Nummelan taistelu ei riittänyt EM-rajaan, allergiaoireet Mannisen kiusana

Nummelan taistelu ei riittänyt EM-rajaan

HKV:n Aki Nummela kuvaili Hampurin maratonia hyväksi taisteluksi, vaikka tavoıtteena ollut EM-kisojen tulosraja 2.18.00 jäi rikkomatta. Nummela oli viidestoista kotimaisella kärkiajalla 2.19.47.

Kilpailun voitti Etiopian Solomon Deksisa, joka tuli maaliin ajassa 2.06.34.

Nummela ohitti puolimatkan ajassa 1.09.00, eli tavoitevauhdissa ja sitä hän oli vielä 30 kilometrin kohdallakin, mutta 35 kilometrin jälkeen vauhti alkoi hiipua, vaikka Nummela kohensi samalla tuntuvasti sijoitustaan.

– Juoksu tuntui vahvalta ja hyvältä alusta asti. Veikkaan, että ilman lämpötila tuossa juoksun lopussa alkoi listiä jengiä. Siinä 35 kilometrin jälkeen alkoi tulla aika hyvin juoksijoiden selkiä vastaan. Yritin itse puskea väkisin, mutta pikkuhiljaa siinä alkoi sulaa, Nummela kertaili.

Nummela, 32, juoksi viime syksynä Valenciassa ennätyksensä 2.19.00. Hän kävi EM-rajan kimppuun jo helmikuussa Sevillassa, jossa hän tuli maaliin ajassa 2.20.18 ja oli viidestoista.

– Kyllä tämä oli hyvä taistelu ja juoksuna paras maratonini. Ei voi valittaa, Nummela arvioi Hampurin juoksua.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Henri Manninen tuli Hampurissa 20 kilometriin asti Nummelan kanssa samaa vauhtia, mutta sitten allergiaoireet pakottivat juoksijan tien sivuun.

– Tuntui tosi hyvältä, kunnes 18 kilometrin kohdalla alkoi puristaa kaulasta. 20 kilometrin kohdalla aloin tuntea allergian oireet, henki alkoi vinkua ja se löi jalat hapoille. Tulin vielä melkein puolimatkan väliaikapisteelle ja jäin sitten sivuun, Manninen kertaili.

Manninen arveli, että tavoitteena ollutta EM-tulosrajaa hän ei enää yritä.

– Eiköhän se ollut tässä. Harmittaa, kun olin hyvässä vireessä ja olen koko talven tähdännyt tähän. Nyt on aika tyhjä olo.

Turun Urheiluliiton Matti Rauma oli Hampurissa 28:s ajalla 2.29.43 ja Joensuun Katajan Simo-Pekka Fincke 33:s ajalla 2.33.04 (netto 2.32.59). KU-58:n Petri Juuti oli 46:s ajalla 2.36.19 (netto 2.36.13).

Naisten kilpailun Hampurissa voitti Bahrainin Shitaye Eshete ajalla 2.24.51.

 

tuloksia