Nilkkavaivasta toipunut Junnila haki hyppytuntumaa, Huntington heitti ennätyksensä, Helander ja Blomqvist ylivoimaisia

Ella Junnila ponnisti ensimmäiset korkeushyppysuorituksensa liki kolmeen viikkoon nuorten SM-kilpailuissa Porvoossa. Hän varmisti 22-vuotiaiden mestaruuden 165:n ylityksellä ja sai samalla varmuuden siitä, että aiemmin Euroopan superliigassa nyrjähtänyt nilkka kestää hyvin hyppäämistä.

Junnilan tapaan Dohan MM-kisoihin valmistautuva seitsenottelija Maria Huntington voitti Porvoossa  22-vuotiaiden 100 metrin aidat ajalla 13,23 ja teki keihäänheitossa ennätyksensä 44, 68, joka riitti kolmanteen sijaan.

Junnila päätti kilpailun heti voiton varmistuttua.

– Valmentajan kanssa sovittiin, että hypätään täysillä ja haetaan voittoa. Kun se on varmistunut lopetetaan, eikä aleta rykimään liikaa vielä tässä vaiheessa, Junnila sanoi.

Junnila on kauden mittaan ylittänyt Suomen ennätyksen 195, voittanut 22-vuotiaiden EM-pronssin ja yleisen sarjan Suomen mestaruuden. Nyt kuntoa viritellään syyskuun lopulla alkaviin Dohan MM-kilpailuihin.

– Haverista on nyt kaksi-kolme viikkoa. Olen päässyt ihan normaaliin harjoitteluun, eli olen esimerkiksi tehnyt täysvauhtisia juoksuja, mutta vasta nyt hyppäsin ensi kertaa superliigan jälkeen, Junnila sanoo.

– Treeni on ollut sellaista peruskuntomaista ja jalat olivat vielä treenijumissa.

MM-kilpailuja Junnila odottelee luottavaisena.

– Meillä on selkeä suunnitelma, kuinka sinne edetään ja luotan siihen.

Huntington ennätysvireessä keihäänheitossa

Huntington oli hyvässä vireessä keihäskilpailussa. Hän ylitti kilpailussa aiemman ennätyksensä 44,20 myös toiseksi parhaalla heitolla, joka kantoi 44,48.

– Kaikki heitot menivät yli 40 metrin, joten ihan tasainen sarja, mutta sellainen piikkiheitto sieltä jäi puuttumaan. Tein tässä Kalevan kisojen jälkeen pari heittotreeniä, joissa heitto parani, mutta pitäisi vielä malttaa tuossa vetovaiheessa, Huntington analysoi.

Porvoossa 22-vuotiaiden mestaruuden vei Uudenkaupungin kenttäkarhujen Elina Kinnune 49 metriä kantaneella heitolla. Karkkilan Poikien Emmi Heino oli toinen tuloksella 46,01.

Huntington päätti sm-kisapäivän voittamalla 22-vuotiaiden 100 metrin aitajuoksun tuloksella. Parin päivän flunssasta toennut Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Julia Enarvi oli toinen ajalla 13,56.

– Nämä kisat kertoivat, että kunto ei ole päässyt tippumaan. Aitoihin oli vähän vaikea latautua, eikä ollut mikään paras mahdollinen juoksu, Huntington tuumi aitajuoksufinaalista.

Huntingtonin valmistautuminen Dohan MM-kilpailujen seitsenotteluun jatkuu nyt kotimaan treeneillä aina syyskuun lopulle. Sen jälkeen hän matkustaa viikoksi Turkkiin Belekiin leirille, mistä hän lentää Dohaan.

– Päätin pari päivää sitten, että menen Turkkiin leirille. Olen huomannut, että kun omat takareidet ovat mitä ovat, lämpö tekee niille hyvää, Huntington sanoi.

Enarvi kuvaili omaa 100 metrin aitajuoksun finaaliaan taistelujuoksuksi.

– Olin keskiviikkona ja torstaina flunssassa. Se vaikutti vireeseen, Enarvi tuumi.

