Nikkanen: Pystyin tekemään normaalisuorituksia vaikka hermostutti

Nikkanen: Pystyin tekemään normaalisuorituksia vaikka hermostutti

Minna Nikkanen ei antanut hermopaineille valtaa seiväshypyn MM-karsintakilpailussa Pekingissä. Vauhtijuoksu ja hyppy pysyivät viime kisojen sulavassa kuosissa, ja ensimmäisellä ylittynyt 455 vei Nikkasen finaaliin.

– Arvokisakarsinta on jokaiselle hankala paikka. Vaikka tietää, että juoksu on hyvää ja hyppykin, mutta joku semmoinen siinä vaan on, Nikkanen tuumi.

– Pystyin nyt itse tekemään ihan hyvin normaalisuorituksia, vaikka olin hermostunut. Askelmerkit osuivat kohtuu hyvin kohdalleen, ja hypyt olivat suhteellisen samanlaisia.

Nikkanen ylitti 415 ja 430 ensimmäisellään, 445 meni toisella. Karsintarajan 460 kimppuun ei käyty lainkaan, kun kilpailu päättyy 455:een, jonka ylitti neljätoista hyppääjää.

 – Kun katsoo tuloksia, ei siinä olisi ollut muuta mahdollista ratkaisua. Kaikki tosin oltiin lähdössä hyppäämään 460:tä, Nikkanen sanoi.

Omasta 455:n ylityksestään Nikkaselle jäi hyvä maku suuhun.

– Se oli käsittääkseni suhteellisen korkea hyppy. Olisi vaan pitää jatkaa hypyn loppu vähän paremmin. Korkeus oli varmaan mennyt pienemmälläkin seipäällä, mutta otin siihen saman seipään, jolla hyppäsin Kuortaneella, Nikkanen viittasi Kuortaneen SE-hyppyyn, jossa ylittyi 460.

Finaalista karsiutuivat muun muassa viime kesän EM-kakkonen Kreikan Ekaterini Stefanidi sekä Saksan Silke Spiegelburg.