VarkKV 607, 11) Elias Ylöstalo SibVa 606, 12) Joni Heikkinen OP 603, 13) Jere Liskojärvi HeTa 593, 14) Antti Kolsi HaminPo 592, 15) Ilari Keränen KarkkPo 591, 16) Okko Makkonen EspTa 573, 17) Iikka Alingue JanJa 569, 18) Arttu Hyvönen TU-38 563, 19) Kalle Kompuinen SäkylU 560.

Kuula (5kg): 1) Ville Välimaa KU-58 16,19, 2) Arttu Untinen KalajJu 16,11, 3) Lauri Lindqvist SiilinjPo 16,09, 4) Anton Vuorio IFRaseb 14,98, 5) Richard Nylund PedersFa 14,50, 6) Pasi Liikka KuusankKi 13,16, 7) Vili Korhonen VantSa 13,04, 8) Iivo Koski HeTa 11,04, 9) Arttu Laurila TuWe 9,90.

N22,

200 m: 1) Milja Thureson TuTo 24,86, 2) Anna Julin IFNykarl 25,63, 3) Jutta Luhtala TuWe 25,92, 4) Eveliina Määttänen KUYU 26,31.

200 m, alkuerät (4 aikavertailusta finaaliin):

1. alkuerä: 1) Henna Nevala HIFK 26,27, 2) Jenny Fagerstedt EsboIF 26,72, Anniina Kortetmaa KannUra ei osallistunut. – 2. alkuerä: 1) Anna Mäkelä MaarMa 26,31, 2) Beda Eronen HKV 26,65, 3) Neea Honkala LA 26,88. – 3. alkuerä: 1) Milja Thureson TuTo 25,14, 2) Kirsi Pekkanen KuopRe 26,16, 3) Sara Vorselman HKV 26,65, 4) Maija Vehmanen EspTa 27,68. – 4. alkuerä: 1) Eveliina Määttänen KUYU 25,97, 2) Anna Kohtamäki NoormNo 26,08, 3) Hanna Liukka KUYU 27,46, 4) Johanna Petäjä FoSa 28,05. – 5. alkuerä: 1) Anna Julin IFNykarl 25,66, 2) Aino Mikkola KuopRe 26,77, 3) Fanny Rousu HangIK 27,99, Sonja Nousiainen MiKV hylättiin. – 6. alkuerä: 1) Jutta Luhtala TuWe 25,92, 2) Nathalie Nystrand KorsnFy 26,69, Jonna Julin IFNykarl hylättiin, Jenna Pihkola LA hylättiin.

800 m: 1) Kirsi Pekkanen KuopRe 2.14,19, 2) Oona Kettunen KarhKa 2.14,36, 3) Rauha Buchwald HKV 2.16,04, 4) Roosa Rantanen KarhKa 2.23,50, 5) Sara Lankinen KU-58 2.28,62, 6) Marlene Joskitt PedersFa 2.40,70.

60 m aj: 1) Reetta Hurske TP 8,37, 2) Hertta Heikkinen JoKa 8,69, 3) Jutta Heikkinen JoKa 8,87, 4) Elisa Oksanen TP 9,13, 5) Ida Otstavel PargIF 9,19.

Alkuerät (erien voittajat & 2 aikavertailusta finaaliin):

1. erä: 1) Hertta Heikkinen JoKa 8,68, 2) Ida Otstavel PargIF 9,13, 3) Anni Vakkuri LiePa 9,47, 4) Laura Korte RaisKu 10,11. – 2. erä: 1) Reetta Hurske TP 8,47, 2) Maija Vehmanen EspTa 9,46, 3) Tiia Rikamaa KU-58 9,51. – 3. erä: 1) Jutta Heikkinen JoKa 8,84, 2) Elisa Oksanen TP 9,12, 3) Jenny Fagerstedt EsboIF 9,20, 4) Mervi Tulonen VeikkVe 9,73.