Keskitalo aitamestariksi, Kähärälle mestaruus ja hopea

Espoon Tapioiden Saara Keskitalo pinkoi 19-vuotiaiden 100 metrin aitajuoksun mestariksi ajalla 13,84. Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä oli toinen ajalla 14,09 aiemmin päivällä voittamansa korkeushypyn jatkeeksi.

– Ei ehkä tämän kauden terävintä juoksua. Takana on pitkä päivä ja pitkä kausi. Se alkaa tuntua, totesi Keskitalo, joka ponnisti aiemmin päivällä pituushypyn karsinnasta jatkoon tuloksella 565.

Kähärä ponnisti korkeushypyn voiton ylittämällä 178 toisellaan. Hän päätti kilpailun kolmeen yritykseen korkeudesta 183.

– Alkukorkeudet menivät hyvin, mutta sitten akilleksen ja pohkeen seudulla oleva kipu alkoi tuntua, enkä saanut hyvin loppua tulemaan. Mutta kaikkiaan kisasta jäi hyvä fiilis.

– Aidoissa läksin taistelemaan. Saara meni kovaa jo alkuerissä ja tiesin voittamisen olevan vaikeaa, mutta otin sen kakkossijan.

Miesten 110 metrin aitajuoksuissa mestaruudet voittivat Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Ilari Manninen ja Juuso Peltola ajoin 14,22 ja 13,99. Peltola alitti ensi kerran 14 sekuntia 19-vuotiaiden aidoin.

– Perusjuoksu. Pientä aitojen kolhimista, varsinkin kun Valtteri Kalliokulju tuli rinnalle, Manninen kertaili.

Liedon Parman Valtteri Kalliokulju oli 22-vuotiaiden kilpailussa toinen ajalla 14,25. Lahden Ahkeran Karim Echahid puolestaan pinkoi 19-vuotiaissa toiseksi ajalla 14,39.

Blomqvist voittoon komealla soolojuoksulla

Pedersören Falkenin Nathalie Blomqvist voitti 19-vuotiaiden 1500 metriä rennolla soolojuoksulla. Hän karkasi heti alussa omaan vauhtiinsa ja vei voıton ajalla 4.33,23.

– Läksin juoksemaan sellaista itselleni rentoa vauhtia. Samalla taktiikalla on tarkoitus juosta lauantaina 800 metriä, Blomqvist sanoi,

Blomqvistin suunnitelmissa on alustavasti juosta myös sunnuntaina 3000 metriä.

– Minulla on ollut Ruotsi-ottelun jälkeen pientä flunssaa. Täytyy katsoa, miltä tuntuu 800 metrin jälkeen, Blomqvist sanoi.

Helander vaivatta estemestariksi, Laukkanen naisten nopein

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Eemil Helander avasi kahden lajin SM-urakkansa voittamalla 19-vuotiaiden 3000 metrin estejuoksun soolojuoksulla ajalla 9.17,39.

– Hain sellaista helppoa juoksua. Sunnuntaina 5000 metriä tulee olemaan tiukempi, Helander tuumi.

Helanderin takana käytiin tiukka kilpailu toisesta sijasta, jonka vei Turun Urheiluliiton Mustafe Muuse ennätyksellään 9.26,32 ja Joensuun Katajan Samuel Auvinen oli kolmas myös ennätyksellään 9.29,06.

Naisten 3000 metrin estejuoksussa parasta vauhtia piti Lahden Ahkeran Salla Laukkanen. Hän voitti 19-vuotiaiden kilpailun ajalla 11.03,75.

Kuurojen Suomen mestari, Kuusjoen Humun Sara-Elise Ruokonen voitti 22-vuotiaiden mestaruuden ajalla 11.07,50 ennen ennakkosuosikkia Lahden Ahkeran Aino Kuljukkaa.

Valtanen heitti mestariksi: Sarja oli tosi hyvä

Rauman Urheilijoiden Julia Valtanen sinetöi 19-vuotiaden keihäänheiton mestaruuden sipaisemalla ensimmäisellään 54,68, joka jäi kymmenen senttiä hänen Kalevan kisoissa syntyneestä ennätyksestään.

