Nuorisotoimintakilpailun palkitseminen uudistui

Nuorisotoimintakilpailun palkitseminen uudistui

 Yleisurheilun nuorisotoimintakilpailun palkitsemisjärjestelmä uudistui kuluvalle vuoden. Kilpailun ydin sen sijaan säilyi entisellään.

 – Jokaisen nuoren osallistuminen kilpailuun kerryttää pistesaalista täysin tuloksesta riippumatta, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) seurapalvelujen kilpailuvastaava Yrjö Kelhä.

Palkitsemisjärjestelmää terästettiin niin, että palkintorahoille pääsee aiempaa useampi ja eritasoinen seura. Kelhän mukaan muutoksella halutaan Innostaa seurojen urheilijoita kilpailemaan piirin huipentumissa.

Tänä vuonna nuorisotoimintakilpailussa palkitaan kuluvan vuoden seuraluokittelun mukaisessa luokassa parhaat seurat niin, että superluokan 5000 euron potin jakaa neljä parasta seuraa. Valioluokassa vastaavat luvut ovat 4500 euroa ja viisi parasta seuraa, ykkösluokassa 4500 euroa ja kuusi parasta seuraa.

Kakkosluokan omassa sekä kolmosluokan- ja luokittelemattomien yhteisessä potissa on 3000 euroa. Kakkosluokassa palkitaan kuusi parasta seuraa. Kolmosluokan ja luokittelemattomien seurojen yhteisen potin jakaa seitsemän seuraa.

– Alueellisia palkintoja ei ole, mutta piirit voivat itse päättää mahdollisesta lisäpalkitsemisesta. Se ei kuitenkaan saa kohdistua jo valtakunnallisen palkinnon saaneeseen seuraan, Kelhä sanoo.

Avoin kaikille SUL:n seuroille 

Nuorisotoimintakilpailuun voi osallistua SUL:n jäsenseura, joka järjestää kesän aikana seurakisoja.

Nuorisotoimintakilpailuun huomioidaan kauden aikana hankitut 13-vuotiaiden ja nuorempien yleisurheilulisenssit ja osanottopisteet seuraavista piirien kilpailutapahtumista: piirien huipentumat, maastot, moniottelut (I ja II), viestit ja kilpakävelyt.

Piirien huipentumissa on tarjolla yksi osanottopiste per urheilija kustakin lajista. Siten. että huipentumassa pisteitä voi kahmia enintään neljästä lajista, poikkeuksena miniottelut.

Pisteitä jaetaan ainoastaan SUL:n virallisen lasten lajiohjelman mukaisista lajeista.

Vuosi sitten nuorisotoimintakilpailun voittajia olivat Tampereen Pyrintö (Superluokka), Hämeenlinnan Tarmo (Valioluokka), Hyvinkään Seudun Urheilijat (I-luokka), Ulvila Sport Team (II-luokka), ja Hirvelän Hirvet (III-luokka). Lisäksi jaettiin alueellisia palkintoja.

Palkitsemisjärjestelmä palkintosummineen oheisessa PDF -liitteessä

Lisätietoja

Yrjö Kelhä

Seurapalvelujen kilpailuvastaava

040 588 3894