Korkeus: 1) Vanessa Varjolampi TuUL 183 (22-v. EM-raja), 2-3) Viivi Voutilainen TuUL & Heidi Erkinheimo SeinäjSU 181 (22-v. EM-raja), 4) Sini Lällä OrivPo 179, 5) Senni Ronkainen KarhU 179, 6) Miia Sillman TP 175, 7) Jutta Heikkinen JoKa 172, 8-9) Elin Pajunen KronÅs & Gabriela Kosonen TP 172, 10) Henna Palosaari KuivasjAu 166, 11) Heidi Rantala ViitasVi 163, Laura Korte RaisKu ilman tulosta. – SM-kilp. ulkop. Laura Rautanen VilppVe 177. – Varjolampi (166-o, 172-, 175-xo, 177-o, 179-xo, 181-xo, 183-xo, 185-xxx). Voutilainen (169-o, 172-o, 175-o, 177-xo, 179-xxo, 181-xxo, 183-xxx). Erkinheimo (172-o, 177-xo, 179-xxo, 181-xxo, 183-xxx).

3-loikka: 1) Heini Vainionpää HIFK 12,32, 2) Kira Kytölä EsboIF 12,30, 3) Salli Kokkinen JKU 12,11, 4) Sini Sanaslahti KaipVi 11,92, 5) Johanna Hokkanen KangasnKa 11,74, 6) Elina Halonen LapLu 11,43, 7) Janika Heikkinen VarkKV 11,19. – Vainionpää (12,13, x, 12,32, x, x, 12,24).

N19,

200 m: 1) Hilla Uusimäki KU-58 25,20, 2) Emma Koistinen JKU 25,84, 3) Sara Jokinen TP 25,90, Milla Heiskanen IisVi ei osallistunut.

Alkuerät (4 aikavertailusta fnaaliin):

1. alkuerä: 1) Milla Heiskanen IisVi 25,73, 2) Sara Heino JKU 28,87, Karla Viitala NoormNo hylättiin, Jessica Andersson JakobstDr hylättiin. – 2. alkuerä: 1) Netta Myllynen SavRi 25,90, 2) Eliisa Räsänen EsboIF 25,95, 3) Heta Haapala TP 27,73, 4) Sofia Toivonen RaumU 29,02. – 3. alkuerä: 1) Hilla Uusimäki KU-58 25,50, 2) Anni Halko JKU 27,00, 3) Iina Lehtimäki KuusankKi 27,72, Aino Honkamäki HämTa ei osallistunut. – 4. alkuerä: 1) Emma Koistinen JKU 25,62, 2) Emma Hyvärinen TuUL 26,22, 3) Jannina Antila TP 27,90, Piia Peets JKU hylättiin. – 5. alkuerä: 1) Sara Jokinen TP 25,75, 2) Elisabet Salmela VeitsilKV 27,02, 3) Mimmi Suomalainen OripVe 29,20, Senni Salminen ImatrU ei osallistunut. – 6. alkuerä: 1) Aurora Troberg EsboIF 26,19, 2) Aino Tapio SibVa 26,23, 3) Sanna Luukkonen PosPy 27,19, 4) Inka Saarinen EspTa 29,14.

800 m: 1) Noora Wallenius KUYU 2.17,13, 2) Jessica Rautelin EsboIF 2.17,29, 3) Laura Nakolinna TuUL 2.17,83, 4) Sanni Taipalus LehtimJy 2.19,03, 5) Nea Hyvärinen HämTa 2.22,63, 6) Hanna Uski TuUL 2.23,23, 7) Janina Jahkola JKU 2.23,61, 8) Aida-Linnea Kukila JuankKu 2.23,89, 9) Amanda Virtanen UKK 2.24,05, 10) Anna Haataja LapLu 2.27,68, 11) Ella-Noora Rahkola LapLu 2.29,16, 12) Janna Hautala LA 2.30,45, 13) Saga Rekonen EsboIF 2.32,45, 14) Rosa Kilpi OP 2.32,80, 15) Natalija Nylund JakobstDr 2.32,88, 16) Meri Kuha PosPy 2.33,05, 17) Sara Hänninen KuopRe 2.39,13.