Gamlakarleby IF:n Minna Hollanti oli toinen heitettyään 51,16.

Valtanen heitti hyvän sarjan, jonka toiseksi ja kolmanneksi parhaat kantoivat 53,60 ja 53,21.

– Se oli hyvä sarja, kun yhtä vaille kaikki heitot olivat yli 50 metriä. Se oli minusta tosi hyvin, Valtanen sanoi.

Valtanen on kesän vanhetessa päässyt hyvään vireeseen.

– Alkukaudesta en ehkä saanut tekniikka toimimaan, kun kaikki ominaisuudet olivat parantuneet niin paljon. Kisoja on vielä. Ennätystä yritän parantaa, Valtanen sanoi.

Virtain Urheilijoiden Vesa Leveelahti voitti 19-vuotiaiden kuulantyönnön työnnettyään 16,75 ja Porin Yleisurheilun Eero Ahola 22-vuotiaiden kuulantyönnön tuloksella 17,48.

Johansson, Halonen, Mäkinen ja Baas mestareiksi

Miesten 22-vuotiaiden 400 metrin mestaruuden vei Gamlakarleby IF:n Filiph Johansson ajalla 48,52. Tampereen Urheilijoiden Ilari Ryyppö oli toinen juostuaan 48,64.

– Lähdin juoksemaan voitosta, en ajasta. Ei ollut ihan paras juoksu. Keskiviikon valmistava treeni meni hyvin, mutta nyt ei ollut ihan niin hyvä tunne, Johansson sanoi.

HKV:n Tommi Mäkinen kiiti 19-vuotiaiden mestariksi ajalla 48,61. Noormarkun Nopsan Asseri Välimäki oli toinen ja Nousiaisten Suden Heikki Äijälä toinen. Kaksikko juoksi ennätyksensä 48,73 ja 49,14.

– Yllättävän hyvä aika, vaikka ei ollut ihan terävin olo. Sikäli olen tyytyväinen, Mäkinen sanoi.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Kristiina Halonen voitti 22-vuotiaiden 400 metriä ajalla 55,65. Turun Urheiluliiton Viola Westling juoksi toiseksi ajalla 55,96.

– Oli vähän flunssainen olo. Piti vain saa juostua kisa maaliin, Halonen sanoi.

Veitsiluodon Kisa-Veikkojen Mette Baas voitti 19-vuotiaiden 400 metriä ajalla 56,08. IF Sibbo-Vargarnan Elin Mickos oli toinen ennätyksellään 56,89. Aiempi oli 57,25.

Miesten 19-vuotiaiden korkeushypyn vei Tampereen Pyrinnön Daniel Kosonen ylitettyään 206. 19-vuotiaiden EM-mitalisti, Äänekosken Urheilijoiden Arttu Mattila oli toinen samalla tuloksella.

Kivimäki ja Ahponen ennätysvauhdissa

Lapuan Virikiän Anniina Kivimäki kuorrutti 22-vuotiaiden 5000 metrin ratakävelyn mestaruuden ennätyksellään 23.23,11. Pyhäselän Urheilijoiden Peppi Ahponen teki saman 19-vuotiaiden sarjassa ajalla 23.29,04.

Kivimäen edellinen ennätys oli heinäkuussa kävelty 23.51,62. Porvoon ajallaan hän nousee ikäluokkansa kaikkien aikojen kotimaan tilastossa 11. sijalle.

– Päätin, että nyt petrataan ennätystä.  5000 metriä on ollut minulle ehkä se henkisesti vaikein matka. Siinä kuitenkin kävellään melkein yhtä kovaa kuin 3000 metrillä, Kivimäki sanoi.

Ahponen kipuaa 19-vuotiaiden voittotuloksellaan ikäluokkansa kaikkien aikojen tilastossa seitsemänneksi.

