Nisula ja Westling tekivät ennätyksensä, mutta karsiutuivat niukasti finaalista

Ella Nisula ei heti osannut päättää, ollako tyytyväinen vai. Nisula ponnisti alle 23-vuotiaiden EM-kilpailujen naisten kolmiloikan karsinnassa Tallinnassa ennätyksensä 13,10, mutta jäi finaalipaikasta viisi senttiä.-

Kuivasjärven Auraa edustava Nisula, 19, oli karsinnan 13:s eli ensimmäinen finaalista pudonnut kilpailija.

– Vähän on sellainen harmitus, kun finaali oli niin lähellä, Nisula totesi hetken asiaa mietittyään.

Nisula, 19, ylitti ensi kerran 13 metriä Kuortaneella juhannuksena. Hän ponnisti silloin ennätyksensä 13,04, joka koheni Tallinnan toisella hypyllä kuusi senttiä. Ensimmäinen hyppy Tallinnassa kantoi 13,01 ja kolmas 12,86.

– Askelmerkki oli kohdallaan ja ponnistus osui lankulle. Siinä ei ollut mitään, mutta valmentajalta tuli viesti, että kahdessa ensimmäisessä hypyssä kontaktit tökkivät, Nisula sanoi.

Ennätys uran ensimmäisissä arvokilpailuissa oli Nisulalta vahva avaus arvokilpailuissa. Hän ei kilpailuihin tullessaan ollut katsonut tilastoja eikä tiennyt, olisiko mahdollisuuksia finaaliin.

– Onneksi pääsen näihin kisoihin kahden vuoden päästä uudestaan, Nisula sanoi.

Karsinnan pisimmälle hyppäsi alle 20-vuotiaiden toissavuoden Euroopan mestari, kreikkalainen Spiridoúla Karídi. Hän loikki voittotulokseksi 14,04.

Westlingin väkevä ennätysjuoksu ei kantanut finaaliin

Kaksi vuotta sitten Viola Westling tavoitteli Gävleen alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuihin 400 metrin aiturina. Se ei tuottanut tulosta. Tänä vuonna Tallinnassa Westling juoksi 800 metrin alkuerissä ennätyksensä 2.04,81.

Finaaliin rohkea ja onnistunut juoksu ei kantanut. Alkueristä meni jatkoon kaksi parasta ja kaksi aikavertailusta. Finaalipaikkaan vaadittiin 2.04,41.

Westling kiilasi startista kärkeen ja juoksi suurimman osan kilpailua kolmantena pitäen sisäradan itsellään. Hänen edellään maaliin tulivat erän suosikki Italian Eloisa Coiro ajalla 2.04,06 ja Espanjan Daniela García ajalla 2.04,25.

– Tavoite oli olla koko ajan kolmen parhaan joukossa. Se vaan ärsytti, että nuo kaksi juoksivat sillä lailla edessä, että jouduin pussiin. Se tarkoitti, etten päässyt omaan vauhtiin. He päättivät vauhdin ja milloin tehdään ratkaisut, Westling kertoi.

Westling oli kuitenkin tyytyväinen siihen, että toteutti omat aikeensa.

– Sen päätin jo kotona, että tulen tänne juoksemaan tosissani, en tekemään mitään taktiikkajuoksua.

800 metriä on nyt päämatka

Westling, 21, paransi Tallinnan juoksullaan omaa 800 metrin ulkoratojen ennätystään jo viidettä kertaa tällä kaudella. 800 metriä on vakiintunut entisen aiturin päämatkaksi.

– Juoksen myös 400 metriä ja 1500 metriä, mutta tämä on nyt päämatka, Ari Paunosen valmentama juoksija sanoo.

– Kun en päässyt aiturina Gävlen kisoihin, Ari sanoi, että kokeile 800 metriä. Olin aluksi aika epävarma matkan suhteen, mutta nyt siihen on löytynyt varmuus, Westling sanoo.

Naisten 800 metrin alkuerien parasta vauhtia Tallinnassa piti eränsä ajalla 2.03,83 voittanut Sveitsin Delia Sclabas.