Nikkanen kuudes, sivusi talven parastaan, Murto kahdeksas

Nikkanen kuudes

Minna Nikkasen ja Wilman Murron tuomisina Belgradin EM-hallien seiväshypyn finaalista oli jaettu kuudes ja kahdeksas sija. Ne heltisivät tuloksin 455 ja 440. 

Nikkanen sivusi kilpailussa omaa kauden parastaan 455, mutta yritykset omasta ennätyskorkeudesta 465 eivät onnistuneet. Niistä kolmas oli lähellä.

– Olen yrittänyt muuttaa tekniikkaa läpi hallikauden. Se vaihtelee vielä, mutta jos silti pääsee noin lähelle 465:n ylitystä, kesäksi kun saa vaihtelun pois, niin hyvin menee, Nikkanen sanoo.

Nikkanen on keskittynyt rakentamaan juoksuasentoa sellaiseksi, että pääsisi irti selkävaivoista.

– Oikeastaan hypyn tekniikka on jo kunnossa, mutta en ole vielä päässyt hyppäämään sillä tarpeeksi isoilla seipäillä ja siksi hyppääminen menee helposti jäykäksi isommilla seipäillä.

Nikkanen oli Belgradissa lähellä mitalia. Siihen riitti 455 ensimmäisellä. Nikkanen meni sen toisella. Kilpailun voitti Kreikan Ekaterini Stefanidi ylitettyään 485. Hän teki myös kolme yritystä korkeudesta 491. Saksan Lisa Ryzih oli toinen (475) ja pronssin jakoivat Ukrainan Marina Kylypko ja Ruotsin Angelica Bengtsson (455).  

Kuudes sija oli Nikkaselle EM-halleista oli uran toiseksi paras sijoitus. Vuoden 2011 EM-halleissa hän oli neljäs.

Murto keskittyy toviksi ylioppilaskirjoituksiin

Murto oli kilpailuunsa pettynyt. Hän harmitteli, että ruutia olisi ollut hypätä korkeammalta, mutta tekniikka on heitellyt läpi talven, eikä se 455:n hypyissä toiminut. Edellinen korkeus 440 meni vaivatta.

– Kilpailun kaksi ensimmäistä korkeutta meni ihan niin kuin piti. Sitten 455:n yrityksissä askelmerkki jäi kahdessa ensimmäisessä yrityksessä vähän kauas. Korjasin sitä, ja kolmas yritys oli jo parempi, muttei tarpeeksi, Murto sanoi.

– Pettynyt olen. Ei tämä sijoitus sitä ollut mitä tulin hakemaan. Nyt keskitän ajatukset vähäksi aikaa ylioppilaskirjoituksiin, Murto sanoi.


Wilma Murto

Seiväshyppääjien kritiikki puri. Lajin perussuoritusaika ei kaventunut kuten muissa kenttälajeissa.