– Edellinen ennätys tuli Kristiansandin pohjoismaisessa maaottelussa ja aika kevyesti, joten ajattelin, että tässä kilpailussa on mahdollisuus parantaa sitä, Ahponen sanoi.

Naisten 22-vuotiaiden kilpailussa Espoon Tapioiden Enni Nurmi oli toinen ajalla 24.04,26 . Turun Weikkojen Venla-Nora Nirkkonen käveli 19-vuotiaiden sarjan SM-hopealla ennätyksellään 26.37,31.

Hava ennätysvauhdissa: Ruotsi-ottelu painoi vähän jaloissa

Espoon Tapioiden Joni Hava käveli toisen 10 000 metrin ratakilpailun viikon sisään ja vei 22-vuotiaiden mestaruuden ennätyksellään 43.39,01. Viikko sitten hän oli Tukholmassa Ruotsi-ottelun kävelyssä neljäs.

– Vähän se Ruotsi-ottelu painoi vielä jaloissa. Minulla yleensä kestää aika kauan palautua kisoista, Haava kertaili.

Ennätys ei tullut yllätyksenä.

– Odotin sitä jo maaottelussa, mutta siellä tuli hölmöiltyä vauhdinjaossa, Hava tuumi.

Havan seurakaveri Jaakko Määttänen oli Porvoossa toinen ajalla 45.58,28.

19-vuotiaiden 10 000 metrin kävelyn kärkipari olivat Yläneen Kirin Lauri Joukas ja Savonlinnan Riennon Lauri Tossavainen. Joukas vei voiton ajalla 47.52,78. Tossavainen, 17, käveli ratakympin toisen kerran urallaan ja pudotti ennätyksensä lukemiin 49.57,44.

 

PORVOO 30.8.2019 22-v. ja 19-v. SM-kilpailut

Finaalit:

M22,

400 m: 1) Filiph Johansson GamlakarlIF 48,52, 2) Ilari Ryyppö TU-38 48,64, 3) Markus Teijula NaantLö 48,77, 4) Tuomas Lehtonen LiePa 48,90, 5) Lauri Eerola LA 49,48, 6) Jonni Blomqvist BorgåAk 49,71, 7) Christian Vänttinen NaantLö 49,79, 8) Aleksi Heimonen TU-38 50,55, 9) Riku Illukka VantSa 51,16, 10) Iiro Surkka JKU 52,23, 10) Mouctar Diallo SavRi 52,23, 12) Lauri Siltanen HIFK 52,64. – (6 parasta juoksivat A-erässä.)

1500 m: 1) Jiri Karjalainen JoKa 3.56,80, 2) Samuli Hussa LimingNM 3.58,08, 3) Otto Kaario JKU 3.59,15, 4) Samu Heikkonen LUM 3.59,87, 5) Janne Kanerva LA 4.02,79, 6) Tuomas Puputti IFRaseb 4.02,91, 7) Niklas Lainto TuUL 4.03,64, 8) Markus Teijula NaantLö 4.03,88, 9) Elias Vuorinen TuUL 4.04,81, 10) Vincent Quednau HKV 4.08,34, 11) Pekka Antikainen TuTo 4.10,71, 12) Kevin Sandell PedersFa 4.14,35, 13) Tuukka Mäkinen LauttakLu 4.17,01, 14) Tomi Lehto EspTa 4.23,11, 15) Kalle Linnasaari TuUL 4.25,38, 16) Miikka Ojala KU-58 4.31,28, 17) Valtteri Virtanen TuWe 4.38,06.

3000 m ej: 1) Mikko Hirvonen JoKa 9.30,17, 2) Markus Nikander LUU 10.21,94, 3) Valtteri Heikkinen KarhKa 10.43,99, 4) Ilari Visuri HIFK 11.43,02.

110 m aj (1,0 m/s): 1) Ilari Manninen JKU 14,22, 2) Valtteri Kalliokulju LiePa 14,25, 3) Viktor Kantele BorgåAk 14,53, 4) Miska Sundberg JKU 14,76, 5) Leo Uusimäki KU-58 14,79, 6) Edward Lindberg SibVa 15,30, 7) Eelis Hirvinen KankaanpSL 15,72, Elias Ylöstalo SibVa keskeytti.

