Nikkanen ja Holttinen seiväshypyn talvikarnevaalien voittoon

Nikkanen ja Holttinen seiväshypyn talvikarnevaalien voittoon

Someron Esan Minna Nikkanen ja Tommi Holttinen korjasivat voitot seiväshypyn talvikarnevaaleilla Pajulahti-hallissa Lahden Nastolassa. Nikkaselle voittoon riitti neljän metrin ylitys. Holttinen hyppäsi 520.

Nikkanen on muuttanut vauhdinjuoksun lopun asentoa pystymmäksi. Seipään kuoppaan vienti uudesta juoksuasennosta vaatii vielä hiomista. Se näkyi Pajulahti-hallin hypyissä.

– Minun täytyy vain löytää tapa, jolla vien seipään kuoppaan, nyt kun se ei toimi juoksun lopussa vähän niin kuin painovoimalla kuten aiemmin, koska yläkropan asento on pystympi, Nikkanen sanoo.

Naisten kilpailusta odotettiin Nikkasen ja perjantaina 435 ylittäneen Saga Anderssonin taistoa, mutta Andersson jäi ilman tulosta pudotettuaan kolmesti korkeudesta 390.

– Jalat tuntuivat väsyneeltä. Nyt ei vaan jaksanut kisata peräkkäisinä päivänä, Andersson sanoi.

Nikkanen teki kolme kelpo yritystä korkeudesta 420, muttei onnistunut. 

Holttinen meni 520 ensimmäisellään jäi sitten kilpailemaan yksin. Kolmesta yrityksestä korkeudesta 530 viimeinen oli erittäin lähellä onnistua. Myös toinen yritys oli hyvä.

– Täytyy ottaa seuraavaan kisaan vauhdinjuoksusta askepari pois. Se 12 askelta tuntui Somerolla hyvältä. Nyt tuntui, että 18 askeleella en saanut juoksua tulemaan loppuun asti. Ehkä sellainen 16 olisi hyvä, Holttinen arvioi. Hän viittasi Somerolla joulukuun lopussa käytyyn kilpailuun, jossa hän ylitti 533.

Lahti, Nastola, Pajulahti-halli:

Seiväshypyn talvikarnevaalit:

Miehet, seiväs: 1) Tommi Holttinen SomE 520, 2) Anton Kunnas IF SibboV 460, Pietari Outinen JyväskKU NH, Johan-Antti Kivilahti HaapajKi NH, Eetu Turakainen TuUL NH, 

Naiset, seiväs: 1) Minna Nikkanen SomE 400, 2) Henriikka Könönen KuivAu 390, 3) Sofie Westerlund VasaIS 380, 4) Kiia Jullenmaa PorinYU 370, 5) Emma Rovasalo HyvsU 340, Laura Ollikainen VarkKV NH, Elina Lampela OulPy NH, Saga Andersson EsboIF NH.