Nikkanen karsintarajan kimppuun, suomalaiset maanantaina

Nikkanen karsintarajan kimppuun

Minna Nikkanen tavoittelee MM-kisojen finaalipaikkaa naisten seiväshypyn karsinnassa Pekingissä maanantaina alkaen kello 9.30 (Suomen aikaa 4.30).

– Kesä on lähtenyt kulkemaan kivan nousujohteisesti kahdessa viime kilpailussa. Sain Hongkongin leirillä pois jalkojen jumit ja tein yhden hyvän hyppyharjoituksen, Nikkanen kertaa valmistautumistaan MM-karsintaan.

Karsintaraja on 460 eli sama kuin Suomen ennätys.

– Lähden hyppäämään 460:tä, koska niin moni on sen tällä kaudella hypännyt, Nikkanen sanoo.

Muut kenties ratkaisevat korkeudet ennen karsintarajaa ovat 445 ja 455. 

– Karsintarajaa matalampikin tulos voi riittää, koska tuollaisista stadionin olosuhteista ei koskaan tiedä. Siellä voi tulla vastaan pientä vastatuulta. Siihen vaan pitää osata varautua ja tehdä seipään vaihdot sen mukaan, Nikkanen sanoo.

 

Kämäräinen: Viimeinen harjoitus meni hyvin

Sanna Kämäräinen tavoittelee finaalipaikkaa naisten kiekonheitossa. Hän heittää Pekingin aikaa maanantaina kello 9.35 (Suomen aikaa 4.35) alkavassa karsintaryhmässä.

Karsintaraja on 63 metriä, kun Kämäräisen ennätys on 61,07 metriä.

– Viimeinen heittoharjoitus meni hyvin. Ei ole mitään syytä, miksei kiekko lentäisi, Kämäräinen sanoo.

Vuosi sitten Kämäräinen heitti Zürichin EM-kisojen karsinnasta läpi tuloksella 54,64 ja sipaisi sitten finaalissa silloisen ennätyksensä 60,52.

– Tehoja on, mutta heiton lopussa on ollut pieni tekninen ongelma. Harjoituksissa heitto on kuitenkin toiminut hyvin, sanoo Kämäräisen valmentaja Anssi Mäkinen.

 

Eriksson ja Richardsson vireessä

Camilla Richardsson aloittaa kilpailunsa 3000 metrin estejuoksun alkuerissä paikallista aikaa kello 9.45 (Suomen aikaa 4.45). Sandra Eriksson juoksee kolmannessa erässä, joka alkaa kello 10.17 (Suomen aikaa 5.17.)

Koska alkueristä vain kolme selviytyy suoraan finaaliin ja yhteensä kuusi aikojen perusteella, niin Pekingin aamun helteessä on luvassa kovavauhtisia kamppailuja jatkopaikoista.

– Ehkä sellainen 9.40 vie jatkoon, Eriksson arvelee.

Erikssonin mukaan kovien harjoitusten vauhti on ollut parempaa kuin viime vuonna, mikä kertoo kunnon olevan kohdallaan.

– Ennätyskunnossa olen. Saanko kunnonmukaisen tuloksen irti, on toinen juttu, koska takana on niin vähän kisoja, Eriksson sanoo.

Richardssonin finaalipaikka olisi suuri yllätys. Hän on kesän mittaan juossut 9.46,34, joten tavoitteena on omien sanojen mukaan hyvä juoksu.

– Jatkopaikka on minulle ehkä hieman liian kova tavoite, mutta olen harjoitusten perusteella hyvässä kunnossa ja lähden tekemään hyvää juoksua, Richardsson sanoo.