10000 m kävely: 1) Joni Hava EspTa 43.39,01, 2) Jaakko Määttänen EspTa 45.58,28.

Korkeus: 1) Matias Mustonen LempKi 201, 2) Julius Kuusela LUU 201, 3) Artturi Tiipiö TeuvRi 197.

Kuula: 1) Eero Ahola PoYU 17,48, 2) Samuli Kyrönviita IkaalU 17,15, 3) Panu Tirkkonen KeitKu 17,02, 4) Lauri Lindqvist SiilinjPo 14,66, 5) Olli Niemi KangKi 14,54, 6) Jonas Solvin PedersFa 14,50, 7) Arttu Laurila TuWe 10,75.

M19,

400 m: 1) Tommi Mäkinen HKV 48,61, 2) Asseri Välimäki NoormNo 48,73, 3) Heikki Äijälä NouSu 49,14, 4) Niko Viljola HKV 49,39, 5) Kalle Stylman LiePa 49,82, 6) Isac Wedenberg BorgåAk 49,86, 7) Elias Jrad KU-58 50,08, 8) Eelis Uitto VU 50,20, 9) Elias Tuominen NaantLö 50,65, 10) Robin Lainto TuUL 50,69, 11) Pietari Valoranta JKU 50,70, 12) Olli Ahlgren LA 50,84, 13) Mauno Havukorpi VihdVi 52,89, 14) Samu Laakso TapanilErä 53,94, 15) Kabongu Tshibangu VasaIS 55,84, 16) Nuutti Pirhonen TuWe 56,85, 17) Veeti Lehtiniemi SeinäjSU 58,74. – (4 parasta & Wedenberg & Jrad juoksivat A-erässä. Stylman, Uitto, Tuominen, Lainto, Valoranta & Ahlgren B-erässä.)

1500 m: 1) Niklas Heikkilä KuusankUS 3.59,02, 2) Robin Kronqvist PedersFa 3.59,31, 3) Mika Kotiranta JoKa 4.01,27, 4) Joonatan Junkkala VammSV 4.02,25, 5) Väinö Venetjoki GamlakarlIF 4.05,22, 6) Lassi Kuva LA 4.07,36, 7) Wiljami Itämeri TuUL 4.10,29, 8) Benjamin Björkell PorvU 4.10,92, 9) Leevi Kallio LA 4.11,40, 10) Mustafe Muuse TuUL 4.16,19, 11) Walte Hautala LA 4.16,29, 12) Lasse Raudaskoski NivalU 4.16,70, 13) Niko Putkinen KarhKa 4.17,73, 14) Frej Forsén VasaIS 4.18,70, 15) Juho-Kusti Sivosavi TuWe 4.21,40, 16) Eino Haase VeitsilKV 4.22,85, 17) Veeti Soikkeli OP 4.41,62.

3000 m ej: 1) Eemil Helander JKU 9.17,39, 2) Mustafe Muuse TuUL 9.26,32, 3) Samuel Auvinen JoKa 9.29,06, 4) Walte Hautala LA 9.39,89, 5) Joona Sointu LempKi 10.17,21, 6) Vilho Helenius NokU 10.17,34, Juuso Hava KU-58 keskeytti.

110 m aj (99,1 cm, 1,3 m/s): 1) Juuso Peltola JKU 13,99, 2) Karim Echahid LA 14,39, 3) Joni Järvinen LA 14,54, 4) Batuhan Yildirim HIFK 14,84, 5) Jaakko Poutanen KUYU 15,23.

10000 m kävely: 1) Lauri Joukas YlänKi 47.52,78, 2) Lauri Tossavainen SavRi 49.57,44.

Korkeus: 1) Daniel Kosonen TP 206, 2) Arttu Mattila ÄänekU 206, 3) Ville Eikkula TP 189, 4) Ville Tuki TammRy 186, 5) Joonas Koponen HämTa 183.

