Nummi ankkuroi Espoon Tapioille hulppean SE:n, Esbo If miesten mestari

Espoolaiset kävelivät Eltsussa kaksi Suomen ennätystä!

Henrika Parviainen, Taika Nummi ja Enni Nurmi esittelivät iloisen naurun remakan kera kinesioteipillä alaselkään tehtyjä I love Mom -tekstejä naisten 3 x 3000 metrin kävelyviestivoiton jälkeen Seinäjoella. 

Äideillä oli montakin syytä ihastella tyttöjään, jotka kuorruttivat Suomen mestaruuden hulppealla Suomen ennätyksellä. Espoon Tapioiden omissa nimissä olleesta edellisestä SE-ajasta 41.34,23 lohkesi hulppea palanen ajalla 40.18,88.

Parviainen ja Nurmi tekivät vankan pohjatyön, jonka Nummi ankkurina viimeisteli kisan parhaalla osuusajalla.

– Tiedettiin, että pystytään sellaisiin kierrosaikoihin, että ennätys on mahdollinen. Ei kuitenkaan ajateltu ennätyksen paranevan ihan näin paljon, Nummi tunnusti.

Puoli vuotta kestäneistä jalkaterävaivoista toipunut Nummi käveli Seinäjoella kauden toisen kilpailunsa. Espoossa maantiekävelyissä hän vei 19-vuotiaiden mestaruuden ja kilpailee seuraavan kerran ikäluokan EM-kisoissa Eskilstunassa parin viikon päästä.

– Pari kuukautta on nyt voinut kävellä. EM-kisat ovat seuraava kilpailu, mutta muuten kilpailujen suhteen mennään päivä kerrallaan, Nummi sanoo.

Espoon Tapioiden juhlan täydensi seuran kakkosjoukkue hopeamitalilla, joka heltisi ajalla 44.07,98. Tapioiden kaksoisvoiton sinetöi kolmikko Hele Haapaniemi, Heidi Oila ja Riina Perkiö.

Viime vuoden hopeamitalisti VasaIS oli nyt kolmas ajalla 44.33,16. Viestiä veivät Mikaela Löfbacka, Lycke Karlsson ja Vera Rauhala.

Kiiski: Viestit kauden paras kilpailu

Miesten 3 x 3000 metrillä Elmo Koivunen, Mikko Ruokolainen ja Eemeli Kiiski kävelivät mestaruuden Esbo IF:lle ajalla 39.24,13.

– SM-viestit on aivan loistava kilpailu, kun voi vetää joukkueena, kävely, kun on muuten aika yksinäistä hommaa, Kiiski totesi.

Kiiski ja Koivunen löysivät Ruokolaisen kolmanneksi lenkiksi viestijoukkueeseen ja aikuisyleisurheiluharrastuksen parista. Kiiski ja Koivunen kilpailevat seuraavan kerran Kalevan kisoissa, Ruokolaisen kilpailukausi jatkuu suunnistuksen parissa.

Toiseksi Seinäjoella käveli Turun Weikkojen Timo Viljanen, Hugo Leppäsyrjä ja MM-kisoihin kuntoaan viimeistelevä Aleksi Ojala, joka teki kisan nopeimman osuusajan. Kolmikon aika oli 39.41,47.

Keski-Uudenmaan Yleisurheilu oli kolmas ajalla 44.21,18. Joukkueessa kävelivät Jere Niemi, Aatu Komulainen ja Jaakko Määttänen.

Tuloksia: http://live.time4results.com/yu/2015/smviestit/


esboif_kavelymestari_2015_1_of_1.jpg

Esbo If:n kolmikko Mikko Ruokolainen, Elmo Koivunen ja Eemeli Kiiski oli selkeästi miesten 3 x 3000 metrin kävelyviestin nopein ajalla 39.24,13.