Nilkkavamma päätti Mikko Paavolan kauden: ”Pitkässä juoksussa tämä on ainoa oikea ratkaisu”

Seiväshyppääjä Mikko Paavolan kilpailukausi on ohi. Kausi päättyy kesäkuun lopussa Oulun rankingkilpailussa tulleen nilkkavamman takia.

– Nilkka ei kestä vielä täysvauhtisessa seiväshypyssä tulevan ponnistuksen voimia ja katsoimme fysioterapeutin sekä valmentajan kanssa, että tämä on ainoa oikea ratkaisu, Paavola sanoo.

Paavola kokee, että on parempi antaa nilkan kuntoutua hyvin, kuin yrittää jatkaa kilpailemista.

– Tällä ratkaisulla ensi vuoden treenikausi ja harjoittelu ovat varmasti turvassa. Tässä ei ole kyse mistään valtavan suuresta vammasta. Nyt vain varmistetaan, ettei vamma pitkity turhaan tai muutu krooniseksi, Paavola sanoo.

– Harjoittelusta jäävät nyt pois ainoastaan seiväshyppy ja kovat ponnistukset. Niihin palataan tasaisella progressiolla syys-lokakuussa. Nilkan hoito tapahtuu kivun mukaisesti. Esimerkiksi juostessa ei jalassa ole tuntemuksia, joten sellaista harjoittelua pystyn jatkamaan jo nyt.

EM-tavoitteen saavuttaminen ei ole mahdollista

Paavolan päätös tarkoittaa, että hän ei ole mukana Münchenin EM-kilpailuissa.

– EM-kisojen jääminen väliin harmittaa totta kai, mutta koska tavoite sinne oli finaalissa pärjääminen, eikä pelkkä kisoihin osallistuminen, niin tällä nilkalla tavoitteen saavuttaminen ei olisi ollut mahdollista, Paavola sanoo.

Alajärven Ankkureita edustava Paavola on tällä kaudella hypännyt ulkoradoilla 555 ja Kuortaneen GP-kisoissa hallissa 570. Hän oli mukana Suomen joukkueessa Eugenen MM-kilpailuissa ja ylitti karsinnassa 550.