B-erä: 1) Anna Haataja LapLu 2.27,68, 2) Ella-Noora Rahkola LapLu 2.29,16, 3) Janna Hautala LA 2.30,45, 4) Saga Rekonen EsboIF 2.32,45, 5) Rosa Kilpi OP 2.32,80, 6) Natalija Nylund JakobstDr 2.32,88, 7) Meri Kuha PosPy 2.33,05, 8) Sara Hänninen KuopRe 2.39,13. – A-erä: 1) Noora Wallenius KUYU 2.17,13, 2) Jessica Rautelin EsboIF 2.17,29, 3) Laura Nakolinna TuUL 2.17,83, 4) Sanni Taipalus LehtimJy 2.19,03, 5) Nea Hyvärinen HämTa 2.22,63, 6) Hanna Uski TuUL 2.23,23, 7) Janina Jahkola JKU 2.23,61, 8) Aida-Linnea Kukila JuankKu 2.23,89, 9) Amanda Virtanen UKK 2.24,05.

60 m aj: 1) Emma Koistinen JKU 8,59, 2) Jessi Landström TP 8,75, 3) Jessica Rautelin EsboIF 8,81, 4) Maria Huntington TP 8,86, 5) Janette Rinne HKV 9,07.

60 m aj, alkuerät (erien voittajat & 2 aikavertailusta finaaliin):

1. erä: 1) Emma Koistinen JKU 8,86, 2) Janette Rinne HKV 9,16, 3) Jandeh Jallow HKV 9,35, 4) Sanna Pihkala TP 9,72, Aino Honkamäki HämTa ei osallistunut. – 2. erä: 1) Jessi Landström TP 8,98, 2) Sini Toivola JKU 9,31, 3) Karoliina Salminen TP 9,54, 4) Sara Heino JKU 10,60, Linn Gustafsson SaltvFr (Åland) ei osallistunut. – 3. erä: 1) Maria Huntington TP 8,88, 2) Jessica Rautelin EsboIF 8,89, 3) Emmi Stucki LA 9,21, 4) Nea Pronin HKV 9,44, 5) Laura Rantanen TuUL 9,61.

Korkeus: 1) Elina Kakko PerttPe 180 (19-v. EM-raja), 2) Maria Huntington TP 175, 3) Ilona Äyräväinen KarhKa 172, 4) Nea Pronin HKV 166, 5) Sara Papunen HämTa 163, 6) Alisa Mäkinen HKV 163, 7) Katri Oikarainen PosPy 163, 8) Laura Ruonala LempKi 155.

N17,

300 m: 1) Aino Pulkkinen ÄänekU 40,83, 2) Tara Vaittinen LA 41,25, 3) Lotta Kemppinen HIFK 41,36, 4) Aleksandra Niiranen LUM 41,72, 5) Kira Kruuti HKV 41,73, 6) Ada Koistinen JKU 41,96, 7) Amanda Kylén TuWe 41,98, 8) Ilona Pulkkinen TuWe 42,00, 9) Charlotta Bützow HKV 42,21, 10) Janette Niemi HaminPo 42,28, 11) Eerika Reunanen LempKi 42,29, 12) Noora Leppimaa LempKi 43,31, 13) Pinja Porokari NurmijYU 43,37, 14) Venla Saramäki KarkkPo 43,63, 15) Helmi Kortetmaa KannUra 44,42, 16) Reetta Malmi SäkylU 44,62, 17) Veera Wiberg LA 44,64, 18) Ada Outinen HKV 44,65, 19) Viola Järvinen TuUL 44,83, 20) Vilma Martin PosPy 45,01, 21) Roosa Kouri AlatornPi 45,07, 22) Linnea Taipale LA 45,19, 23) Elli Hiltunen VarkKV 45,39, 24) Jenni Walli NoormNo 45,46, 25) Jenny Sirén TuUL 45,79, 26) Emma Falck HIFK 45,83, 27) Milla Purhonen JuvanU 46,02, 28) Miida-Tuulia Kukila JuankKu 46,24, 29) Amanda Parkkinen JakobstDr 46,29, 30) Silja Laaksonen HeTa 46,44, 31) Sahra Laine HIFK 46,65, 32) Anna-Kaisa Korhonen OP 46,73, 33) Kaisa Hirvi NaantLö 46,84, 34) Jonna Härkönen HämTa 47,34, 35) Sofia Kompuinen SäkylU 47,49, 36) Nea Laine HämTa 48,16, 37) Jenna Kompuinen SäkylU 48,23, Janna Pihlajamaa LA & Vilhelmiina Tornberg JKU & Tiia Tammisalo TP hylättiin.

