Nilkan seudun kipu keskeytti Murron MM-hallikisan: ”En ole huolissani kesästä”

Wilma Murto ei aikaillut päätöksen kanssa, kun nilkan seudun kipu koveni juoksu juoksulta Glasgow´n MM-hallien lauantaisen seiväshypyn finaalissa. Murto keskeytti kisan ylitettyään 455 kolmannellaan ja pakkasi sen jälkeen tavarat.

Nilkan seudun kivut juontavat viikon takaiseen Ranskassa käytyyn Rouenin kilpailuun, jonka Murto jätti varotoimena kesken ylitettyään 480.

– Se oli samaa tuntemusta, mitä oli viime viikolla. Läksin verkassa siitä, ettei satu mihinkään, mutta sitten kilpailussa hyppy hypyltä tuntui pahemmalta, Murto kertaili.

– Ajattelin, että tämä ei ole se päivä, kun ruvetaan venyttämään noita rajoja. Jos olisi ollut Pariisin olympialaiset, olisin ehkä harkinnut vielä vähän pidempään, mitä tehdään.

En itsekkään tiedä tarkalleen, mikä siinä on

Murron mukaan seuraavaksi ongelma tutkitaan perusteellisesti Suomessa.

– En itsekkään tiedä tarkalleen, mikä siinä on. Tuolla nilkan huudeilla kipu on, mutta kerrotaan sitten kun tarkemmin tiedämme, mutta kesästä en ole huolissani. Tässä on niin paljon aikaa, Murto kertoi.

– Ongelmakin on sellainen, että pystyisin kivun kanssa hyppäämään, mutta jos siellä olisi hirveästi jotakin rikki tai poikki, sitä ei yrittäisikään hypätä.

Yritämme olla fiksuja

Murto korosti, että vaikka MM-hallikisan keskeyttäminen riipaisi, hän ei halua vaarantaa kesän kisoja kilpailemalla kivun kanssa.

– Ei ole kevyt olo, eikä tämä ole kevyt juttu, mutta kun tiedän, että on kolme tärkeää kisaa tänä vuonna, tämä on niistä tärkeysjärjestyksessä se kolmas, Murto viittasi siihen, että kesällä kilpaillaan Rooman EM-kilpailut ja Pariisin olympialaiset.

– Ikinä mitään kisaa ei ole helppo jättää kesken, eikä varsinkaan, jos arvokisamitaleita on jaossa. Nyt koen, että olen fyysisesti hyvässä kunnossa, mutta yritämme olla fiksuja. Kun menee tunti tai pari, olen ihan ylpeä tästä päätöksestä, Murto pohdiskeli.