Nokelainen täräytti 60-metrisen: Ei se vielä mikään huippuheitto ollut

Heidi Nokelainen palautti suomalaisen naiskeihäänheiton 60 metrin kerhoon ensi kertaa kolmeen vuoteen. Nokelainen voitti Lahden keihäskilpailun heitettyään viidennellä yrityksellään 60,43.

– Olen aika monta kerta miettinyt, miltä tuntuisi heittää taas 60 metriä. Se ei tuntunut ihan niin hienolta, koska se ei ollut vielä teknisesti ihan niin hyvä heitto, Nokelainen sanoi.

Nokelaisen edelliset 60 metrin ylitykset ovat neljän vuoden takaa, jolloin syntyi oma ennätys 62,13. Helsingissä asuva heittäjä on pari viime vuotta tehnyt paluuta 60 metrin kerhoon Heli Rantasen ja Leo Pusan valmennuksessa. Lahdessa tehty työ tuotti tulosta.

– Sitä on tavallaan oppinut heittämään uudelleen kovasta vauhdista, muttei se vielä mikään huippuheitto ollut, Nokelainen sanoi.

– Vieläkin tuli virheitä. Luulen, että nytkin tukijalka oli vähän koukussa

Lahdessa Nokelainen paransi Julia Valtasen kauden kärkitulosta 2,59 metriä. Valtanen oli toinen tuloksella 56,14 ja Jenni Kangas kolmas tuloksella 55,60.

Nokelainen kilpailee seuraavan kerran ensi viikolla Tampereella.

Huntington: Nopeus ja voimantuotto ovat kehittyneet

Naisten pituushypyn voitti Maria Huntington, joka ponnisti kotimaisen kärkituloksen 651 ja kolmesti pidemmälle, kuin tähänastinen ennätyksensä. Huntingtonin sarja oli loistava: (633, 648, 649, -, 646, 651).

– Nyt on vähän tyhjä olo, sain niin hyvin itsestäni irti. Nopeus on mennyt tosi paljon eteenpäin, samoin voimantuotto, Huntington setvi pituushyppyvireen taustoja.

Huntingtonia pidemmälle ovat suomalaisista viimeksi hypänneet Taika Koilahti viime kesänä, Natalia Kilpeläinen-Bäck vuonna 2006 ja Heli Koivula-Kruger vuonna 2004.

Toiseksi kilpailussa sijoittui unkarilainen Anasztazia Nguyen tuloksella 649.Tampereen Pyrinnön moniottelija Miia Sillman oli kolmas tuloksella 620. Huntingtonin ja Sillmanin urakka jatkui vielä 100 metrin aitajuoksussa.

Lampela voitti seiväshypyn – Baas nopein varttimaililla

Naisten seiväshypyssä Elina Lampela ylitti avauskorkeutensa 401 toisella yrityksellään, 416 ensimmäisellä yrityksellään ja 435 kolmannella yrityksellään. Ennätyskorkeudestaankin 451 hänen kolmas yrityksensä oli varsin hyvä.

Toiseksi paras suomalainen oli 15-vuotias Tuuli Järvinen Keuruun Kisailijoista, mutta hän hävisi Lampelalle jo 54 senttiä. Saga Andersson pudotti kolmesti aloituskorkeudestaan 401.

Mette Baas Veitsiluodon Kisa-Veikoista voitti naisten 400 metrin juoksun uransa toiseksi parhaalla ajalla 54,80. Aitajuoksija Viivi Lehikoinen hävisi 0,27 sekuntia. Juoksijat pääsivät liikkeelle vasta kolmannella lähtöyrityksellä.

– Lähtöhässäkä söi vähän tulosta ja omassa juoksussa loppu oli vähän tasapaksu, Baas sanoi.

Tyytyväinen ei ollut Lehikoinenkaan

– Aika tasapaksu juoksu, ei oikein löytynyt sellaista virettä, mutta ihan ok, Lehikoinen sanoi.

Viimekesäinen 400 metrin Suomen mestari Amira Chokairy oli kolmas uudella ennätyksellään 55,40. Milja Thureson hävisi Chokairylle vain 0,07 sekuntia.