Nummi käveli junioreiden SE:n Tshekissä, Nurmi toinen loistoajalla

Nummi käveli junioreiden SE:n Tshekissä

Taika Nummi ja Enni Nurmi kiitivät Suomelle kaksoisvoiton huippuajoin 19-vuotiaiden sarjan 10 kilometrin kävelyssä Tshekin Podebradyssä.

Euroopan yleisurheiluliiton (EA) kilpailussa Nummi voitti naisten juniorisarjan 10 kilometrin ajalla 45.49. Se on 19-vuotiaiden Suomen ja Pohjoismaiden ennätys ja vei Nummen naisten kaikkien aikojen kotimaan tilastossa jaetulla kolmannelle sijalle. Nummen nimissä ollut aiempi junioreiden SE oli 46.16.

Nurmi oli toinen ajalla 47.05. Hän teki huiman parannuksen omaan ennätykseensä, sillä aiempi oli 48.43. Nummi ja Nurmi alittivat kirkkaasti ensi kesän junioreiden MM-kisojen tulosrajan.

– Hienosti meni. Kaksoisvoitto Suomeen, Nummi hehkutti kisan jälkeen.

Nummelle, 18, Podebradyn mittelö oli ensimmäinen kävelykilpailu sitten viime syksynä Tukholmassa käydyn maaottelun.

– Vähän oli vaikeuksia matkalla, kun takareiteen tuli revähtymä Kansallisoopperaan tehtävän produktion harjoituksissa. Mietin ennen kisaa, kävelenkö, mutta läksin matkaan, kun verryttelyssä ei tuntunut mitään, Nummi sanoi.

– Ihan kaikkea en voinut matkalla antaa. Viimeisen kahden kilometrin aikana alkoi sen verran sattua takareiteen.

Nurmelle, 17, Podebradyssa kävelty ennätys oli jatkoa talven hallikisojen loistoajoille.

– Hallikauden jälkeen osasin odottaa ennätysparannusta, mutta en noin isoa, Nurmi tunnusti.

Ennätys nosti Nurmen junioreiden kaikkien aikojen tilastossa toiseksi. Kävely onnistui hänen mukaansa myös taktisesti. Jälkimmäinen viiden kilometrin pätkä meni rivakammin kuin ensimmäinen.

– Sain vauhdin hyvin kiihtymään. Kisan alku tuntui tosi hyvältä, mutta viimeiset kolme kilometriä olivat raskaita, Nurmi tunnusti.

Poikien 17-vuotiaiden sarjan 5 kilometrin kilpailussa KU-58:n Joni Hava käveli kolmanneksi ennätysajallaan 22.51. Omaa ennätystään kohensi myös Vasa IS:n Rasmus Lang. Hän käveli 10 kilometrin kilpailussa ajan 46.30, joka riitti 32. sijaan.

Ennätysjuhla jatkui aikuisten sarjoissa

Ennätyksiään parantelivat Tshkeissä myös miesten 20 kilometrille osallistunut Turun Urheiluliiton Matias Korpela ja Esbo IF:n Elmo Koivunen. 

Korpela oli 45:s ajalla 1.27.46  (edellinen ennätys 1.29.30) ja Koivunen Koivunen 53:s ajalla 1.28.56 (aiempi ennätys 1.32.45). Joukkuekilpailussa miehet olivat sijalla 10.

Rajusti kohensivat ennätyksiään myös naisten 20 kilometrille osallistuneet Lappeenrannan Tiia Kuikka ja Elisa Neuvonen. Kuikka oli naisten kilpailussa 27:s ajalla 1.41.20, kun edellinen ennätys oli 1.44.00 ja Neuvonen 30:s kellotettuaan ajan 1.42.12 (aiempi ennätys 1.44.39). 

Joukkuekilpailussa naiset olivat viidensiä.

– Jokainen Tshekissä mukana ollut suomalaiskävelijä teki oman ennätyksensä. Paremmin tämä ei olisi voinut mennä, Tshekissä joukkuetta johtanut kävelyvalmentaja Marko Kivimäki hehkutti.

Podebradyssa käveltiin koleassa, tihkusateen ryydittämässä säässä.

Tuloksia


nummi_taika_ja_nurmi_enni_tshekissa-1.jpg

Taika Nummi ja Enni Nurmi palkintojenjaossa Tshekissä.