Nuorisovalmennusseminaari Helsingissä 22.–23.10. – Esillä yleisurheilijan urapolun päivitys, nuorten kehittävä harjoittelu, vammojen ennaltaehkäisy

Nuorten valmentamiseen ja harjoitteluun pureutuva Nuorisovalmennusseminaari järjestetään uudenkarheassa URHEA-hallissa Helsingissä 22.–23.10. Seminaari liittyy valmentajakoulutuksen uudistukseen, jonka tavoitteena on tarjota vuorovuosin nuoriso- tai lasten valmennusseminaari.

Seminaarin kantavina teemoina ovat yleisurheilijan urapolun päivitystyön esittely, nuorten kehittävä harjoittelu ja vammojen ennaltaehkäisy.

Seminaarissa puhuvat nuorten valmentautumisen kotimaan ja kansainväliset erikoisosaajat. Mukana ovat muun muassa professori Urs Granacher Potsdamin yliopistosta, joka puhuu nuorten urheilijoiden hermolihasjärjestelmän adaptaatioista harjoittelun seurauksena, lääketieteen tohtori Arja Uusitalo, jonka aiheena ovat nuorten ylirasitustilat ja niiden ennaltaehkäisy, uinnin olympiamitalisti Matti Mattssonin valmentaja Eetu Karvonen luennoi aiheesta valmentajana kehittyminen, ja fysioterapeutti Einari Kurittu puhuu vammojen ennaltaehkäisystä.

Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennuksen ja koulutuksen johtaja Jarkko Finni esittelee uuden yleisurheilijan urapolun, siihen liittyvät harjoittelun linjaukset ja suuntaviivat nuoresta yleisurheilijasta huippu-urheilijaksi. Seminaarissa esitellään myös parayleisurheilun toimivia malleja ja käytäntöjä seuratoimintaan.

– Nuorisovalmennusseminaarilla haluamme tarjota jatkokoulutusmahdollisuuksia erityisesti lasten ja nuorten valmentajille. Lapsia ja nuoria ei valmenneta kuin pieniä aikuisia. Valmennustietoisuuden kasvattaminen näiden ikäryhmien kohdalla mahdollistaa laadukkaamman nuorisovaiheen valmennuksen, sanoo SUL:n nuorisovalmennuspäällikkö Aapo Räntilä.

– Toiveena on myös, että nuorisovalmennusseminaari kokoaa asian parissa työskentelevät saman katon alle, jotta voimme vaihtaa ajatuksia ja lanseerata uudet harjoittelulinjaukset. Päivämäärä kannattaa jo nyt lisätä kalentereihin.

Seminaariin ilmoittautuminen, majoitustiedot ja yksityiskohtaisempi ohjelma ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa.

Lisätiedot ja kysymykset

Aapo Räntilä

aapo.rantila@sul.fi

+358 45 634 1090