Nikkanen 445 Seinäjoella, Murto taivutti 17-vuotiaiden SE:n

Nikkanen 445 Seinäjoella

Someron Esan Minna Nikkanen taivutti voiton Seinäjoen torilla käydyssä seiväshyppykilpailussa ylitettyään 445. Nikkanen teki hyviä yrityksiä ulkoratojen Suomen ennätyksestä 456, mutta ei aivan onnistunut.

Kisa käytiin puuskittaisen tuulen ryydittämässä hellesäässä.

– Tuuli oli aika haasteellinen. Se heitti seivästi aika lailla sivuun välillä. Tein siinä itsekin yhden riskiyrityksen, Nikkanen kertaili.

Nikkanen ylitti voittokorkeuden kolmannellaan. Nyt edessä on kilpailujen hakeminen muualta Euroopasta.

– MM-kisoja ajatellen olisi hyvä jos kilpailussa olisi joku muukin yrittämässä noista korkeammista korkeuksista. Se rytmittäisi omaa hyppäämistä ihan eri tavalla. Nyt varmaan läksin noihin SE-yrityksiin vähän liian nopeasti, Nikkanen totesi.

Nikkanen ylitti ulkoratojen SE-korkeuden 455 Lappeenrannan Marskin kisoissa kevätkesällä.

Murto löysi hyppyrytmin

Toiseksi Seinäjoella ponnisti Salon Vilppaan Wilma Murto 17-vuotiaiden ulkoratojen SE-tuloksella 420.

– Se oli kesän ensimmäinen oikeasti hyvä kilpailu. Oli hyvät tuntemukset ja pääsin hyvin hyppyrytmiin. Nyt on paljon parempi fiilis lähteä EM-kisoihin, kun on varmempi olo omasta tekemisestä, Murto totesi.

Murto kilpailee seuraavan kerran parin viikon päästä 19-vuotiaiden EM-kisoissa Ruotsin Eskilstunassa.

Lahden Eliittikisoissa seipään katkeamisen takia kättään loukannut Vaasa IS:n Erica Hjerpe oli Seinäjoella kolmas ylitettyään neljä metriä.

Lahden kilpailun jälkeen Hjerpe teki yhden hyppyharjoituksen ennen Seinäjoen kilpailua.

– Olen tosi iloinen, että pystyin hyppäämään, vaikka tuohon tuuleen, en saanut hyppyjä jatkumaan. Käsi pelasi hyvin. Tässä on hyvä lähteä Tallinnaan, Hjerpe totesi.

Hjerpe kilpailee seuraavaksi ensi viikolla 22-vuotiaiden EM-kisoissa Tallinnassa.

Oulun Pyrinnön Elina Lampela oli neljäs neljän metrin tuloksella. Edellytykset hypätä paljon korkeammalta ovat kuitenkin olemassa.

– Palasin nyt lasikuituseipäisiin ja hyppään niillä myös 19-vuotiaiden EM-kisoissa, hiilikuituseipäillä alkukauden hypännyt Lampela sanoi.

– Koko kesä on ollut tällaista. Kunnosta se ei ole kiinni. Hyppy ei vaan ole osunut kohdilleen.

Seinäjoki:

Naiset, seiväshyppy: 1) Minna Nikkanen Someron Esa 445, 2) Wilma Murto Salon Vilpas 420 (17-v. SE), 3) Erica Hjerpe Vasa IS 400, 4) Elina Lampela Oulun Pyrintö 400, 5) Jatta Salmela Vasa IS 390, 6) Alina Strömberg  Larsmo IF 380.