Norman ja Lagger säväyttivät, Zayas Sotomayorin jalan jäljissä

Norman ja Lagger säväyttivät

Yhdysvaltain pikajuoksun lahjakkuuspankista on mistä ammentaa. Michael Norman, 18, pinkoi 19-vuotiaiden MM-kisoissa Bydgoszczissa 200 metrin mestariksi ajalla 20,17, joka jää 0,03 sekuntia hänen ennätyksestään.

Normanin aika rikkoi Italiaa edustaneen Andrew Howen kisaennätyksen 0,11 sekunnilla. MM-finaalin Norman voitti hulppeasti 0,42 sekunnilla. Etelä-Afrikan Tlottiso Leotlele oli toinen ajalla 20,59.

– Olihan tuo huikea kokemus onnistua näin uran ensimmäisessä kansainvälisessä arvokisassa, Norman äimisteli.

– Juoksun ensimmäinen 50 metriä oli mahtava, samoin kaarteesta ulostulo. Sitten 75 metrin jälkeen juoksu alkoi hiipua. Tuli vähän väsymystä. Kausi on ollut pitkä. Alkaa melkein olla aika lopettaa kausi, Norman tuumi.

Norman viihtyy myös 400 metrillä, jonka hän on tänä vuonna juossut 45,51. Aiemmin tässä kuussa hän otti tuntumaa astetta kovempiin kisoihin juoksemalla Yhdysvaltain olympiakarsinnoissa 200 metrillä viidenneksi ennätyksellään 20,14.

Miesten 400 metrillä Qatarin Abdaleah Haroun jakoi voimansa oikein ja juoksi mestariksi ajalla huippuajalla 44,81, kun kisaa pääosan matkasta johtanut Botswanan Karabo Sibanda maksoi loppusuoralla rajusta alkuvauhdista. Hän hiipui pronssille ajalla 45,45. Toiseksi kiilasi Yhdysvaltain Wilbert London (45,27).

Zayas Sotomayorin jalan jäljissä

Miesten korkeushypyssä Luis Zayas ylitti 227 ja vei mestaruuden ensimmäisenä kuubalaisena sitten Javier Sotomayorin. Lajin ME-mies voitti mestaruuden vuoden1986 kisoissa Ateenassa.

Zayasin, 19, ennätys ennen MM-kisoja oli 225. MM-finaalissa hän oli mahtivireessä. Hän avasi korkeudesta 205 ja meni kilpailussa kaikki hyppäämänsä kahdeksan korkeutta ensimmäisellään.

Zayas yritti kilpailun päätteeksi kahdesti korkeudesta 227. Yhdysvaltain Darius Carbin oli toinen ylitettyään ennätyksensä 225 kolmannellaan.

Naisten 400 metrin aitojen finaalissa Yhdysvaltain Anna Cockrell pinkoi mestariksi ennätyksellään 55,20. Hän nousi kärkeen jo neljän aıdan jälkeen ja piti Jamaikan Shannon Kalawanin takanaan (56,54).

Kenian Cellphine Chespol voitti naisten 3000 metrin esteet mm-kisaennätyksellä 9.25,15. Hän voitti vuosi sitten 17-vuotiaiden MM-tittelin ja on tänä vuonna juossut matkan 9.24,73. Bahrainia edustava ex-etiopialainen Tigist Getnet oli toinen ajalla 9.34,08.

16-vuotias Lagger seitsenottelun tähti

Itävallan 16-vuotias Sarah Lagger kokosi naisten seitsenottelussa ennätyspisteensä 5960 ja vei mestaruuden. Hän juoksi 100 metrin aidat 14,25, ylitti korkeushypyssä 177, työnsi kuulaa 13,09, juoksu 200 metriä 24,93, venytti pituushypyssä 595, heitti keihästä 43,65 ja pinkoi 800 metriä 2.15,99.

Lagger oli vielä avauspäivän jälkeen 181 pisteellä toisena, mutta nousi ottelun päätöspäivänä ohi kuubalaisen Adriana Rodriguezin, joka oli lopulta toinen ennätyksellään 5925. Vuosi sitten Lagger oli 17-vuotiaiden MM-kisoissa toinen.

Naisten pituushypyn loppukilpailussa ranskalainen Yanis David ponnisti 642, joka riitti mestaruuteen kahden sentin turvin. Toiseksi sijoittui saksalainen Sophie Weissenberg ja kolmanneksi ranskalainen Hilary Kpatcha (633).