Kuula (6 kg): 1) Vesa Leveelahti VirtainU 16,75, 2) Miikka Oinonen VammSV 16,43, 3) Aaro Leinonen RymättSo 16,21, 4) Ville Halonen PyhäselU 16,20, 5) Eero Virtanen ImatrU 15,27, 6) Valtteri Päätalo LumijLU 13,14.

N22,

400 m: 1) Kristiina Halonen LUM 55,65, 2) Viola Westling TuUL 55,96, 3) Nea Mattila HIFK 56,40, 4) Alisa Aalto TP 57,21, 5) Jessica Rautelin EsboIF 58,11, 6) Felicia Åbacka Korsn4 58,27, 7) Silja Kempas JoKa 58,58, 8) Helmi Kortetmaa KannUra 61,41, 9) Miina Palonen ViitasVi 62,37, 10) Tiia Heikkinen TP 64,73. – (Mattila, Åbacka, Palonen & Heikkinen juoksivat B-erässä.)

1500 m: 1) Heini Ikonen JKU 4.45,03, 2) Janette Niemi JKU 4.46,96, 3) Mona Jäppinen HKV 4.47,53, 4) Andrea Lilja VasaIS 4.50,63, 5) Silja Laukkanen PorvU 4.51,57, 6) Emma Katajalaakso KannUra 4.59,87, 7) Ilona Pulkkinen TuWe 5.00,03, 8) Enni Jarvala KU-58 5.00,61, 9) Jenni Keränen OP 5.03,59, 10) Ida Andersson NurmijYU 5.03,91, 11) Sara Kivenmäki KuortKu 5.08,38.

3000 m ej: 1) Sara-Elise Ruokonen KuusjHu 11.07,50, 2) Aino Kuljukka LA 11.12,59, 3) Janna Hautala LA 11.50,88, 4) Anna Hyvärinen TuUL 12.10,64.

100 m aj (0,6 m/s): 1) Maria Huntington TP 13,23, 2) Julia Enarvi JKU 13,56, 3) Anni Siirtola HKV 13,77, 4) Mathilda Kvist VasaIS 14,20, 5) Lotta Vento TuUL 14,39, 6) Heidi Parikka HKV 14,66, 7) Noora Juslin BorgåAk 14,88, 8) Nora-Julia Isoluoma JKU 14,99.

5000 m kävely: 1) Anniina Kivimäki LapuanVi 23.23,11, 2) Enni Nurmi EspTa 24.04,26.

Korkeus: 1) Ella Junnila TP 165, 2) Minttu Rinne SaarijPu 160.

Kiekko: 1) Johanna Lehtiö KU-58 49,54, 2) Krista Uusi-Kinnala LaitJy 47,72, 3) Pinja Karhunen HämTa 44,26, 4) Henna Sallinen SavRi 41,92, 5) Petra Valkama IlmajKi 39,18, 6) Susanna Törrönen EsboIF 37,11, 7) Salla Tanskanen AsikkRa 33,89.

Keihäs: 1) Elina Kinnunen UKK 49,00, 2) Emmi Heino KarkkPo 46,01, 3) Maria Huntington TP 44,68, 4) Heli Pynnönen HankasHa 44,34, 5) Amanda Liljendal BorgåAk 43,07, 6) Heidi Lähdemäki SeinäjSU 41,53, 7) Linda Huhtala YlänKi 41,18, 8) Sanni Nokelainen JKU 41,15, 9) Venla Olli EurajVe 39,50, 10) Janette Kaukonen KaarUra 39,49, 11) Inka Sinivuori JKU 38,38, 12) Anni Vihtonen KarhKa 36,82, 13) Minka Nurro VantSa 36,17, 14) Laura Ollikainen VarkKV 34,49, 15) Satu Ruuskanen SavRi 32,22.