1. erä: 1) Tara Vaittinen LA 41,25, 2) Eerika Reunanen LempKi 42,29, 3) Sahra Laine HIFK 46,65, 4) Jenna Kompuinen SäkylU 48,23. – 2. erä: 1) Reetta Malmi SäkylU 44,62, 2) Veera Wiberg LA 44,64, 3) Sofia Kompuinen SäkylU 47,49, Vilhelmiina Tornberg JKU hylättiin. – 3. erä: 1) Venla Saramäki KarkkPo 43,63, 2) Elli Hiltunen VarkKV 45,39, 3) Kaisa Hirvi NaantLö 46,84, 4) Jonna Härkönen HämTa 47,34. – 4. erä: 1) Jenni Walli NoormNo 45,46, 2) Milla Purhonen JuvanU 46,02, 3) Miida-Tuulia Kukila JuankKu 46,24, Tiia Tammisalo TP hylättiin. – 5. erä: 1) Noora Leppimaa LempKi 43,31, 2) Helmi Kortetmaa KannUra 44,42, 3) Linnea Taipale LA 45,19, 4) Amanda Parkkinen JakobstDr 46,29. – 6. erä: 1) Ilona Pulkkinen TuWe 42,00, 2) Pinja Porokari NurmijYU 43,37, 3) Roosa Kouri AlatornPi 45,07, 4) Silja Laaksonen HeTa 46,44. – 7. erä: 1) Amanda Kylén TuWe 41,98, 2) Janette Niemi HaminPo 42,28, 3) Ada Outinen HKV 44,65, 4) Vilma Martin PosPy 45,01. – 8. erä: 1) Ada Koistinen JKU 41,96, 2) Charlotta Bützow HKV 42,21, 3) Nea Laine HämTa 48,16, Janna Pihlajamaa LA hylättiin. – 9. erä: 1) Aino Pulkkinen ÄänekU 40,83, 2) Kira Kruuti HKV 41,73, 3) Jenny Sirén TuUL 45,79, 4) Anna-Kaisa Korhonen OP 46,73. – 10. erä: 1) Lotta Kemppinen HIFK 41,36, 2) Aleksandra Niiranen LUM 41,72, 3) Viola Järvinen TuUL 44,83, 4) Emma Falck HIFK 45,83.

1500 m: 1) Marika Aarnio TuWe 4.57,22, 2) Enni Nurmi EspTa 4.57,59, 3) Laura Haara LA 4.57,98, 4) Aino Kuljukka LA 4.58,47, 5) Anna Hyvärinen TuUL 5.00,31, 6) Sara-Elise Ruokonen KuusjHu 5.00,71, 7) Astrid Snäll FoSa 5.01,23, 8) Anniina Hakala PoYU 5.10,53, 9) Anni Kotola EspTa 5.11,37, 10) Heini Ikonen JKU 5.19,22, 11) Ida Andersson NurmijYU 5.25,67, 12) Maarit Kuhmonen TU-38 5.27,42, 13) Jenni Keränen OP 5.40,97, 14) Saana Isola VehmaistU 6.02,82, Jasmin Nyyssönen JKU hylättiin. Meri Alasaukko-Oja HIFK ei osallistunut.

