Nikkaselle kuudes voitto Pajulahdesta, Murto: Juoksu ailahteli

Nikkaselle kuudes voitto Pajulahdesta

Minna Nikkanen voitti kuudennen kerran seiväshypyn talvikarnevaalien naisten kilpailun Pajulahti-hallissa Nastolassa. Voiton Someron Esan hyppääjä vei 420:n ylityksellä.

– Harmi etten saanut hyppyä osumaan paremmin. Jalat tuntuivat hyvältä, mutta oli pieniä ajoitusongelmia, viikko sitten Ranskassa 451 hypännyt Nikkanen totesi.

Wilma Murto oli toinen ylitettyään 420 kolmannellaan, kun Nikkanen meni sen toisella. Sen jälkeen rima nousi 440:een, josta kumpikaan ei saanut erityisen hyviä hyppyjä.

– Juoksu vaihteli aika paljon ja siitä on haastava tehdä tasaisia hyppyjä. Huono päivä, tuumi viikko sitten Ranskassa 466 taivuttanut Murto.

Kummallakin hyppääjällä on nyt edessä kahden viikon treenijakso ja sen kilpailut jatkuvat Ranskassa Rouenissa. Mittelö avaa kansainvälisen kisaputken, jossa on kolme kilpailua viikon sisään.

Nikkasen ja Murron valmentajan Jarno Koivusen silmissä Pajulahden kilpailu oli harjoitusta tuleviin koitoksiin. Koivusen mukaan rima pidettiin hypyissä kohtuullisen kaukana ja tavoiteltiin ”turvallisia, lentäviä hyppyjä”.

– Nyt kummallakaan juoksu ei vaan ollut sellaista, että siitä olisi ollut helppo viedä hyppyjä eteenpäin. Kun juoksu sakkaa, tekniikkakin sakka, Koivunen sanoi.

Kolmanneksi kilpailussa tui Esbo IF:n Saga Andersson halliennätyksellään 410 ja neljänneksi Varkauden Kenttä-Veikkojen Laura Ollikainen, joka ylitti tasan neljä metriä ensi kertaa urallaan.

Ejima ylitti 550

Miesten kilpailun voitto karkasi Japanin Masaki Ejimalle, joka meni kolmannellaan 550. Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää oli toinen tuloksella 515. Hän teki hyviä yrityksiä korkeudesta 530.

– Treeneissä olen hakenut parempaa tekniikkaa ja onnistunut, mutta kun kisassa tulee lisää vauhtia ja yritystä, sitä on vaikeampi toteuttaa. Ihan tyytyväinen olen tulokseen, Kujanpää sanoi.

Turun Urheiluliiton Eetu Turakainen sivusi ennätystään 515, jonka hän teki hiljattain Somerolla. Se riitti kolmanteen sijaan.

– Nyt vauhdissa oli neljä askelta enemmän, mutta vauhtia oli saman verran kuin Somerolla, Turakainen tuumi.

Asepalvelusta suorittavan Karhulan Urheilijoiden Tomas Weckstenin harjoittelu on syksyn mittaan ollut käytännön syistä voimapainotteista, eikä hyppy ollut kuosissa. Hän jakoi neljännen sijan Someron Esa Tommi Holttisen kanssa tuloksella 515. Holttinen oli lähellä ylittää 530 viimeisellään.

– Hypystä puuttui kaikki varmuus, Wecksten tuumi.

Nastola:

Pajulahti-lahti:

Seiväshypyn talvikarnevaalit:

Naiset, seiväs: 1) Minna Nikkanen SomE 420, 2) Wilma Murto SalVil 420, 3) Saga Andersson EsboIF 410, 4)  Laura Ollikainen VarkKV 400, 5)  Elina Lampela OulPy 400, 6)  Alina Strömberg LarsmoIF 385, 7) Maria Kytölä HyvsU 355.

Miehet, seiväs: 1) Masaki Ejima JPN 550, 2) Urho Kujanpää TampPy 515, 3)  Eetu Turakainen TuUL 515, 4) Tomas Wecksten KarhU 515, 4) Tommi Holttinen SomE 515, 6) Jesse Salmi VasaIS 480, 7)  Joonas Jokivartio JyväskKU 460, 7) Joonas Mikkanen LahdA 460.

 


murto_wilma.jpg