N19,

400 m: 1) Mette Baas VeitsilKV 56,08, 2) Elin Mickos SibVa 56,89, 3) Frida Hämäläinen TP 57,03, 4) Malva Nylund VasaIS 57,71, 5) Riina Heikkonen LUM 59,01, 6) Helmi Vuorimaa LA 59,54, 7) Maisa Laakso JakobstDr 60,07, 8) Mette Lukin KuopRe 60,93, 9) Pinja Purola OP 63,56, 10) Siiri Heiskanen TU-38 64,14, 11) Emma Pasanen LA 66,43, Meeri Salomaa EsboIF hylättiin. – (Hämäläinen, Vuorimaa, Lukin, Purola, Heiskanen & Pasanen juoksivat B-erässä.)

1500 m: 1) Nathalie Blomqvist PedersFa 4.33,23, 2) Kiia Keinonen TP 4.55,92, 3) Ella Koskiniemi EspTa 4.56,27, 4) Maija Tukeva ÄhtärU 4.56,35, 5) Sini Tirri ToijVau 5.02,04, 6) Edith Eikkinen KU-58 5.03,91, 7) Marianne Myllylä KuusamEV 5.03,92, 8) Sofia Fogström VasaIS 5.10,79, 9) Venla Ranta LempKi 5.11,05, 10) Alisa Pennanen FoSa 5.15,87, 11) Iida Pyykönen NurmSe 5.16,91.

3000 m ej: 1) Salla Laukkanen LA 11.03,75, 2) Lotta Mäkinen JKU 11.15,85, 3) Silja Rönkä LA 11.18,18, 4) Aino Sikkinen TP 11.24,60, 5) Vilja Kauranen EspTa 11.41,61, Olivia Koivuniemi KuivasjAu keskeytti.

100 m aj (1,1 m/s): 1) Saara Keskitalo EspTa 13,84, 2) Jessica Kähärä MiKV 14,09, 3) Ella Nisula KuivasjAu 14,19, 4) Janette Hanski KarhU 14,49, 5) Mari Heinonen KajKi 14,57, 6) Aliisa Luukkainen SavRi 14,91, Olivia Ben Khalifa TP keskeytti (ae. 14,32), Sanni Kettunen SalVil hylättiin (ae. 14,52).

5000 m kävely: 1) Peppi Ahponen PyhäselU 23.29,04, 2) Venla-Nora Nirkkonen TuWe 26.37,31.

Korkeus: 1) Jessica Kähärä MiKV 178, 2) Emma Nyman NärpKr 169, 3) Inka Mehtola RaahVe 169, 4) Olivia Mäkinen TP 163, 5) Rebekka Sukselainen EsboIF 163, 6) Maria Peura TervolTe 160, 7) Valentina Lemettinen SeinäjSU 155, 8) Roosa Rissanen SavRi 145.

Kiekko: 1) Roosa Naula TuUL 46,83, 2) Sanni Kuparinen JanJa 46,04, 3) Kaisu Eskelinen MaaningMa 45,01, 4) Silja Ahonen ParkU 43,52, 5) Taija Tirkkonen KeitKu 43,51, 6) Emma Uosukainen EsboIF 40,50, 7) Linn Sund VasaIS 40,40, 8) Maria Olkkonen HartVo 40,39, 9) Nilla Rättyä JanJa 38,10, 10) Emilia Kangas SeinäjSU 38,10, 11) Nelli Talvitie HyvinkSU 37,16, 12) Emilia Anttila BorgåAk 37,07, 13) Henna Hiltunen VantSa 35,44, Jane Lember NoormNo ilman tulosta.

Keihäs: 1) Julia Valtanen RaumU 54,68, 2) Minna Hollanti GamlakarlIF 51,16, 3) Sofia Pölkky SeinäjSU 48,73, 4) Meiju Eskelinen MaaningMa 45,49, 5) Venla Peltola LUM 44,16, 6) Jemina Ollikka LA 41,21, 7) Nelli Talvitie HyvinkSU 39,37, 8) Laura Lepistö PoYU 36,72, 9) Venla Pirinen ParikkU 33,64, 10) Elina Kauranen HKV 32,65, 11) Matilda Laurila SomernVe 30,47, 12) Mila Takki LA 30,29, 13) Krista Sjögren OP 28,32.

