Nikkanen: Kesän molemmat arvokisat tärkeitä

Nikkanen: Kesän molemmat arvokisat tärkeitä

Valinta Rio de Janeiron olympialaisiin vahvisti Minna Nikkaselle, että kesän mittaan on edessä kahden arvokisan urakka. Heinäkuisiin Amsterdamin EM-kisoihin valinta tuli jo aiemmin tänä vuonna.

– En ole ajatellut, että toinen arvokisa olisi toista tärkeämpi, Nikkanen sanoo.

Viime kesänä Nikkanen ylitti SE:n 460 kahdesti, jälkimmäisellä kerralla MM-kisoissa Pekingissä, jossa hän ylsi loppukilpailuun. Jos talven harjoittelu sujuu ongelmitta, kesän EM- ja olympiakisoissa Nikkasella on mahdollisuus taistella huippusijoituksista.

– Naisten seiväshypyssä noissa kilpailuissa on lähes samat kilpailijat, joten taso voi olla niissä aivan yhtä kova, Nikkanen muistuttaa.

Nikkasen syksyn harjoittelussa ei ollut yllättäviä ylämäkiä. Valmentaja Jarno Koivusen johdolla kuntoa on rakennettu varoen viime talven jalkavaivojen uusimista.

– Hyvin on mennyt. Olen pystynyt tekemään kaiken mitä on suunniteltu. Samalla on koetettu pitää huolta siitä, että lepoa on tarpeeksi, Nikkanen sanoo.

Hallikauden ohjelmaa Nikkanen on vasta pikku hiljaa rakentamassa. Toiveissa on kilpailla kovassa kansainvälisessä seurassa mahdollisimman paljon.