Nikkanen Olympiaradiolle: Ennätys hilattava 5-10 korkeammalle

Nikkanen Olympiaradiolle: Ennätys hilattava 5-10 korkeammalle

Seiväshyppääjä Minna Nikkanen kertoi Yle Puheessa, kuinka hän aikoo pohjustaa varman päälle kesän EM-kisat ja olympialaiset.

Viime kaudella kotimaan alkukesän koleus sotki suunnitelmia, eivätkä Nikkasella jalat toimineet alkukesästä toivotulla tavalla. Silti kesä toi lopulta useita Suomen ennätyksiä ja MM-kisojen komean kymmennen sijan.

Tulevaan kauteen mahtuvat sujuvasti sekä heinäkuun alun Amsterdamin EM-kisat ja kuukautta myöhemmin järjestettävät Rion olympialaiset. 

– Täytyy kuitenkin välttää viime kesän ongelma. Saatan viettää kesäkuun muualla Euroopassa tarpeen vaatiessa, jotta jalat pysyvät kunnossa, Nikkanen suunnittelee. 

Olympiaradiossa Minna Nikkanen ja valmentajansa Jarno Koivunen kävivät läpi Nikkasen urakehitystä, seiväshypyn tilannetta Suomessa, lajin luonnetta sekä Rion näkymiä.

Koivunen: Venäjän poissalo ei kaada tasoa

Näiden päivien kuuma yleisurheilukeskustelu koskee mahdollista Venäjän poissulkemista myös arvokisojen kilpakentiltä.

Päättyvän vuoden maailmantilastossa Nikkanen (SE 460) on jaetulla sijalla 21, yläpuolellaan myös kolme venäjäistä: 5. Anzhelika Sidorova (479), 20. Aljona Lutkovskaja (461) ja 21. Angelina Zhuk-Krasnova (460)

Lisäksi äityslomalta palannut ME-nainen Jelena Isinbajeva suunnittelee paluuta.

– Ei venäläisten mahdollinen poisjäänti vaikuta, lajin taso on kova ja levinneisyys laaja, valmentaja Koivunen muistuttaa.

– Olen tyytyväinen, että olen lajissa, jossa kielletyistä aineista ei ole niin suurta hyötyä kuin esimerkiksi heitoissa tai pikajuoksussa, Nikkanen painottaa.

Ennätykseen 5-10 senttiä lisää

Nikkanen on saavuttanut 2007 alle 19-vuotiaiden EM-kultaa ja 2009 alle 23-vuotiaiden EM-hopeaa. Aikuisissa EM-hallikisat 2011 toivat jo neljännen sijan ja ulkona MM-Peking paikan kymmenen kärjessä.

– Ensi kesänä on tarkoitus ylittää rima 5-10 senttiä aiempaa korkeammalta, visioi Nikkanen.

– Jos kymmenen senttiä parantaa tuosta 460-lukemasta, niin sillä on jo korkealla niin EM- kuin olympiatuloksissakin, Koivunen muistuttaa. 

Nikkasen ja Koivusen tuore yhteishaastattelu kokonaisuudessaan: Olympiaradio, uusinta Yle Puhe su 22.11. klo 14.03.

Mikko Hannula, Yle Urheilu