Alkukilpailut:

M22,

110 m aj, alkuerät:

1. alkuerä (0,9): 1) Valtteri Kalliokulju LiePa 14,34, 2) Viktor Kantele BorgåAk 14,85, 3) Leo Uusimäki KU-58 14,89, 4) Edward Lindberg SibVa 15,21, 5) Jere Liskojärvi HeTa 15,45, 6) Arttu Saari KUYU 16,26, 7) Joni Heikkinen OP 16,57. – 2. alkuerä (0,9): 1) Ilari Manninen JKU 14,52, 2) Miska Sundberg JKU 14,94, 3) Eelis Hirvinen KankaanpSL 15,15, 4) Elias Ylöstalo SibVa 15,38, 5) Tuomas Määttä TuUL 15,51.

N22,

100 m aj, alkuerät:

1. alkuerä (0,9): 1) Julia Enarvi JKU 13,68, 2) Anni Siirtola HKV 14,14, 3) Nora-Julia Isoluoma JKU 14,53, 4) Heidi Parikka HKV 14,53, 5) Gia Reinholm JKU 14,96. – 2. alkuerä (1,4): 1) Maria Huntington TP 13,36, 2) Mathilda Kvist VasaIS 14,21, 3) Lotta Vento TuUL 14,41, 4) Noora Juslin BorgåAk 14,61, 5) Katriina Aalto ToijVau 16,24.

N19,

100 m aj, alkuerät:

1. alkuerä (0,4): 1) Saara Keskitalo EspTa 13,80, 2) Mari Heinonen KajKi 14,43, 3) Sanni Kettunen SalVil 14,52, 4) Sanni Säntti IlmajKi 15,26, 5) Pinja Lehtinen LempKi 15,29, 6) Meeri Manninen KUYU 17,89. – 2. alkuerä (0,7): 1) Olivia Ben Khalifa TP 14,32, 2) Janette Hanski KarhU 14,44, 3) Pinja Heinonen TP 14,82, 4) Vappu Valtonen EspTa 16,76, 5) Maija Lehti TuUL 18,44, Oona Hietala TP keskeytti. – 3. alkuerä (0,4): 1) Jessica Kähärä MiKV 14,19, 2) Ella Nisula KuivasjAu 14,24, 3) Aliisa Luukkainen SavRi 14,67, 4) Janika Pulkkinen SavRi 15,31, 5) Aino Eno LauttakLu 16,20, 6) Roosa Rissanen SavRi 16,38.

Pituus karsinta: 1) Oona Nieminen JKU 586 (2,2 m/s), 2) Olivia Mäkinen TP 579, 3) Saara Keskitalo EspTa 565 (2,2) – myös 514, 4) Laura Lepistö PoYU 561, 5) Maria Peura TervolTe 560, 6) Selma Saarinen LappajVe 558, 7) Janette Hanski KarhU 555, 8) Aliisa Luukkainen SavRi 553, 9) Sanni Säntti IlmajKi 551 (3,1) – myös 533, 10) Laura Koivisto JKU 549 (2,3) – myös 535, 11) Merette Koskenniemi TU-38 548, 12) Siri Savolainen NaantLö 547, 13) Edith Berden HKV 543, 14) Noora Hautamäki PyhtYr 536, 15) Minttu Mattinen LUM 530 (2,7) – myös 515, 16) Valentina Lemettinen SeinäjSU 530, 17) Pinja Hirvilahti JKU 521, 18) Venla Rutanen KuivasjAu 520, 19) Elina Kujala KUYU 510, 20) Kaisa Pukkinen VaasTo 508, 21) Petra Kallionpää JanJa 502, 22) Ella Kokkinen KaipVi 500 (2,2) – myös 465, 23) Pinja Lehtinen LempKi 499 (2,4) – myös 497, 24) Hanna Peltola TP 496, 25) Veera Vastamäki MultJy 451. Oona Huura TP & Oosa Siukonen JKU & Oona Hietala TP ilman tulosta.

LIVE-Tulospalvelu: