Nummi viides Roomassa: "Kiinalaisten joukkuehenki sykähdytti"

Nummi viides Roomassa: "Kiinalaisten joukkuehenki sykähdytti"

Espoon Tapioiden Taika Nummi ja Enni Nurmi kävelivät sijoille viisi ja 33 Roomassa MM-joukkuekilpailun 19-vuotiaiden 10 kilometrin kilpailussa. Nummen aika oli 46.08 ja Nurmen 50.06. Kaksikon yhteinen ponnistus toi joukkuekilpailussa kahdeksannen sijan.

Tavoilleen uskollisena Nummi lähti kilpailussa kärkiryhmään heti alkumatkasta. Hän pysyi ryhmässä yhdeksän kilometriä. Matkavauhti oli alussa vajaan 47 minuutin loppuaikaan tähtäävää, mutta kiristyi loppua kohden. Nummi ohitti puolivälin ajassa 23.12.

– Yhdeksään kilometriin asti meni hyvin. Pysyi maltti kävelyssä. Alussa tosin mentiin aika rauhallisesti, Nummi tuumi.

Kun kilpailun kärkikolmikko, kiinalaisvoittaja Zhenxia Ma, hänen joukkuetoverinsa, hopeamitalisti Li Ma ja pronssin vienyt Meksikon Valeria Ortuno karkasivat, Nummi ei pystynyt vastaamaan. Suosikkina matkaan lähtenyt Zhenxia Ma voitti ajalla 45.25, Li Man aika oli 45.25 ja Ortunon 45.28.

– Siinä kohdassa kunto ja pää pettivät. He vaan olivat parempikuntoisia, Nummi muisteli putoamistaan mitalitaistosta.

Nurmen mahdollisuudet taistella paremmista sijoista menivät jo alkumatkasta.

– Hänellä oli hengitykseen liittyvä ongelma. Se alkoi jo 3-4 kilometrin jälkeen. Tätä on ollut ennenkin, eikä sille voitu mitään, valmentaja Jani Lehtinen totesi.

Joukkuekilpailussa Kiina vei mestaruuden ennen Meksikoa ja Australiaa.

Kiinalaisten joukkuehenki sykähdytti

Roomassa, Coloseumin nurkilla käyty kilpailu käveltiin hellesäässä. Nummelta se oli mainio suoritus, sillä hänellä on ollut pieniä vaivoja jalkaterien alueella, jotka ovat rajoittaneet harjoittelua.

– Pyöräilypainotteisesti olen harjoitellut, juokseminen on jäänyt. Maantiejuoksun SM-kisojen jälkeen jalkaterät tulivat aika kipeiksi, Nummi tunnusti.

Kilpailun aikana kiinalaiskävelijöiden joukkuehenki teki Nummeen suuren vaikutuksen.

-Yhdellä juottoasemalla toinen kiinalainen ei saanut juomaa, toinen antoi hänelle omansa, tämä joi siitä ja kaatoi sitten vettä vielä joukkuetoverinsa päälle. Se oli minusta kyllä koko kilpailun sykähdyttävin hetki. Juuri tuollaista urheilun pitäisi olla, Nummi hehkutti.

Nummi,18, käveli 10 kilometrillä 19-vuotiaiden SE:n 45.49 Tshekin Podebradyssä huhtikuun alussa. Myös Nurmen, 17, ennätys 47.05 syntyi tuossa Podebradyn kilpailussa.

tuloksia