B-erä: 1) Laura Haara LA 4.57,98, 2) Aino Kuljukka LA 4.58,47, 3) Anni Kotola EspTa 5.11,37, 4) Ida Andersson NurmijYU 5.25,67, 5) Maarit Kuhmonen TU-38 5.27,42, 6) Jenni Keränen OP 5.40,97, 7) Saana Isola VehmaistU 6.02,82, Jasmin Nyyssönen JKU hylättiin. – A-erä: 1) Marika Aarnio TuWe 4.57,22, 2) Enni Nurmi EspTa 4.57,59, 3) Anna Hyvärinen TuUL 5.00,31, 4) Sara-Elise Ruokonen KuusjHu 5.00,71, 5) Astrid Snäll FoSa 5.01,23, 6) Anniina Hakala PoYU 5.10,53, 7) Heini Ikonen JKU 5.19,22, Meri Alasaukko-Oja HIFK ei osallistunut. – 60 m aj: 1) Iiris Peterzéns EspTa 8,53, 2) Ellinoora Karvinen SavRi 8,66, 3) Veera Miettinen HKV 8,78, 4) Kira Kruuti HKV 8,97, 5) Anni Siirtola HKV 9,04.

60 m aj (76,2cm): 1) Iiris Peterzéns EspTa 8,53 (17-v. kautta aikain 7:s), 2) Ellinoora Karvinen SavRi 8,66, 3) Veera Miettinen HKV 8,78, 4) Kira Kruuti HKV 8,97, 5) Anni Siirtola HKV 9,04.

Välierät (erien voittajat & 2 aikavertailusta finaaliin):

1. välierä: 1) Ellinoora Karvinen SavRi 8,74, 2) Anni Siirtola HKV 8,91, 3) Sanni Salmio KuusankKi 9,23, 4) Annika Haverinen KajKi 9,28, 5) Monika Ahonen JKU 9,31. – 2. välierä: 1) Veera Miettinen HKV 8,85, 2) Tara Vaittinen LA 9,23, 3) Nora-Julia Isoluoma JKU 9,25, 4) Julia Enarvi TP 9,45, 5) Laura Ollikainen VarkKV 15,01. – 3. välierä: 1) Iiris Peterzéns EspTa 8,81, 2) Kira Kruuti HKV 8,97, 3) Heidi Parikka HKV 9,12, 4) Lotta Kemppinen HIFK 9,26, 5) Anna-Kaisa Korhonen OP 9,58.

Seiväs: 1) Wilma Murto SalVil 433 (kisaennätys, ent. 396 Minna Nikkanen 2005), 2) Elina Lampela OP 403, 3) Alina Strömberg LarsmoIF 383 (16-v. kautta aikain 3:s), 4) Laura Ollikainen VarkKV 355, 5) Pinja Koivumäki LauttakLu 339, 6) Elina Peltola LUM 331, 7) Laura Sirkiä SalVil 316, 8) Monika Ahonen JKU 316, 9) Ada Koistinen JKU 316, 10) Anni Eskelinen LA 301. – Murto (408-xo, 423-o, 433-xo, 447-xxx). Lampela (383-o, 403-xxo, 423-xxx). Strömberg (347-o, 355-o, 363-o, 383-o, 393-xxx).

Pituus: 1) Saara Hakanen KUYU 580, 2) Tilda Lipasti HIFK 570, 3) Henriikka Parpala KokkVei 570, 4) Miina Palonen ViitasVi 547, 5) Anni Elfving MiKV 541, 6) Irina Potinoja LohtVe 537, 7) Sara Pudas AlavVi 536, 8) Sanni Salmio KuusankKi 535, 9) Elisa Pöyry MiKV 525, 10) Monika Ahonen JKU 524, 11) Rosanna Rajulin KUYU 519, 12) Janina Laine PoYU 519, 13) Jonna Peritalo LapuanVi 509, 14) Noora Lehtonen KaarUra 508, 15) Anni Siirtola HKV 494, 16) Linnea Lindholm LA 480, 17) Iida Mäkelä SavRi 477. – Hakanen (573, 548, 544, 554, 580, 577).