Niskala heitti tahtovoiton ja haluaa jatkossakin eliittikisoihin

Pyry Niskala heitti ennätyksensä – Arttu Korkeasalo työnsi ikäkausiennätyksen

Kiekonheittäjä Pyry Niskalan tavoitteena Joensuun Eliittikisoissa oli varmistaa, ettei seuraavaa esiintymistä Eliittikisa-areenoilla tarvitse odottaa viittä vuotta. Edellinen oli vuonna 2011.

Niskala pysyi hyvin suunnitelmassa. Hän pusersi viimeisellään 60,36 ja voitti kilpailun, jossa toiseksi sijoittui Ruotsin Simon Pettersson tuloksella 59,49.

– Perustaso on nyt tuossa. Tavoitteena on nyt, että pääsisi jossakin kilpailussa heittämään hyviin olosuhteisiin kunnon mukaisen ennätyksen, Niskala sanoi.

Seinäjoen Seudun Urheilijoiden heittäjä on tällä kaudella sivaltanut ennätyksekseen 61,42, mutta rahkeissa olisi Niskalan mukaan varaa parempaan.

– Seuraavan kerran heitän Kauhajoen Tähtikisoissa (13.8.). Saa nähdä jos pääsisi Helsingborgiin Ruotsin Tähtikisoihin, Niskala kaavaili.

Joensuussa Niskala pääsi vauhtiin vasta kahdella viimeisellä kierroksella, joilla syntyivät hänen parhaansa 59,45 ja 60,36. Kisa heitettiin koko lailla tuulettomaan keliin.

– Jalat olivat kisan alussa unessa. Olisiko eilinen kahdeksan tunnin matkustus vaikuttanut. Vasta kisan lopussa lähti heitto rullaamaan, Niskala sanoi.

Nokian Urheilijoiden Ville Kivioja oli toiseksi paras suomalainen. Hän oli neljäs heitettyään 53,34.

tuloksia